Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kell saját vállalkozás, ha...

Kell saját vállalkozás, ha saját néven akarom hirdetni a szolgáltatásomat?

Figyelt kérdés
Weboldalakat készítenék, de betegség miatt nagyon keveset tudok dolgozni. A vállalkozás kötelező költségeit (pl. járulékokat) nem mindig tudnám kitermelni, ezért bele se merek kezdeni önálló vállalkozásba. Inkább egy főállással rendelkező, mellékállásban vállalkozó ember alkalmazottja lennék azokon a napokon, amikor találok magamnak ügyfelet. Így a számlát nem én, hanem a vállalkozó adná, aki engem csak arra a pár napra venne fel alkalmazottként. Nem tudom, hogy ez az alapötlet működhet-e egyáltalán, teljesen legális-e. De ha igen, akkor a dilemmám: hirdethetem magamat önállóan (beleértve azokat a napokat is, amikor éppen nincsen semmilyen jogviszonyom), legálisan? Ez kicsit olyan, mintha egy fodrásznak nem lenne saját vállalkozása, csak Facebookon hirdetné magát, aztán amikor ügyfelet talál, akkor szólna a férjének, hogy "ügyfelem már van, legyél a főnököm amíg levágom a haját, adj neki számlát, fizesd be a járulékokat, és adj nekem fizetést".

nov. 15. 19:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Zsebbe dolgozni illegális lenne. A bírságokat fizetni meg nem jó buli, pláne ha a végén még börtönbe is zárnak. És ha már jól keresnék, akkor szívesen is adóznék, hogy legyenek orvosok a kórházkban stb. Persze elindulni könnyebb lenne valami kedvezménnyel, de remélhetőleg sikerül tisztáznom hogy pontosan ki jelenthet be engem alkalmi jelleggel, és akkor szépen mehet legálisan az egész. Vagy ha csak saját vállalkozóként szabad, akkor hagyom az egészet.
nov. 20. 08:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, kedves kérdező és mivel foglalkozol jelenleg?

A programozói tudásodat milyen képzéseken szerezted?

nov. 20. 09:10
 13/15 A kérdező kommentje:

33. Saját projektekkel. Képzésre nem jártam.

Bővebben:

33 éves vagyok.

Jelenleg saját projekteken dolgozom. Pl. most egy AES-256 GCM alapú offline titkosítón, közben egy Messenger alternatíván, előtte egy Todoist konkurens alapjain, meg egy eszköz-specifikus kamera appon stb. (Webes és Android projektek, vegyesen.)

De ha nem a szakma, hanem a pénzügyi helyzetem miatt kérded: gazdaságilag inaktív vagyok, korábbi munkáim megtakarításából és egy kevés passzív jövedelemből élek, szerényen.

Képzettségem? Jártam egyetemre, de ott semmi újat nem mondtak webfejlesztés terén, inkább vezetés és szervezés, marketing, vállalatgazdaságtan, marketing, jogi alapok szempontjából volt érdekes, meg C#-pal és biztonságtechnikai témákkal ismerkedni.

A webfejlesztő tudásomat autodidakta módon szereztem, kb. 20 éve kezdve pár ezer oldalt elolvasva HTML, CSS, JS, PHP, MySQL, Apache, és hacker témakörökben (könyvek, W3C specifikációk, blogok). Azóta is érdekel a téma, de őszintén szólva már nem sok értelmét látom mindezeket fejben tartani, inkább a célzott keresésben és hiszek, ha valamit nem tudok megoldani.

nov. 20. 10:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem gondoltál rá, hogy olyan weboldalakat fejlessz, egyet, vagy akár többet is, amik rendszeres jövedelmet adnak és megélsz belőlük?

Nekem lenne erre ötletem, de programozói tudásom sajnos nincsen.

Esetleg magántanárként online taníthatnál programozási alapokat lurkóknak. Ehhez nem kell vállalkozás, egy adószám elég.

nov. 20. 10:24
 15/15 A kérdező kommentje:

Jó ötletek, köszönöm!

És az eddigi hozzászólók tanácsait is, a munkavégzésem jogi kereteinek megteremtése kapcsán. 🙏🏻

Ami az online oktatást illeti: sajnos az egészségi állapotom jelentősen korlátoz a szóbeli kommunikációban, inkább weboldalakat szeretnék készíteni. 💻

Ami pedig a megélhetést biztosító weboldalakat illeti: nekem is van pár passzív jövedelemmel kecsegtető ötletem, de ezekre most nincs időm. Mert előbb vissza kell töltenem a pénztartalékomat. 🙁

De a te elképzelésedet szívesen megvalósítom neked, ha találunk hozzá olyan befektetőt, aki legalább a kedvezményes munkadíjam első részletével be tud szállni. 🤔

Bár szerintem vállalkozós csoportokba nem szabad kiírni az ilyen ötleteket, mert lenyúlják azzal a dumával, hogy "aZ öTLeT sEmMit nEm éR, cSAK a meGvaLóSíTÁs". 😅

Jobb, ha inkább a tehetősebb (vagy bátrabb) családtagoktól, barátoktól kér pénzt az ember.

Illetve a legjobb, ha van legalább 20 eFt-od, és akkor senkit nem kell bevonnod, hanem már kezdhetsz is irányítani engem. 🫡 Fantasztikus érzés, amikor látod hogy a félénk álmod hálásan valóra válik. 📈

Aztán ha csak egy félig működő prototípusig jutsz velem önerőből, akkor is lesz egy félkész "malmod", amit bármikor folytathatsz (akár velem, akár mással), és amire sokkal szívesebben ad majd neked támogatást bárki, mint egy halvány ötletre. 🤩

Aztán amikor elkészülünk, akkor a kész "malmodat" már könnyen el is adhatod milliókért, ha az üzemeltetéshez nem lesz kedved. A haszon téged illet, akkor is ha én csak pár tízezredbe kerültem. 💎💰💵 Hiszen a te döntéseden múlik az egész.

Tényleg van ötleted?

Mi tart vissza attól, hogy belevágjunk?

Idő, energia, pénz?

Ha most lecsapsz rám, mielőtt valami nagyobb projekt beszippant engem, akkor pár napon belül már saját webcímen elérhető webtárhelyed lesz, ahol elkezdhetjük megvalósítani az ötletedet. Eddig a pontig kb. 1500 Ft-odba kerül az egész, én nem kérek pénzt ezért, csak a domain kerül ennyibe egy évre. Ha csak a weboldalra van ötleted, de a névre nincs, akkor szívesen adok tippeket. Aztán ha a webcímed megvan, akkor adok neked egy ingyenes tárhelyet, meg egy pár mondatos weboldalt, ami csak annyit jelez, hogy fejlesztés alatt áll. (0 Ft) Aztán ha szánsz rá további 20 ezret, akkor már valódi weboldalnak fog kinézni, "felhúzom a falakat". Ott már te is látni fogod, hogy kevés pénzből is jól haladunk a "malmoddal". Úgy már bátrabban fektetsz be nagyobb pénzt, könnyebben találsz támogatókat is, vagy motiváltabban spórolhatsz rá. Bár az se kizárt, hogy el is készülünk 20 eFt-ból. Néha meglepően egyszerűek technikailag azok a weboldalak is, amiket üzletileg bonyolult kitalálni. Pl. pont most készülök el egy AES-256 GCM alapú titkosító szolgáltatással, ami magasan veri a többi hasonlót, így elég lesz hátradőlnöm, és a reklámokból jön a pénz. De technikailag csak pár kódsor, szóval ha ez lett volna a te ötleted, akkor 20 eFt munkadíjért megkaptad volna.

Írj, ha érdekel az ötleted életre keltése! 😉 Aztán megkereslek privátban, és a részleteket megbeszéljük, amint lesz időd. Bár igazából csak egy webcímet kell kitalálnunk, első körben. 😃

nov. 20. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!