Kezdő vállalkozóként hogy oldjam meg az alkalmazottak étkezését? Mi a legjobb megoldás?
Eddig fakitermeléssel foglalkoztam, és leginkább volt fegyencekkel, hajléktalanokkal dolgoztam, akiket nem érdekelt az ilyesmi (beszámoltuk a munkabérbe, és amúgy is max üres kiflit vettek a sör mellé).
Én meg 15 óráig nem szoktam enni, utána is csak szendvicset vagy valami kenyér-vaj-sajt-paprika-szalámi típusú 5 perc alatt megvan, nem kell se főzni, se mosogatni, se mikró, semmi... tehát általános 2. óta nem vagyok képben főtt ételek terén :)
Most viszont vállalkozást nyitottam, az irodában 1 titkárnő van, a mai ebédet éttermi rendeléssel oldotta meg, 1600-ért... hát, 20 napra 32 ezer nem fér bele a keretbe, főleg hogy kell még 1 alkalmazott.
Szóval mi a legjobb megoldás?
Csináljak reggel 2 szendvicset, vagy vegyek a boltban búrkiflit, olcsó kajarendelésre fizessek elő, vagy rendeljünk pizzát (beszéljek a pizzériával kedvezmény ügyben, mivel minden nap rendelünk), vagy adjak pénzt, hogy oldják meg?
Ha igen, mennyit? (Nekem pl. napi 1000 Ft alatt megvan az étkezésem).
27/F
Az magánügye minden dolgozónak, hogy mit eszik a munkában, nem a te doglod.
Ha neki a napi 1600 Ft-os rendelés belefér, az sem a te gondod.
MAximum egy kis teakonyhát rendezz be, ahol egy vízforraló, meg mikró van, ott tud melegíteni meg teát/kávét csinálni magának.
Úgy van, ahogy írták: nem kötelességed biztosítani az alkalmazott ebédjét - hacsak nincs a szerződésében kikötve.
De valóban adhatod cafeteriában is.
Ha mégis gondoskodni akarsz róla, akkor rengeteg cég csinál házhozszállítás, csak beírod a keresőbe. hogy ebéd házhozszállítás és egy csomó találatot kihoz.
Ha Bp-i vagy, akkor pl. a "Jófalat"-nak már 660-ért van menüje - ha nem Bp-i vagy, akkor pedig az "ebéd házhozszállítás" mellé beírod a településnevet a keresőbe.
A mai 1600 Ft-os ebédet én fizettem, ezért voltam kissé kiakadva, hogy olcsóbban kéne ezt megoldani (mármint ha én fizetem).
Szóval akkor maradjak az "oldja meg" megoldás mellett - mennyi pénzt "illik" ételre adni?
Fogd már fel, hogy nem "illik" - sehol nem adnak ebédet, NEM A TE DOLGOD!
Azért kap fizetést, hogy abból vegyen kaját!
Te hol élsz bakker, hogy ilyeneken gondolkozol???
A lakbért is fizeted neki, meg a síkosítót?
Mi ez a hülyeség? :D
Az alkalmazott kap egy bizonyos összegű fizetést, és ebből kell megoldani a kajáját. Hogy otthonról hozott vajas kenyeret eszik vagy 1600Ftért rendel az már az ő dolga.
A munkabér járulékköteles a cafeteria adómentesen adható ( étkezési utalvány de akár lakashitel törlesztőre is havi 80.000 Ft-ig).Igy adhatsz alacsonyabb nettó bért is havi kompenzálva cafeteriaval a magasabb bér és annak magasabb járulék vonzatai helyett amiből kaját vesz vagy lakáshitelt fizet.
A bérköltség kiadásaid, így Neked mint kezdő vállalkozó sem szállnak el és ő is tud magának kaját venni és akár fizetve van a hitele is.
Az ételt a fizetéséből illik mindenkinek fedezni.
SZóval ő elvállalt egy munkát adott fizetésért, akkor abból ő megoldja.
És persze, hogy 1600-ért rendelt, mert nem ő fizette. Ha neki kellett volna, bőven 1000 alatt megoldja.
Ne légy ilyen jótékony, mert hamar lehúzod a rolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!