Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek megéri disznóhúst...

Szerintetek megéri disznóhúst eladni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy melyik kategóriába írjak ahol normális emberek vannak ezért itt teszem fel a kérdést.

Szóval, arra gondoltunk a párommal, hogy disznót hízlalunk és a húst eladjuk. Megéri ezt csinálni?


2014. dec. 30. 18:12
1 2
 1/16 anonim válasza:
91%
Hát ha normális embereket keresel, akkor a családi kapcsolatok kategória a legrosszabb hely, akol kereshetsz :-))))
2014. dec. 30. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

régebben rendszeresen vágattunk disznót

de sajna a bácsi meghalt és már nincs kontakt

szal erre szerintem lenne kereslet ....


hirdessetek bérvágást házi disznóvágást stb....

2014. dec. 30. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

csak akkor, ha van föld, amin van kukorica, amivel etetitek. ha a kaját is meg kell venni nekik, akkor nem. Akkor már jobban jársz, ha veszel túlsúlyosat, feldolgozod, és úgy adod el kolbászként-sonkaként.


Én amúgy nem csinálnám, az a szag beivódik, nem tudod kimosni... meg amúgy is elég volt a disznóvágásokból kiskorunkban..

2014. dec. 30. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok disznó, de van pár gondolatom.

Megéri, különben nem lenne annyi hentes, és ráadásol ott sokszor szart lehet kapni. Vízzel injekciózzák, hogy nehezebb legyen a hús, ha meg főzöd, szépen összeesik, stb.

Mi házi hurkát ezerhatért, kolbászt ezernyolcért vettünk, de az jó kis házi. Szerintem megéri. Ha nem gond minden reggel négykor kelni, etetni takarítani, akkor csináljátok, persze ne egyet tartsatok. Ha nem tudnátok eladni, akkor legalább nektek lessz fincsi házi terméketek. https://www.youtube.com/watch?v=Uqaoy2lMC6U

2014. dec. 30. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
De ez nem illegális?
2014. dec. 30. 18:26
 6/16 anonim ***** válasza:
63%

Feltétlen megéri, de csak ha szereted az állatokat.

Bár ez nem a saját véleményem eredetileg, de az enyém is lett, hatott rám a Röfi család, akik ugyanezt kérdezték másoktól, csak más felállásban:

"Szerintetek megéri emberhúst eladni?

Nem tudom, hogy melyik kategóriába írjak ahol normális disznók vannak ezért itt teszem fel a kérdést.

Szóval, arra gondoltunk, hogy embert hizlalunk és a húst eladjuk. Megéri ezt csinálni?"

2014. dec. 30. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
50%

Illegális: persze, hogy az, ha nem adsz róla áfás számlát, stb.


De ha egyszerűen csak 10-15 disznót tartasz, azt még el lehet adni falun, és marad is belőle egy kis pénze az embernek.

ha van tudás és kapacitás, akkor a magad által feldolgozott részeket is el lehet adni. Sonka, szalonna, hurka, kolbász, nyers hús, stb. A lényeg, hogy ne nyiss üzletet ahol eladod, mert ahhoz vállalkozás kell, az meg megeszi a pénzt :)


Ha hivatalosan, vállalkozást akarsz rá alapítani, és csak a disznó nevelése, majd eladása a feladat, akkor oda már több száz állat kell, hogy kitermelje a pénzt. A hivatalos vágás meg csak vágóhídon, meg állatorvos, meg kitudja mi. Ezt a hivatalossá tett dolgot el kell felejteni.


A nemhivatalos rész elég jó plusz pénzt tud hozni a konyhára, de ha magatok vágjátok az összeset, ahhoz elég nagy kapacitás kell. Nagy hűtőkapacitás (ennyi húst egyszerre eladni Mo-on elég nehéz), nagy füstölők, majd szárítók. Érdemes jobbára a hízót eladni, aztán megmondani, hogy plusz 10-20-ért segítetek a levágásban is. Utána jöhet a saját füstölő bérbeadása a páciensnek pár ezresért, stb. A mai emberek sokszor úgy vágnak bele a disznóvágásba, hogy megveszik a hizót, és azt hiszik csak egy éles kés kell hozzá. Majd ahogy közeledik a vágásra kitűzött nap, jönnek a nagy kérdések: ki fogja levágni? Ki ért hozzá? Kinek vannak eszközei hozzá? Hol lesz tárolva a hús? Hol fogjuk füstölni? Ki fogja forgatni a sóban? És jönnek a plusz, nem tervezett kiadások. Sok ilyet láttam már. Nagyszüleimnek jó kis plusz pénzt hoz, hogy a füstölő még megvan, és ráérnek foglalkozni vele. Évente jó, ha két hónapot üresen áll a füstölő. Napi 3-4 órájuk elmegy a sok sonka, szalonna sóban forgatására, füstön forgatására. Mert bizony erre időt kell szánni, amire a mai rohanó világban nem sokan érnek rá.

2014. dec. 30. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Ott a lényeg, hogy akkor éri meg, ha termeltek neki takarmányt is. Ha tápot vesztek neki, akkor már nem éri meg, nem tudtok a nagyok árai alá menni és nem is lesz olyan jó a húsa.
2014. dec. 30. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
8#. Szerintem neked sem lenne mind egy, hogy 13000 forintért vennél egy kiló húst vagy pedig 1000 forintért.
2014. dec. 30. 20:19
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Nem éri meg.

Tessék számolni kicsit még ha laikusan is.

Veszel egy malacot ami átlag 18 000 Ft

Vágósúlyt hogy elérje azt a 120 kg-t kell neki kb. 7 q takarmány ( 1q/kb. 5000 Ft ) 7q = 35000 Ft ami fele búza és kukoricából áll, de eleinte kismalacnak táp takarmány kell legalább 1 hónapig + állatorvosi oltás / költség.

Szalma nem olyan nagy vagyon, de ha van kézi erőd, akkor lehet gyűjteni ingyen a gazdáktól, akik úgy is csak zúzzák.

Ha szerencséd van 60 ezer Ft-ból felnevelsz egy disznót.

Egy 120 kg disznóban kb. 60 kg tiszta hús van amit ha jól számolom kilója 1000 Ft de többért is el lehet adni biztosan.

Igen még az áram, mert darálni kell a takarmányt.

Szóval amit belefektetsz, az vissza is jön, de haszon nincs rajta, ha van is az elenyésző + még a robot munka.

Az senkit ne tévesszen meg, ha van saját földje, akkor már olcsóbban jön ki a takarmánnyal! Nem igaz.

Ma már megfordult a mérleg, mert rohadt magas áron van az üzemanyag, vegyszer, műtrágya, aratás, adó és ha minden sikerül, akkor az időjárás teszi oda a pontot.

2014. dec. 31. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!