A halász ül hosszú méla lesben. Végre horogra akad egy méretes ponty. Hosszú fárasztás után végre szákolja a potykát. Vajon nem állatkínzás-e a horgászás? Hol vannak ilyenkor az állatvédők?
Egy ideje elhanyagoltam az olvasást pedig itt zúdult rám a tudomány. Most látom hogy én nyúllal neveztem be egy agárversenyre. Csak a sorozatos lehúzásból jöttem rá hogy ez nem eszmecsere hanem szócsata ahol a győzelem a fontos.
Arra már nem tudok gombot varni hogy magamat naptejjel összekenve wc-re is repülővel járok. Hogy ez hogy derült ki, az egyik legféltettebb titkom volt.
Most erölködhetnék még olyanokkal hogy nem kell a negyedtonnás monstrumokakat a folyamiflottának szétlődösnie ahhoz hogy a faj kipusztuljon, elég az 5-kilósakat egy kritikus szint alá írtani spárgával és vasszöggel, vagy a 99%-telepítésben hány százalék az 50-kilós, vagy hogy teljesen infantilis hülye egy sügér amelyik a környezete formálásával tölti el az idejét, egy felfuvalkodott csiga ami tintahalnak nevezi megát fényjelekkel beszélget, hogy az evolúció a fájdalmat azért alakította kellemetlenné hogy a szervezet megvédje kifelejtve a halakat de tényleg semmit nem ér egy naptejtől ragacsos betmen-szintű érvel szemben.
Az elfogulatlan vadászmatematika is egy gyöngyszem: kevés vadász kevés vad sok vadász sok vad. Még nem teljesen értem hogy miért sok vadász=0 ragadozó, hogy nálunk a sün a legveszélyesebb állat de ez nem csökkent a tudományos értekezés letaglózó erejéből.
Meghajolva a tudomány ereje előtt végleg elkussolok, Ne felejtsétek el leminősíteni ezt se hogy a rólatok kialakított jellemrajzom ne álljon ingatag talajon.
Most nem azért, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 21 hozzászólásból hányan válaszoltak a kérdésre, t.i. hogy állatkínzás-e a horgászat.
Nyilván az, és erre a tényre teljesen irreleváns ellenvetés az, hogy én eszem-e halat vagy sem.
#22: Én arra válaszoltam és úgy látom még én lettem a hülye (pontozások alapján), hogy hiszek a tudománynak.
Egyébként egy filozófiai kérdés: Hogyan lehet kínzás valami, ha az elszenvedője nem érez fájdalmat közben?
A halak éreznek fájdalmat, ez tudományosan bizonyított.
Így a kérdésre válaszolva igen, a halászat és a horgászás is állatkínzás.
Természetesen bármilyen hús vagy tejtermék szintén állatkínzás által kerül előállítására így aki ezeket támogatja a pénzével az a hal szenvedésén se akadjon fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!