Miért utálja sok ember a kereskedőket? Ha nem tetszik neki valaminek az ára akkor miért nem veszi meg máshol?
"És nem hiszem, hogy jó egy olyan világ, ahol folyton résen kell lennem, állandó védekezésre kell berendezkednem, senkiben nem bízhatok, mert ha nem így teszek, az első adandó alkalommal megkárosítanak és ehhez sokan még hangosan tapsikolnak is."
Pedig nem ártana kicsit rákészülnöd erre is, mert keserű ébredésben lesz részed. És ezt a legnagyobb jóindulattal mondom.(komolyan)"
Tényleg nem érted. Nem járok naivan a világban, nem dőlök be az első ajánlatnak ha vásárolok, nem vagyok figyelmetlen, tájékozatlan.
De attól, hogy tudom mit kell tennem, hogyan alkalmazkodjak a világhoz, még nem feltétlen érzem jól magam ilyen körülmények között.
Azért köszönöm az aggódást. :)
Akkor legyél ne érezd magad jól...nem tudok mit mondani.
Én sem azt mondtam mindenkire gyanakodj. Csak annyit hogy ha egy vadidegennel bizniszelsz akkor feltételezi tisztában vagy vele mit kapsz és mit adsz.
Amikor a piaci ár négyszeresét kínálja számomra, inkább az feltételezi és (reméli), hogy nem vagyok vele tisztában.
De zárjuk le! Nagyon jó indulatú leszek: Bizonyára csak azért teszed ezt, hogy legyen miből alkudnia a vevőnek és ha sokat engedsz, érezhesse, hogy jó üzletet kötött.
Na jó éjszakát.
"De zárjuk le! Nagyon jó indulatú leszek: Bizonyára csak azért teszed ezt, hogy legyen miből alkudnia a vevőnek és ha sokat engedsz, érezhesse, hogy jó üzletet kötött."
Ez csak az ő dolga. Én eladom amennyiért el lehet neki adni.
A rajongója lennék a kérdezőnek?
Miért is?
Mert egy kérdés esetében van egy reális, életszerű megközelítés, és van egy meseszerű, álomvilág-szerű nézőpont, és én az előbbit választottam, mert két lábbal a földön járok?
HA valakivel bármilyen kérdésben egyetértek, akkor már a rajongója vagyok?
Látod, ez megint személyeskedés, nem a kérdésről, a kereskedelemről írtál, hanem engem próbáltál fikázni, és beállítani úgy, mintha nekem nem lenne saját véleményem.
És mindezt miért?
Azért, mert nem melléd álltam, nem a te te szavaidat igazoltam, nem veled értettem egyet.
Mert szerinted csak te láthatod jól, és csak neked lehet igazad.
Ha más máshogy gondolja, akkor az már biztos egy muja, önállótlan, valakit követő lény.
Szerintem itt veled van a baj, de úgysem fogod belátni.
Nem kell állandóan gyanakodni, félelemben élni, és senkiben sem bízni.
És nem kell túlontúl barátkozónak lenni az idegenekkel, mindent elsőre elhinni sem.
Van egy arany középút, ezt kellene felismerned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!