Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Belemennétek ilyen kft-alapítá...

Belemennétek ilyen kft-alapításba?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősünk saját maga akar valami értékesítős-ügynökös melót, de nem akar vállalkozóit kiváltani, meg semmi ilyesmit. Viszont a családunkban egyik rokonnak van vállalkozói engedélye. Ezért az ismerős megkérte, hogy a rokonom alapítson kft-t és majd ő (mármint az ismerős) intéz mindent.

Állítólag a rokonom ebből nem jöhet ki rosszul, neki csak a neve megy a dolgok mellé, de mindenért az ismerős felelne.......belemennétek egy ilyenbe, vagy húzós?

2012. márc. 27. 13:07
1 2
 11/12 lcps ***** válasza:

A rokonodnak ha jól értem van saját vállalkozása.

(ez gondolom üzemel)

Ez után megvannak a megfelelő adóterhek.

Ha szeretne KFT alapitani a költségei megnövekednek.

Ha az ismerősötök a KFT nek dolgozik, valamilyen formába hivatalossá kell tenni az álltala végzett munkát (ügyvezető) Így a céggel kapcsolatos jogi dolgok őt terhelik. Viszont ha munkát végez akkor járulékot is kell utána fizetni, illetve bért is.

Tehát a kedves ismerős, balekot keres aki számlát adna neki ingyen. (Áfa27%) Tehát csak ugy tudjátok megcsinálni,

ha a rokonod intézi az ügyeket, eseti megbizássl dolgozik az ismerős, természetesen a kiszámolt költségek levonásával megállapodás szerinti %-ot kapna.

Gondolom, az ismerős így már nem szeretné.

Tehát ő fog nemet mondani.

2012. márc. 28. 11:14
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, én is ezektől tartottam, jó, hogy megerősítettetek.

Szép napot mindenkinek!

2012. márc. 28. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!