Elvesztem a családom? Ti belemennétek? SOOOOSSS
A történetem:
Soha nem voltam igazán jóban a szüleimmel, 1 éve múltam 18, nekik van csomó hitelük és adósságuk.
Sajnos kiírtak egy olyan pályázatot ahol 12 milliót lehet nyerni, azt akarják hogy pályázzam meg, és valamilyen módon hozzájuk kerüljön a pénz.
Nekem van egy 4 éves kapcsolatom, 3 hete alig voltam otthon, csak annyit tudtam hogy van ez a pályázat és ők ezt akarják. Most viszont már kiderült hogy majdnem meg is iratták már, csak az aláírásomat és a bankszámlaszámomat akarják.
Én persze mondtam hogy csak akkor megyek bele ha egyáltalán mondanak valamit a feltételekkel kapcsolatban, egyáltalán miről van szó mert semmit sem tudok, rossz feltételekkel nem megyek bele.
Erre anyám megsértődött hogy "kösz jól esett" stb.
Hozzáteszem: 18 évesen kitűnő érettségivel nem tanulhattam tovább mert dolgoznom kell mert semmire nem adnak pénzt, nekem kellett kaját vennem suli mellett is dolgozni hogy tudjak egyáltalán cipőt és kaját venni magamnak vagy éppen ami kell, magamnak fizettem a jogsit, most esti suliba járok azt is magamnak fizetem, szóval amíg ez nem jött szóba addig le sem szartak, most meg jópofiznak..
Nem szeretem őket de mégis csak a családom, viszont ha nem megyek bele el fogom őket veszíteni, ha belemegyek így kezdem az életem és lehet örökre tönremegy.
TI MIT TENNÉTEK?

Nekik van már egy csőd szélén álló vállalkozásuk de nem tudják megszüntetni a hitel miatt.
Egyéni vállalkozás lenne, valami olyasmit akarhatnak hogy a szépségszalon mindenestől eladnák nekem én meg ugye akkor odaadhatom nekik a pnzt.
Viszont ők bérlik azt a helyet havi 130 ezer Ft-ért, én meg nyilván ha átveszem onnantól én felelek érte hogy be legyen fizetve, ha tudnak adni rá pénzt ha nem az én felelősségem. Ezért nem szeretnék belemenni...
Köszönöm a válaszokat. Én is így gondolom, csak annyira fáj hogy ilyenek.
De köszönöm a válaszokat.

"viszont ha nem megyek bele el fogom őket veszíteni,"
Már elvesztetted őket, csak lehet, még nem vetted észre... :-(
Nem mennék bele, már csak azért sem, mert ha Neked lesz szükséged valamilyen támogatásra munkakezdéshez, vállalkozáshoz, stb, akkor már nem kaphatsz - így a saját életedet is gátolná ( az irgalmatlan adósságról nem is beszélve, ami miatt tényleg tönkremehet az egész életed.)
Állj továbbra is a saját lábadon - úgy tűnik, azért egész jól kezded, ha magadnak fizeted a sulit :-)

Van egy ilyen pályázat, vállalkozás indításához kaphatják olyan fiatalok, akiknek még nem volt semmilyen vállalkozásuk. Van települési korlátozás, alapvetően kis településeken lehet élni vele, és helyben kell már laknia a pályázónak (gondolom, a kérdező hivatalosan még a szüleihez van bejelentve).
Tehát a pályázat valós. Ugyanakkor nem ajánlom, hogy megpályázd, és aztán ne arra fordítsd a pénzt, amit az üzleti tervben bemutatsz, hanem a szüleid adósságának törlesztésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!