Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozó legyek...

Egyéni vállalkozó legyek "rokkantként"?

Figyelt kérdés

Szeretnék pénzt keresni. De le vagyok robbanva. Most kórházi kivizsgálásokra készülgetek, de talán évek múlva se lesz teljesértékű az egészségem. Ezért addig is szeretnék dolgozni, akkor is ha csak a laptopomig jutok itthon, összesen napi átlag pár órára, szóbeli kommunikációs nehézségek mellett.

Ha magánemberként kezdek el ügyfeleket keresni és az IT tudásomat hirdetni, akkor ez már eleve illegális gazdasági tevékenység talán, de ha konkrétan el is vállalom a megbízásokat, akkor biztosan, pláne ha még pénzt is kapok, anélkül hogy számlát adnék. Így nem szeretnék belekezdeni.

Bár ha jól tudom, akkor talán egyszerűsített foglalkoztatással alkalmazhatna engem bármilyen megbízó cég, anélkül hogy nekem egyéni vállalkozóvá kellene válnom. De félek, hogy ez jogilag kiszolgáltatottá tesz (pl. arra köteleznek, hogy a betegségem ellenére utazzak, telefonáljak, álljak rendelkezésre fix időpontban stb.), és hogy így nem reklámozhatom magamat hatékonyan.

Van bármi értelme egyéni vállalkozásban gondolkodnom, lehet ez valahogyan jövedelmező ilyen rossz egészségi állapotban? Vagy jobban megérné eseti megbízásokat vállalnom mindenféle cég alkalmi munkavállalójaként, egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül? Vagy dolgozzak ingyen, és tegyem ki a weboldalamra a bankszámlaszámomat, amire bárki adakozhat szabadon? Vagy mi lehet a megoldás?

Bármilyen irritáló is a kérdésem, nagyon szépen kérlek, hogy ne taszíts mélydepresszióba, próbálj empatikus lenni. Én is tudom, hogy nemcsak a helyzetem rossz, hanem a logikám is, a kérdéseim is. De megpróbálom felismerni a zsákutcákat, és megtanulni járni a legoptimálisabb utat, képletesen szólva. Minden segítő szóért hálás vagyok, és az is nagyon sokat jelent ha megkíméltek a túl hideg valóságtól.

(Nincsen papírom rokkantságról, nem is akarok állami segélyhez folyamodni, de egészségkárosodott vagyok, munkaképességem jelentősen korlátozott, ért pár sérülés, van pár diagnosztizálandó betegségem. A kérdés arról szól, hogy ilyen állapotban milyen jogi formában érdemes pénzt keresni. Vállalkozóként leginkább?)

nov. 15. 01:18
A kérdező szavazást indított:
👍🏻 Igen.
📄 Inkább egyszerűsített foglalkoztatással vállalj eseti megbízásokat.
🙏🏻 Készíts ingyen szoftvert, fogadj adományokat magánemberként.
💪🏻 Passz, de sok sikert, kitartás!
7 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
Vedd fel a segélyt is. Nekem nem adták meg, mert intézkédtem időben. Ha nem lenne családtag, aki segít, akkor 150 ezer lenne. Havi adóm. Szóval szipolyozd csak ki a mocskokat…
nov. 15. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

4 év ment el az életemből

Krónikus izületi gyulladás miatt.

( Így leírva nem hangzik vészesnek)

Olyan fájdalmaim voltak,hogy 1,5 évig nem tudtam egyáltalán lábra állni, utána miután valamivel jobban lettem,meg kellett tanulnom újra járnom

műteni nem akarták,nem műtötték.

Mindenféle gyulladás gátlókat,fájdalomcsillapítokat szedettek velem( semmit nem értek), különböző fizikoterápiás kezelésekre jártam, gyógytornára persze mindezt önköltséges alapon.

Valamivel több mint 4 évig nem is tudtam dolgozni az összes megtakarításom ezidő alatt elment

10+millió

Az ellenségemnek se kívánom,azt amin átmenten ezidő alatt,hogy milyen érzés mikor esténként a fájdalom miatt nem tudsz aludni,és arról fantáziál az ember,hogy lefűrészelné inkább a saját lábát csak hogy abbamaradjon a fájdalom

És a vicc,hogy egy bizonyos idő után már nem éreztem szégyenérzetet és én is elmentem az összes orvosi leletemmel diagnozissal,hogy akkor ez van,nem tudok mit tenni rokkantosítsanak le.

10%-ra állapították meg akkor rokkantságomat, amiért nem jár egy forint se.

A bátyám tologatott akkor tolószékben,napi 6-7 gyógyszert szedtem és olyan fájdalmaim voltak nem tudtam lábra állni.

Konkrétan,ha nincs megtakarítasom akkor már rég éhen haltam volna,ennyire érzékeny szociálisan ma a fidesznek köszönhetően Magyarország.

A szerencsém az,hogy minden műtéti beavatkozás ellenére a gyulladás elkezdett felszívódni,vannak még fájdalmaim,de már tudok járni,tudok aludni esténként, dolgozni és tudok pénzt keresni és létezni

nov. 15. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod kettes, az az igazság, minél betegebb vagy, annál inkább lusta d*gnek néznek, aki nem akar dolgozni.

Én skizofréniával mentem először leszátalékoltatni magam, olyan produkciót levágtak ott nekem, hogy fiatal vagy, minek fekszem az ágyban, van kezem lában és stb.

Egy pillanatra se fordult meg a fejükben, hogy jé ennek az embernek tévképzetei vannak.

Aztán sikerült összeszednem magam pszichológussal meg önfejlesztéssel, hogy el tudjak menni valamit dolgozni. Érdekes, akkor jobban leszázalékoltak és még kedvesek is voltak velem.

nov. 15. 16:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha én is visszanyerem a munkaképességem, akkor megoldódik a helyzetem? És addig se reménykedjek segélyben? Ez világos, de a kérdés inkább az, hogy most mihez kezdjek magammal, amíg alig tudok dolgozni. Pár hétre elegendő pénzem maradt, utána nem tudom miből veszek majd ételt, TB-t, netet stb. Szívesen készítenék most pl. weboldalakat. Lassan dolgozom, itthonról, beszéd helyett írásban kommunikálva (hangüzenetet is tudok fogadni). Illetve csak dolgozNÉK, mert nem merem elkezdeni hirdetni magamat a jogi keretek tisztázása előtt. Ha csinálok egy saját weboldalt, bemutatva a szolgáltatásaimat, árakat is feltüntetve, aztán elkezdem hirdetni, akkor az legális magánemberként, vagy ehhez már vállalkozónak kell lennem? És ha feltüntetem a weboldalamon azt, hogy számlát adni nem tudok, hanem a megbízóm kell hogy bejelentsem engem pár napra alkalmazottként, az mennyire oké? Nem merek vállalkozást indítani, mert félek, hogy nem tudom kitermelni a kötelező díjakat akkor, amikor kevesebbet tudok dolgozni. Mindenesetre köszönöm az eddigi 3 hozzászólást és a szavazatokat is, hasznos látni a különböző megközelítéseket, és tanulni a tapasztalatotokból. Szerintem külön kérdésekre fogom bontani ezt a témát, és megkérdezek egy könyvelőt, vagy a NAV-ot stb. De ha bármit hozzá tudtok szólni, az hasznos!
nov. 15. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp be kell jelentened magad. Nem csinálhatod számla nélkül. Mellesleg számla nélkül az emberek nagy rész kihasználja az alkalmat és nem fizet.
nov. 16. 02:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!