Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám támogatni...

Hogyan tudnám támogatni anyukámat úgy, hogy a testvéremet és a családját nem támogatom?

Figyelt kérdés

Tudom, elsőre csúnyán hangzik, de már betelt a pohár.

Az öcsém magához költöztette az akkor 17 éves barátnőjét, mert a szülei verték. Megbeszélték, hogy érettségiig anyu eltartja, de utána keressen munkát. Nem tette, vagyis állítólag nem talált. Az öcsém befizette egy OKJ-s tanfolyamra, de nem végezte el. Aztán terhes lett, onnantól aztán az öcsém sem adott anyunak pénzt, mert kell a gyerekre.

Szegény anyukám eddig tűrt, de január óta nyugdíjas és már nem bírja anyagilag. Beszéltem már vele többször, de tudom hogyha pénzt adok neki, akkor az úgyis a sógornőmnél köt ki.

Hogyan segíthetnék neki?

2013. júl. 8. 11:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Fizesd be helyette a rezsit (gáz, villany, víz, közös ktg, ...) Amire erődből futja. Ne a pénzt add oda, hanem menj el a postára, és te add fel a pénzt.
2013. júl. 8. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Jó, megteheted hogy megveszel neki ezt-azt, de ha ilyen, akkor ő maga fogja odaadni nekik azt a pénzt, amit nem költött el, mert te megvetted helyette.
2013. júl. 8. 12:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

meg kell mondani a tesódnak (anyukád mondja), hogy nem tudja fizetni a számlákat, ki fogják kapcsolni a villanyt. eyg gyerek mellett szükség van az áramra! vagy korlátozni fogják a melegvizet! Nem tudod anyukádat csak 1-2 hónapig hozzád költöztetni? fizessék addig ők a számlákat!

Én amúgy már ultimátumot adtam volna, vagy elmegy dolgozni és fizeti a rezsit, meg ami nekik kell, vagy el lehet költözni!

Azt nem tudod esetleg megoldani, hogy a rezsit a nyugdíjból kifizetitek, a kaját anyudnak meg mindig viszed műanyagba? Minden napra reggeli-ebéd-vacsora... akkor legalább a kaját kénytelenek lennének megvenni maguknak.

Ha anyud a tulaj, ki is tehetiőket, a nő mehet anyaotthonba, tesód meg így járt...

Sajnálom amúgy, elképzelni sem tudom, milyen lehet, mikor a saját gyerek viselkedik így...

2013. júl. 8. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy! ha anyud nem hajlandó kitenni őket (ez lenne a megoldás, mert egyébként SOHA nem fognak rákényszerülni, hogy eltartsák magukat), akkor megérdemli. Itt te hiába teszel bármit anyudért, amíg az a két here rajta élősködik, nem fogja érezni a hatást, mert úgyis amit te adsz, őt annyival többel tudják lenyúlni...
2013. júl. 8. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!