Belemennétek ilyen kft-alapításba?
Egyik ismerősünk saját maga akar valami értékesítős-ügynökös melót, de nem akar vállalkozóit kiváltani, meg semmi ilyesmit. Viszont a családunkban egyik rokonnak van vállalkozói engedélye. Ezért az ismerős megkérte, hogy a rokonom alapítson kft-t és majd ő (mármint az ismerős) intéz mindent.
Állítólag a rokonom ebből nem jöhet ki rosszul, neki csak a neve megy a dolgok mellé, de mindenért az ismerős felelne.......belemennétek egy ilyenbe, vagy húzós?

Egyáltalán nem. Vállalkozóit nem akarja kiváltani, mert nem akar törődni az adminisztrációval, vagy a járulékát nem akarja befizetni.
Szerinted egy vállalkozás alapítása nem jár adminisztrációval, illetve pénzzel? (500 E alaptőke, 30-100 E közjegyzői díj, stb.)
Az ismerősöd mit akar eladni, értékesíteni?
Végezetül: A rokonod adja a nevét, aláírását, felelősségét.
Köszönöm a választ.
Azért nem akar az ismerős sajátot alapítani, mert nem akarja vállalni az alapítással járó költségeket, mivel nincs munkahelye, ezért azt mondja, neki sokba lenne egy saját, a rokonnak meg már úgyis van vállalkozása.
Állítólag írnának egy szerződést, ügyvéddel, hogy minden anyagi és jogi felelősséget az ismerős vállal. De ez lehetséges egyáltalán, annak tudatában, hogy a kft a rokonom nevén van?
Én nem vagyok jártas cégügyekben, és félek, hogy ez az egész negatívan csapódna le a rokonomon. Mármint félek, hogy anyagi hátrányba kerülne. Vagy ha lenne valami gáz, akkor őt vennék elő, hiába az ügyvéddel íratott papír az ismerős felelősségéről....
Ja, és állítólag az ismerős kapna valami aláírási jogot, és mindenért, amit aláír, ő vállalna felelősséget.
Van buktatója?

Hát... Őszintén nekem ez így elég zavarosnak tűnik, de szerintem vmi susmus van a dolog mögött...
Nem értem, vállalkozói engedélyt nem akar kiváltani, mert túl drága, de a kft alapításhoz a fél milliót és egyéb költségek kifizetését megoldaná. Holott a vállalkozói ezekhez képest pitiáner összeg....
Mellesleg szerintem ha vmi gáz lenne legelső körben - papír ide vagy oda - a rokont vennék elő...
Gyanús. Szerintem nem kellene belemenni. Ennyi erővel tényleg alapíthatna az ismerős egy saját céget, nem? Akkor vajon miért is nem akarja azt? Nem akar járulékot fizetni, vagy mi?!
Szerintem felejtős.

Amit az ismerős ajánl, azt ne vállaljátok. Mondjátok el neki, hogy ez azért nem ilyen egyszerű és nem fogjátok átvállalni az egész cégnek, és az Ő tevékenysége után a felelősségét.
A pénz és tőkehiány pedig nem lehet akadály, még mindig az van, amit az előzőben írtam. Egyéni vállalkozás és kész. Mindenki kicsiben kezdi. Sőt még egy egyéni vállalkozónak is lehet akár saját alkalmazottja is. Sok mindent enged ez a forma is, csak utána kell járni, beszélni kell egy könyvelővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!