Kell saját vállalkozás, ha saját néven akarom hirdetni a szolgáltatásomat?
"Weboldalakat készítenék, de betegség miatt nagyon keveset tudok dolgozni."
Minden tisztelettel kérdezem, hogy milyen komolyságú (mennyire professzionális) weboldalakat tudsz készíteni?
Árajánlatot?
Szívesen elárulom, hogy kb. milyen munkadíjjal készíteném el a weboldalt, ha vállalkozó (vagy a céged napi bejelentéssel foglalkoztatott munkavállalója) lennék.
Ez jogilag nem minősül ajánlatnak, de a célnak tökéletesen megfelel, ha tudni szeretnéd mennyiért juthatsz a kívánt weboldaladhoz. Az együttműködésünk jogi keretét pedig utána tisztázhatjuk, ha szeretnéd.
Milyen weboldalt szeretnél?
Kérdezhetsz itt nyilvánosan is, vagy privát üzenetben. Vagy ha a felhasználónevedet és az elképzelésedet is titokban szeretnéd tartani, akkor pl. a Session nevű appon keresztül is kommunikálhatunk.
"Weboldalakat készítenék, de betegség miatt nagyon keveset tudok dolgozni."
Ez mit jelent pontosan?
Elvállalod a munkát, de...?
Nagyon lassan dolgozom.
Elvállalom a munkát, de csak teljesítési garancia nélkül.
Ha nem tudok dolgozni, akkor természetesen pénzt sem kérek.
Pl.:
Ha kapok egy olyan megbízást, amit egy komoly webstúdió 3 nap határidővel vállal, arra én valószínűleg 3 hetes becslést adok.
És nem kizárt, hogy az utolsó héten kiderül, hogy 3 hónapra kórházba kerülök, így végül 4 hónap a teljesítési idő.
Persze ez csak elővigyázatosság, egy kis projekttel valójában 1 hét alatt végzek, ha minden jól megy.
De leginkább olyan munkát éri meg rám bízni, ami nem igazán időérzékeny.
10 nap múlva lesz black friday. Ha 20 milliós forgalmat bonyolító webshopra van szükséged addigra, akkor nem tudom elvállalni.
Kb. 1 hónap múlva karácsony. Ha addigra szeretnéd megjavíttatni a sok sebből vérző régi webáruházadat, akkor már van értelme hozzám fordulnod.
Ha egy nagyon komoly oldalt akarsz beindítani kapkodás nélkül, és szívesen spórolnál tízmilliókat, akkor velem jársz a legjobban, mondom ezt a konkurenciát jól ismerve.
Szépen, nyugodtan, megfontoltan haladva bármilyen komplex rendszert megvalósítok, amit megálmodsz.
Persze nemcsak megaprojektet vállalok. Ha csak egy fotók és űrlapok nélküli, minimalista "névjegykártya" weblapot szeretnél kihozni max. 20 eFt-ból, akkor én valószínűleg nettó 5 eFt munkadíjjal megcsinálom, plusz most bruttó 1130 Ft a hu végződésű webcím 1 évre, tárhelyet meg ingyen is tudok biztosítani.
Most az egészségem se túl vészes, csak a bürokráciával vagyok bajban. Mert egyéni vállalkozás beindítására nem merek százezreket kockáztatni (betegen nem tudnám kitermelni a kötelező költségeket, járulékokat stb.). Ez a napi bejelentéses dolog meg nem hiszem, hogy bármilyen megbízóval működne. Pl. egy fodrász nem hiszem, hogy felvehet engem alkalmazottként 1 napra (illetve csak pár órára), amíg elkészítem a weboldalát. Hiszen nem fodrász-segéd vagyok, hanem informatikus. Ezért szerintem csak egy webfejlesztő cég alkalmazhatna engem legálisan, ő adna számlát a fodrásznak az általam elvégzett munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!