A macskám széttépte a szomszédom egyik csirkéjét, vagy tyúkját, vagy tököm tudja, mijét. A szomszéd pedig megfenyegetett, hogy feljelent, mert nem tartom a "dögöt" a kertemen belül. Tényleg feljelenthet? Mekkora büntetésre számíthatok?
Kifutót is csinálhatsz a kertbe, ha úgy érzed, a macskabiztos kerítés nem megoldás. A hogyanja tök mindegy, az a lényeg, hogy köteles vagy saját telken belül tartani a macskát.
A szomszédodnak ebben az esetben teljesen igaza van. Nem ő engedte át hozzátok a csirkét, hanem a te macskád ment randalírozni.
És nem, nem "kell" a macskát kiengedni, csak neked egyszerűbb szabadjára engedni, merthát más is csinálja, "meg a macska nem kutya".
Bírom, amikor az itteni agyhalottak ilyeneket írnak, hogy "mit keres a macskád más kértjében?"... Mindezt a gazdának írják. Ha még a macskának címeznék ezeket a bölcs kérdéseket, megérteném őket. Nem fogják fel, hogy a macskáknak fogalma nincs a kerítés tulajdon-elhatároló szerepéről? Ők természetesnek veszik, hogy mindenhova odamennek, ahova képesek, a kerítés nekik ugyanolyan tereptárgy, mint egy fa vagy egy létra. A kutyák sokkal embercentrikusabbak, ők átveszik az emberek szabályait, de a macskák nem. Ösztönből ilyenek és kész. Őket mechanikus úton kell korlátozni, ez van.
4 -es nagyon jó választ írt, én is épp akartam ajánlani hasonló technológiákat, de ő már megtette előttem. Őt bezzeg lepontozzák. A kerítés tetejére szerelt, szabadon forgó rúd vagy a konkávan visszagörbülő drótkerítés teljesen alkalmas a célra, persze ezek igényelnek némi ráfordítást anyagilag és munkában. Máskülönben szinte biztos, hogy vagy elmérgesedett viszony alakul ki a szomszédokkal, vagy rosszabb esetben ártanak is a macskának. Szinte mindig ez a vége az ilyen sztoriknak.
minket szomszéd azért jelentett fel mert a kutyánk megfogott 2 tyúkot meg egy kakast
ők jöttek át a MI kertünkbe és a kutya a MI kertünkbe ölte meg őket, mégis feljelentett
de semmi nem lett belőle, macskát meg NEM LEHET udvaron belül tartatni, akármilyen macskaálló drága sz@r kerítést lehet próbálni nem fog sikerülni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!