Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogy lehet hivatalosan enyém...

Hogy lehet hivatalosan enyém az exem macskája?

Figyelt kérdés
Az exem nálam lakott fél évig és a szülei kidobták a macskáját, így én befogadtam. Az exem amikor kipakolta a cuccait és elköltözött a macskát nálam hagyta mondván nem tudja hova vinni. Azóta eltelt fél év, a cicát én szeretném a saját nevemen tudni, és továbbra is a gondját viselni, viszont az exemmel olyan szinten mérgező a kapcsolat, hogy szóba sem állunk egymással, tiltva van ő is, én is. Van valami megoldás?
ma 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Fél év alatt voltál vele dokinál? Fizetted az állatorvosi költségeit (ergo van a neveden számla)

Van róla írás, hogy a macskáról lemondott? (Gondolom nincs, de hátha valami említés)

ma 14:27
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Álatdokiná becsipszelteted a nevedre
ma 14:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Orvosnál nem voltam vele, most szeretnék menni ivartalanítani, illetve az oltások miatt.
ma 14:31
 4/7 anonim ***** válasza:
#1 Vagyok, a chip átíratása a megoldás, de jobb esetben nem csinálják puszira (mert akkor a lopott cicát is át lehetne íratni) ehhez kéne bármilyen bizonyíték, hogy a cica már a tiéd.
ma 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha oltva, ivartalanítva sincs akkor chip sincs benne gondolom

Nem kell semmit se tenni

ma 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
4. pénzé kiszedik a régit is, deúgysincsen bene papírt meg nem kel nekije
ma 15:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs benne chip, nagyon egyszerű a dolog.

Bemész az állatorvoshoz, közlöd, hogy idemrőstől fogadtad be a macskát, szeretnéd oltatni és chipeltetni. A te nevedre fogják megcsinálni, semmiféle papír nem fog kellene.

Ha már van benne chip, akkor viszont kell egy lemondó nyilatkozat az előző tulajtól. Egyébként az is megoldás, hogy ha van benne chip, elviszed a dokihoz, és ő felhívja a chiphez regisztrált számot, és akinek a nevén van, az a telefonban is mondhatja az orvosnak, hogy ő lemond a macskáról, az orvos meg ott helyben átírja neked az adatbázisban.

ma 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!