Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy próbálja meg eladni a házát?
Ketten élünk, de ez nem fog sokáig tartani, mert megyek egy másik városba dolgozni, tehát elköltözöm egy albérletbe.
Ő egy 110nm-es családi házban él, ő építtette még 15 évvel ezelőtt. Az a baj, hogy nagyon ragaszkodik hozzá és eszébe sem jut, hogy eladja, pedig alig győzi fenntartani. Itt nem csak anyagi részre gondolok, hanem a takarításra, rendrakásra. Nem figyel oda ezekre, nincs kedve takarítani, eddig én próbáltam valahogy szinten tartani a dolgot, de hát ezek után ez sem lesz. Van ráadásul pluszban egy szuterén is, ugyanekkora alap területtel, ott is vannak szobák, de azokkal főleg nem foglalkozik.
A nagyszüleim szerint érthető, hogy ragaszkodik a házhoz és ha én már jobban fogok keresni, nekem kéne kisegíteni őt, hogy fenntudja tartani. Én viszont biztos, hogy egy fillért nem fogok azért adni, mert ő nem hajlandó az igényeiből lejjebb adni és kisebb házba/ lakásba költözni. Így viszont családi viták lesznek a dologból... Ti mit tanácsoltok?
Azt tanácsolom hagyd rá a dolgot, de ne támogasd.
Érthető, hogy ragaszkodik hozzá, ha valamilyen módon képes fenntartani, hát tegye; de a Te életedet ne "keserítse" ezzel, szerintem ez így igazságos.
Megnevelni te biztosan nem fogod!
Azt tanácsolom, hogy ezt az ötleted, hogy anyukád adja el a házát előtte inkább ne hangoztasd, mert csak az ellenkezőjét váltod ki vele!
Inkább kérdezd meg, hogy ő hogyan képzeli el a jövőjét nélküled, és hagyd hogy maga jöjjön rá a saját magának jó megoldásra.
ÁÁÁÁ, soha nem fogod meggyőzni én sem tudom a saját anyámat. Évekig (kb 10 évig) jártam haza télen-nyáron hétvégenként dolgozni 130 km-ről, amíg megtehettem, mert volt rá pénzem, mert "csak" lakásban laktam... kértem, hogy adjuk el, menjen egy lakásba valamelyikünk közelébe (3-an vagyunk tesók, ketten messzebb, 1 közelebb, de rá nem lehet számítani). Most, hogy házunk van nagy kerttel, állatok vannak, jön a baba stb. már nem megyünk, max havi egyszer 1 napra...mondtam neki, hogy amit tud, csinálja meg, amit nem az úgy marad...
Tudod mi a kérdés számomra??? Ha majd hirtelen ne adj isten magatehetetlenné válnának, akkor mit kell majd csinálnunk???? Mi alakítsuk át gyors valamilyen úton-módon az életünket családostul, mindenestül, ahelyett, hogy előre gondolkodnának...
Pedig drága ő úgy gondolja..
Hogy ha elég hihetően játssza az elveszett anyukát, majd megsajnálod.. és majd visszamész és együtt éliket az élteteket.. hogy te majd mindent megcsinálsz helyette és nem lesz egyedül..
Azért nem akar elköltözni, meg azért szenved láthatóan hogy ne hagyd el..
Gondolom nélküled tökegyedül maradna, igaz?
Lehet még a látszat is számít neki..
Szerintem ne szólj bele. Támogatnod nem kell, előbb-utóbb meg rájön, hogy el kell adnia.
De ez nehéz, mert neked csak egy ház, ahonnan tudod, hogy nemsokára elmész - neki viszont az álma, tervei, esetleg a két keze munkája. Nyilván ragaszkodik hozzá. Ilyen esetben az észérvek sajna ritkán hatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!