Belemennétek ilyen kft-alapításba?
Egyik ismerősünk saját maga akar valami értékesítős-ügynökös melót, de nem akar vállalkozóit kiváltani, meg semmi ilyesmit. Viszont a családunkban egyik rokonnak van vállalkozói engedélye. Ezért az ismerős megkérte, hogy a rokonom alapítson kft-t és majd ő (mármint az ismerős) intéz mindent.
Állítólag a rokonom ebből nem jöhet ki rosszul, neki csak a neve megy a dolgok mellé, de mindenért az ismerős felelne.......belemennétek egy ilyenbe, vagy húzós?

A rokonodnak ha jól értem van saját vállalkozása.
(ez gondolom üzemel)
Ez után megvannak a megfelelő adóterhek.
Ha szeretne KFT alapitani a költségei megnövekednek.
Ha az ismerősötök a KFT nek dolgozik, valamilyen formába hivatalossá kell tenni az álltala végzett munkát (ügyvezető) Így a céggel kapcsolatos jogi dolgok őt terhelik. Viszont ha munkát végez akkor járulékot is kell utána fizetni, illetve bért is.
Tehát a kedves ismerős, balekot keres aki számlát adna neki ingyen. (Áfa27%) Tehát csak ugy tudjátok megcsinálni,
ha a rokonod intézi az ügyeket, eseti megbizássl dolgozik az ismerős, természetesen a kiszámolt költségek levonásával megállapodás szerinti %-ot kapna.
Gondolom, az ismerős így már nem szeretné.
Tehát ő fog nemet mondani.
Köszönöm mindenkinek, én is ezektől tartottam, jó, hogy megerősítettetek.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!