A macskám széttépte a szomszédom egyik csirkéjét, vagy
tyúkját, vagy tököm tudja, mijét. A szomszéd pedig
megfenyegetett, hogy feljelent, mert nem tartom a "dögöt"
a kertemen belül. Tényleg feljelenthet? Mekkora
büntetésre számíthatok?
A macska szórakozásból is öl.
És igaza van a szomszédnak, köteles vagy a telkeden belül tartanod az állatodat
2021. júl. 25. 19:06
Mi az ördögögöt keres a macskád más kertjében?
2021. júl. 25. 19:11
Elég nehéz egy cicát a portán tartani . Nem hiszem hogy tudna mit csinálni nem bizonyítható hogy tényleg a te macskád volt-e. Én megpróbálnám kultúráltan megbeszélni vele. Ajánld fel hogy kifizeted neki. Mondjuk ez sem a legjobb ötlet mert akár ki találhatja hogy megint megölt egyet.
2021. júl. 25. 19:12
A törvény szerint köteles vagy minden háziállatodat a telkeden belül tartani, akár tetszik akár nem. Főleg, hogy a macska, ahogyan látod másnak kárt okoz, sőt ha kiugrik az útra, a sofőr elránthatja a kormányt, ami balesetveszélyes. Ezen kívül még egy csomó indokot fel tudnék sorolni, hogy miért nem jó az utcára kiengedni a macskát, de most inkább hagyjuk.
A kérdésből ítélve kertes házban laksz. Nem bírom eléggé hangsúlyozni a macskabiztos kerítést.
Itt több féle megoldás is van:
[link]
Ezt a videót pedig pont most találtam, és elmentettem a linket az ilyen válaszokhoz (a videó a lényeg):
[link]
Szóval igenis lehet az udvaron macskát tartani úgy, hogy ne szökjön ki az utcára.
2021. júl. 25. 19:14
Bármelyik más szomszéd macskája, egy kóbor macska, vagy egyéb állat pl. róka is tehette volna ugyanezt, nemcsak a te macskád. Mondd a szomszédnak, hogy tartsa a csirkéit meg a tyúkjait az ólban, akkor nem fogja őket széttépni semmi.
2021. júl. 25. 19:15
Mi az ördögért nincs a macskád a telkeden belül?
2021. júl. 25. 19:16
Szerintem e szomszédod végigcsengette az egész utcát, ahol van kutya vagy macska, és mindenkit megfej.
2021. júl. 25. 19:25
8/50 A kérdező kommentje:
Felfogom, nem vagyok falusi patkány. Ivartalanított civáról van szó, nem dugni ment. A szomszéddal már beszéltem, hogy tartsa tisztességes ólban, de ezek valami dísz csirkék. A kerítésem, meg pont olyan, hogy 5 méterenként beton oszlopok vannak, közötte meg vízszintesen lécek, egyik kinneb, másik bennebb, kettesével, azon meg felmászik egyszerűen, és átszöki a hengert, amit javasoltatok.
Nem számít a kerítés nekünk rengeteg macskánk volt a ház tetőn meg az ereszen sétálgattak nagy büszkén 😃
2021. júl. 25. 19:30
De most gondolj bele! A másik szomszéd kutyája meg átmászik és megtépi a macskát. Ugye, hogy felháborodnál? És igen, feljelenthet, de az macerás. Próbáld vele rendezni az ügyet. Egy tyúk/kakas megtépése miatt azért börtönbüntetésre ne számíts!
2021. júl. 25. 19:32
További kérdések: