Kihez forduljak ebben az esetben?
Magánemberként nagyon nehéz jogi útra terelni egy ilyen ügyet, különösen ha nem szeretnéd nyilvánosan megtámadni. Bizonyíték nélkül semmire sem mész.
Állatvédő szervezeteknek tehetsz névtelen bejelentést is. Nekik egy kicsivel nagyobb a hatalmuk, és talán tudnak tenni valamit.
Mitől lenne jó ember? Épeszű ember nem okoz kárt szándékosan másoknak és nem gyilkol. Egyrészt aki képes ilyen aljas módon, TUDATOSAN szenvedést okozni és kioltani egy életet, az nem normális és minden, csak nem jó ember.
Másrészt meg lehet, hogy azt a macskát várja haza valaki. Egy idős ember egyetlen társa vagy egy kisgyerek.
Láttál már állatot méreg által kimúlni? Tudod mennyit szenved előtte, amíg leállnak a szervei?
És akkor szerinted ez egy jó ember?
Nálunk ahol mérgezés történt, a környéken plakátokat tettek ki fegyelmeztetésül. Olyasmi a szöveg rajta, hogy a környéken egy patkány ember mérgeket tesz ki az állatoknak, és vigyázzanak a gazdik! A kerület különböző facebook csoportjain is meg van osztva, ha ilyen történik. Ha tűkkel átszúrt husokat látunk kitéve, megy fel a fotó face-re... stb.
Én meg mondom mit csinálnék, ha tudnám melyik patkány az illető. Csinálnék ilyen plakátokat amit írtam, és pontosan megnevezném rajta a büdös patkányt, címmel, mindennel.
# 1/8-as én elmesélném neked akkor is öklözés, vagy akármi na jó viccet félretéve az, hogy csak mondja az csak egy dolog, de nincs rá szemmel látható bizonyítékod arra, hogy valóban megtette és ha elkezdesz verekedni, még te kerülsz nagyobb bajba, mert mondván te kezdted a verekedést a semmiért. Viszont te sem tehetsz ebben az esetben magánemberként túl sok mindent azon kívül, hogy jelented az állatvédőknek de akkor is látható bizonyítékot kell ehhez előbb bemutatnod.
Kérdező:! Én is azt mondom neked is, hogy magánemberként csak annyit tehetsz, hogy jelented az állatvédőknél az állatkínzást csak tudd is bizonyítani, hogy valóban ez történt, és sohase önbíráskodj, mert akkor csak te jössz ki rosszul ebből a helyzetből!.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!