Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Venni szeretnék egy KFT-t, de...

Venni szeretnék egy KFT-t, de hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Adott egy KFT, 6 éves.

Semmi féle tartozás nincs, nem áll felszámolás alatt sem.

0 Ft + ügyvédi költségért elhozható.

Bejegyzett törzstőke 3m Ft.

Ha megveszem mi lesz ezzel a 3m Ft-tal?

2015. márc. 25. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
semmi, a könyvelésből kiderül, hol van *elvileg* a pénz... kpben, számlán, készletben...
2015. márc. 25. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a tiéd lesz. Azt ugyebár nem igazán tudja az előző tulaj kivenni belőle, kivéve végelszámolással.
2015. márc. 25. 15:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát nekem nem kell belerakjam a 3m Ft-t?
2015. márc. 25. 15:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Jogász vagyok, és semmiképpen ne vedd meg.

Egy Kft. vásárlása bonyolult dolog, és alaposan át kell vizsgálni, mielőtt megvennéd. Ha nem így teszed, akkor milliókat bukhatsz rajta.

2015. márc. 25. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:
26%

#2, #4, alázatos tisztelettel megjegyezném, hogy fingotok sincs a témáról, kár beleszólnotok. Egy céget sem adtatok el, egy céget sem vettetek... Véleményetek ettől persze még lehet, csak kár azt hangoztatni..

A 3millát természetesen ki tudja szedni onnan az eladó, és a jogász által említett kockázat sem valós. Először is tulajdonlásról, nem ügyvezetésről beszélünk, aztán meg egyszerűen minden, az adásvétel előtt keletkezett kötelem az előző ügyvezető a felelős. Szóval nem kell parázni. Ellenőrizni kell a papírokat, a könyvelést, a vagyontárgyak meglétét és ennyi... Ha nem tesz bele pénzt, és nem követ el bűncselekményt, veszítenivalója igazából nincs.

2015. márc. 25. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:

A JT-t hogyan szeded ki? Az arra való, hogy biztosíték legyen, a tulajdonosok a vállalkozás tulajdonába adták, annak megszűnéséig az ott marad. Persze csökkenhet a JT pl. adóságokkal, de ezután közgyűlést össze kell hívni...

Azonban 1 kérdés: Minek neked a cég? Szerintem egyszerűbb alapítani 1 újat. Ja olcsóbb és biztonságosabb is.

2015. márc. 28. 00:42
 7/7 anonim ***** válasza:
2-es voltam
2015. márc. 28. 00:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!