Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy találjak egy jó alkalmazo...

Hogy találjak egy jó alkalmazottat?

Figyelt kérdés

Balatonon van egy büfém, de már évek óta szakács-gondokkal küzdöm.. Tavaly és tavalyelőtt is kb 10-15 ember fordult meg a konyhán, volt aki az első nap után azt mondta hogy holnap találkozunk, és utána nem is láttam.

Tény, hogy néha sokat kell dolgozni, de a balatoni átlaghoz képest jobban megfizetem őket.

Persze amíg nincs nagy forgalom addig minden ok, de amikor jön a hétvége, a jó idő és a főszezon akkor egymás után lépnek le.

Mivel tudnám odakötni őket, hogy vegyék komolyabban?

Fizut eddig hét végén adtam, mivel alkalmival vannak bejelentve, gondoltam arra is hogy ha havonta kapnák akkor talán kevésbé "lógnának el".

Ötletek, tippek, vélemények?

2014. ápr. 21. 17:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Teljesen megértem amit mondasz! De ha valaki szakácsnak tanul, szerintem előre tudja hogy két lehetőség közül választhat:

1. Kimegy külföldre.

2. Itthon rengeteget dolgozik kevés pénzért.

Ha szakácsként végez valaki, és nem megy külföldre, akkor meg próbálja meg megtalálni a kisebbik rosszat.

Sose mondtam, hogy nálam jól kereshetnek, de azt merem állítani hogy a sok rossz hely közül nálam van a legjobb dolguk!

2014. ápr. 21. 20:17
 12/22 A kérdező kommentje:
Egyébként ha áttérnék az órabéres rendszerre (ami egyébként egyáltalán nem jellemző a parton), szerintetek mivel érnék el nagyobb lojalitást, ha naponta, hetente, v hó végén fizetnék? (most az összegtől eltekintve)
2014. ápr. 21. 20:27
 13/22 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, hogy ha ilyen forgalmad van, akkor miért nem fér bele, hogy kicsit megemeld azt a fizetést?! Majd kettővel kevesebb 20 ezres pulcsit veszel következő télen. Ne érts félre, nem sajnálom EGYÁLTALÁN tőled a bevételedet, de ha egyszer lojális, megbízható szakácsot keresel, akkor legyél te is korrekt és olyan, akinek jó dolgozni. Ez a hozzáállás, hogy "amikor szakácsnak mentél, tudtad, hogy rabszolga leszel" nem túl ösztönző. :S
2014. ápr. 21. 20:44
 14/22 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem mondtam, hogy meg lennék elégedve a forgalommal. Nem panaszkodom, de én is legalább ugyanúgy és ugyanannyit dolgozom, mint a többiek (és én valóban szabadnap nélkül), emellett viselem a kockázatot és a felelősséget.

Nem olyan nagy biznisz már ez, mint sokan gondolják.

2014. ápr. 21. 21:00
 15/22 anonim ***** válasza:
Egyébként gondoltál már rá, hogy valamilyen egyedi termékkel megdobhatnád a forgalmat? Úgy több jönne be is és a szakácsra is több maradhatna, aki ezután jobb kedvvel, finomabb dolgokat csinál, híre megy és stb. Érted. :)
2014. ápr. 21. 21:11
 16/22 A kérdező kommentje:

Minden szezonban van 2-3 újdonság, de ezek többnyire lekerülnek a következő évben. Szóval eddig nem sikerült eltalálnom a nagyon tuti dolgot.

Amivel többet tudunk nyújtani a többieknél az a pizza, csak mi sütünk ezen a strandon, és a vendégek is meg vannak vele elégedve, sok helyi is jár hozzánk.

2014. ápr. 21. 21:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Ez a pénz vicc. Inkább vegyél fel 3 szakácsot/hó, akik 15 nap 8 órában tolják fixen 100ért és akkor talán mehetne a bolt, nem pedig szakácsot kellene vadásznod hetente.

Egyébként simán lenne ötletem arra, hogy hogyan menjen jobban a dolog, de mivel spúr vagy, így nem osztom meg az infót.

Tanultál volna te is kozgazdásznak, most tudnád a titkot... :)

2014. ápr. 21. 21:27
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, remélem a gyakorlatban is fogod tudni kivitelezni a közgazdasági tudományod!:)
2014. ápr. 21. 21:35
 19/22 anonim ***** válasza:
Vagy adj az alkalmazottnak magasabb bért, vagy biztosíts neki jobb körülményeket. Amit most írtál, az kb. olyan, mintha azon csodálkoznál, hogy 1 millió forintért nem tudsz egy új Audi A8-ast venni.
2014. ápr. 22. 09:31
 20/22 anonim ***** válasza:

1. progresszív bérezés,vagy bónusz

2. kellemes munkakörnyezet

3. plusz juttatás

4. bevétel növelésének biztosítása egy jó marketingtervvel

megbízható szakácsot elismeréssel és jó fizetéssel találsz.

2014. ápr. 22. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!