Hogy találjak egy jó alkalmazottat?
Balatonon van egy büfém, de már évek óta szakács-gondokkal küzdöm.. Tavaly és tavalyelőtt is kb 10-15 ember fordult meg a konyhán, volt aki az első nap után azt mondta hogy holnap találkozunk, és utána nem is láttam.
Tény, hogy néha sokat kell dolgozni, de a balatoni átlaghoz képest jobban megfizetem őket.
Persze amíg nincs nagy forgalom addig minden ok, de amikor jön a hétvége, a jó idő és a főszezon akkor egymás után lépnek le.
Mivel tudnám odakötni őket, hogy vegyék komolyabban?
Fizut eddig hét végén adtam, mivel alkalmival vannak bejelentve, gondoltam arra is hogy ha havonta kapnák akkor talán kevésbé "lógnának el".
Ötletek, tippek, vélemények?
"Havi 15 napot visznek 75-80ért"
Na, ez itt a gond. Ez véleményem szerint vérlázítóan alacsony fizetés ezért a hajtós munkáért. Jó magam is szakács vagyok, otthon én is ilyen zsebpénz jellegű pénzekért dolgoztam, ezért is jöttem külföldre.
Öööö és egy nap hány munkaóra? 8? Mert akkor mondjuk annyira nem lenne rossz.
De gondolom inkább 12-14, úgy meg borzalmasan alacsony.
Tisztában vagyok vele, hogy nem jó a fizetés. De ha máshová el tudnak menni ennél kevesebb pénzért dolgozni, akkor itt miért húzzák a szájukat?
Szakács ismerősöm egy középkategóriás étteremben dolgozott, havi 300 órákat vitt és 80at kapott. Tavaly nyáron felmondott, lehívtam dolgozni, 2 napot jött, utána meg jöttek a kifogások...
Ahol még ennél is kevesebbet adnak onnan ugyan úgy lelépnek a dolgozók. Ezen nincs mit csodálkozni. Ilyen fizetésért és ilyen munkát csak addig végez normális ember, amíg nem talál BÁRMIT jobbat.
Vagy adsz rendes bért a szakácsaidnak vagy elfogadod, hogy 10-15 ember fordul majd meg nálad egy szezon alatt. Ez törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!