Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy találjak egy jó alkalmazo...

Hogy találjak egy jó alkalmazottat?

Figyelt kérdés

Balatonon van egy büfém, de már évek óta szakács-gondokkal küzdöm.. Tavaly és tavalyelőtt is kb 10-15 ember fordult meg a konyhán, volt aki az első nap után azt mondta hogy holnap találkozunk, és utána nem is láttam.

Tény, hogy néha sokat kell dolgozni, de a balatoni átlaghoz képest jobban megfizetem őket.

Persze amíg nincs nagy forgalom addig minden ok, de amikor jön a hétvége, a jó idő és a főszezon akkor egymás után lépnek le.

Mivel tudnám odakötni őket, hogy vegyék komolyabban?

Fizut eddig hét végén adtam, mivel alkalmival vannak bejelentve, gondoltam arra is hogy ha havonta kapnák akkor talán kevésbé "lógnának el".

Ötletek, tippek, vélemények?

2014. ápr. 21. 17:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
76%
Egyértelműen pénzzel tudnál motiválni. Magam is dolgoztam a Balatonon, de a pénz amit kaptam 10-14 óra után, nagyon kevés volt. Sokszor váltottam én is. Vagy a munkaidőt csökkentsd, vagy adj több pénzt, akkor nagyobb az esélye hogy megmaradnak a szakácsok!
2014. ápr. 21. 18:01
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Több fizu, jobb munkakörülmények, hó végi fizetés, teljes szezon végén egy összegű bónusz, ha végig ott marad és nincs gond a munkájával.
2014. ápr. 21. 18:04
 3/22 anonim ***** válasza:
Attól függ. Mennyit fizetsz nékik, mennyit kell ezért dolgozniuk, stb...
2014. ápr. 21. 19:01
 4/22 anonim ***** válasza:
71%
Mennyi az az átlagnál jobb fizu?
2014. ápr. 21. 19:25
 5/22 A kérdező kommentje:
Havi 15 napot visznek 75-80ért, attól függ hány hétvége esik rájuk. (A többi helyen szinte szabadnap nélkül húzzák le az egész nyarat, havi 110-120ért)
2014. ápr. 21. 19:36
 6/22 anonim ***** válasza:

"Havi 15 napot visznek 75-80ért"

Na, ez itt a gond. Ez véleményem szerint vérlázítóan alacsony fizetés ezért a hajtós munkáért. Jó magam is szakács vagyok, otthon én is ilyen zsebpénz jellegű pénzekért dolgoztam, ezért is jöttem külföldre.

2014. ápr. 21. 19:50
 7/22 anonim ***** válasza:

Öööö és egy nap hány munkaóra? 8? Mert akkor mondjuk annyira nem lenne rossz.

De gondolom inkább 12-14, úgy meg borzalmasan alacsony.

2014. ápr. 21. 19:52
 8/22 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy nem jó a fizetés. De ha máshová el tudnak menni ennél kevesebb pénzért dolgozni, akkor itt miért húzzák a szájukat?

Szakács ismerősöm egy középkategóriás étteremben dolgozott, havi 300 órákat vitt és 80at kapott. Tavaly nyáron felmondott, lehívtam dolgozni, 2 napot jött, utána meg jöttek a kifogások...

2014. ápr. 21. 19:59
 9/22 anonim ***** válasza:
Tudod, az ember megunja egy idő után a sok munkát, kevés pénzért felállást! A 75-80 nettó/15 nap, addig jó, amíg nem kell 8 óránál többet dolgozni! De egy főszezonban ennél jóval többet kell, így a pénznek is többnek kellene lennie! Mert ha 75-80 nettót adsz 15 napra úgy, hogy közben 14-16 órákat dolgozik a szakács, ne csodálkozz, ha lelépnek! Legutolsó magyar munkahelyemen egy vidéki étteremben, főszakácsként kerestem nettó 108.000 Ft-ot, úgy hogy ezért heti 6 napot dolgoztam, napi 12-14 órákat.
2014. ápr. 21. 20:05
 10/22 anonim ***** válasza:

Ahol még ennél is kevesebbet adnak onnan ugyan úgy lelépnek a dolgozók. Ezen nincs mit csodálkozni. Ilyen fizetésért és ilyen munkát csak addig végez normális ember, amíg nem talál BÁRMIT jobbat.

Vagy adsz rendes bért a szakácsaidnak vagy elfogadod, hogy 10-15 ember fordul majd meg nálad egy szezon alatt. Ez törvényszerű.

2014. ápr. 21. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!