Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért utálja sok ember a...

Miért utálja sok ember a kereskedőket? Ha nem tetszik neki valaminek az ára akkor miért nem veszi meg máshol?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy egy kereskedő nem teremt semmi értéket és egy gátlástalan hamis ember aki a munkája révén csak másokat akar lehúzni és lehetőleg minél drágábban eladni?
2016. aug. 14. 20:33
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
És ez akkor nem etikus? Ha nagy hasznot akarok és eladom olyannak aki ad érte annyival többet akkor rossz vagyok amiért el is adom neki annyiért?
2016. aug. 14. 23:06
 12/36 anonim ***** válasza:
30%

Kedves kérdező, no lám, itt is feltetted a szombat esti kérdésedet?

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..

Gondoltad, az üzlet- és pénzügyekben több megerősítést kaphatsz? De látod, itt is azt mondják, nem etikus, fogadd el, hogy így van.

Mindenesetre most már világos, honnan ollóztál 1-2 gondolatot a tegnapi hozzászólásaidba! :)

2016. aug. 15. 06:16
 13/36 A kérdező kommentje:
Igen, így volt nem tagadom, de ettől még nem lesz kevésbé igaz. Mondjuk azért olvasd el még egyszer mit írtak. Azt meg külön köszönöm hogy belinkelted a kérdést így többen láthatják, ott van minden, aki elolvassa majd eldönti kinek a véleményére ad.
2016. aug. 15. 08:22
 14/36 A kérdező kommentje:
Illetve "kiknek" a véleményére.
2016. aug. 15. 08:23
 15/36 anonim ***** válasza:
39%

"A kereskedő nem teremt értéket? Az nem érték, hogy nem kell a zsömléért a 15 km-re lévő kenyérgyárba menned minden reggel?"

Ez nem értékteremtés. Értem, mire gondolsz, de nem erre mondják, hogy értékteremtő magatartás.

Ennyi erővel minden egyes cég valami hasznosat csinál, mert mindenért fizet valaki, akkor mindenki értékteremtő munkát végez?

Nem, a szállítás nem sorolható ide. Az egy szolgáltatás, amire kétségkívül szükség van, de ilyesmire ne használjunk nagy szavakat.

A belinkelt kérdést még nem olvastam el, de visszatérve a kérdésre, ha valaki többért adja el, és van rá igény, azzal miért lenne gond?

Még csak etikátlannak sem nevezném. Senki nem tart fegyvert a másik fejéhez, hogy vegye meg ötszörös áron az árut.

Szabad országban élünk, mindenkinek joga és lehetősége van utánanézni dolgoknak, elsétálni másik boltba, szétnézni neten.

Ha valaki erre lusta, vagy bamba, akkor megfizeti a drágább árat, de ebben mi az etikátlan?

Emiatt kellene olcsóbban adni az árut, mert vannak lusta, buta emberek?

Én bármit akarok venni, szétnézek neten, hogy hol mennyi.

Ha valaki erre sem képes, mert mondjuk annyira buta, tanulatlan, az nem indok arra, hogy a kereskedő olcsóbban adja a dolgokat. Szemesnek áll a világ, a lehetőségeket ki kell használni, különben nem jut senki egyről a kettőre. Kényszerítve pedig senki sincs a vásárlásra.

2016. aug. 15. 08:57
 16/36 anonim ***** válasza:
39%

Na most olvastam el, elég hosszú volt.

A 76%-os válaszadó egy álomvilágban él, vagy valami nagyon vallásos ember lehet.

A valóság nem így működik, ahogy ő elképzeli.

Nem ettől lesz valaki jó vagy rossz ember.

A példák, amiket ír, nem életszerűek, így komolyan nem lehet élni, csak vegetálni, de az nem élet.

Nem lehet mindig mások érdekeit nézni, a sajátunk elé helyezve. Egy vadidegen nem fontosabb, mint én magam, de ettől nem leszek rossz ember.

A saját boldogulásomért egyedül én vagyok a felelős, senki nem fog azért lépéseket tenni, hogy nekem jobb legyen, nekem több pénzem maradjon. És ettől még ők nem rossz emberek.

Kedves másik kérdésnél olyan aktívan válaszolgató, szállj le a földre. :)

2016. aug. 15. 09:18
 17/36 anonim ***** válasza:
66%

"Ez nem értékteremtés. Értem, mire gondolsz, de nem erre mondják, hogy értékteremtő magatartás. "

Neked talán nem, másnak viszont érték, hogy nem kell 15 km-t utaznia a zsömléért (pont EZ az érték teremtés).

2016. aug. 15. 16:01
 18/36 anonim ***** válasza:
72%

Mert a kereskedő egy megtestesített személy.

Ott áll és az övé az áru is, meg a haszon is így lehet személyszerint őt utálni.

Míg egy önkiszolgáló multinál kit utálsz?

A pénztárost? Vagy ha magát a multit akkor mégis melyik üzletét?Mo-n az emberek többsége mindenkit utál aki nála gazdagabb, vagy befolyásosabb, még akkor is ha az valójában nem is úgy van.. Amíg egy melósnak csak egy főnöke van, és max kirúgják oszt jöhet a következő munkahely.

Addig egy kereskedőnek főnöke a könyvelő, a NAV, az iparkamara, az állatorvos, A NÉBIH, a polgármesteri hivatal, a nagykereskedők, nameg a sok kedves VEVŐ...

2016. aug. 15. 17:18
 19/36 anonim ***** válasza:
45%

Ennél a kérdésnél is itt van okoska, aki lepontoz, mert más a véleményem, mint neki.

Értelmesek az ilyen emberek, akik szerint csak nekik lehet igazuk...

Tudom jól, mire gondolsz, és én is örülök neki, hogy nem kell 15 km-t mennem a zsemléért, de fogadd már el, hogy az értékteremtés egy kifejezés, és nem erre használják, még akkor sem, ha téged nagyon boldoggá tesz, hogy a szádba teszik a zsemlét.

Sajnálom, ha nem tudod feldolgozni, hogy nincs igazad.

2016. aug. 15. 17:24
 20/36 anonim ***** válasza:
45%

"Maximálisan egyetértek. Egyébként én olyan példákra gondolok amikor pl egy 2000ft-os cuccot(aminek kb ennyi a piaci értéke használtan) el tud valaki adni 8 ezerért magán emberként és sokan erre nyílik ki a bicska a zsebükben hogy ez micsoda dolog meg hogy ezzel kihasználják az embert aki megveszi...Erről mi a véleményed?"

Kapitalizmusnak hívják, annyiért adsz el valamit, amennyiért megveszik.

Gondolod, hogy a 35 milliós BMW, vagy Merci ára annyi.

Dehogy olyan 6-7 millió körül van az előállítása. A többi a kutatás fejlesztésre megy, meg a kereskedőhöz.

Most akkor hülye, az, aki ilyen autót vesz 35 misiért, mikor 7-8 millió az értéke?

2016. aug. 15. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!