Saját sörmárkát létrehozni menyi pénz lenne? Hogyan lehetne elérni, hogy árusítsák nagy multik stb. Milyen marketinget javasoltok hozzá?
"tanultam, hogy a nem megfelelő logisztika felnyomhatja a termék árait jobban, mint az előállítási költségei, gyakorlatban sose használtam de hiszek a tanárnak.... "---értelmetlen és logikátlan kiszállítás nem költséghatékony, ez tény! De egy 800 000 literes éves kapacitás kiszállítása még személyautóval sem nagy feladat. Nagyobb gyár esetén amelyik logisztikus nem tudja megszervezni a szállítást, nos ez esetben lapátra kerül!
Vagyonőr minek? Pénzkidobás csak! Jobb 3-4 idomított kutya, a német juhászokat preferálom. Támadjanak bárkit és bármit, aki nem oda való.
Igaz idegesítő mikor a szabadnapomon kell bemennem, mert a kutyák csak a főnököt + engem engednek be és áll a termelés. Bár ő nem tudja bezárni a kutyusokat, igaz nem támadják meg, de tesznek rá magasról. Idén is kényszerleállás volt 4 napra, mikor elromlott a telefonom (kikapcsoltam) és nem tudtak elérni.
"Hát ezeket a saccra leírt sity suty beszorzott dolgaidat tartom hülyeségnek, beszállítókkal kel tárgyalni nem hasra ütés szerűen mondani valamit, max nagyjából... "---Melyik beszorzott dologra gondolsz?
"akkor önkormányzatnak a kenőpénz felajánlását se tartom okos dolognak,"--- nem kell ajánlani, kérik maguktól is a mai vilégban
"minimálbérrel se értek egyet( csökken az emberek teljesítmény hatásfoka, kilopják a fél gyárat, kisebb és rosszabb állagú emberi erőforrásból válogathatsz"---sok minimálbéres van, a teljesítmény emberfüggő nem fizetés függő. Sok diplomás minimálbérnek is örül, bármely fizikai munkára találni mérnököt is akár. A főzőmesterek szerencsére nem minimálbéresek, csak a segédek 3az1ben (palackozók, takarítók, kiszállítok).
"bármely fizikai munkára találni mérnököt is akár
3-4 idomított kutya, a német juhászokat preferálom."
Te most trollkodsz, igaz?:D
egyébként a logisztika nem a kiszállítás... bennevan az informatika, erp rendszerek de most komolyan, legalább a wiki szócikket olvasd el:DD
A családban is volt diplomás, aki közmunkában utcát sepert, jelenleg laborvezető. Unokatestvérem benzinkutasként dolgozik, szintén diplomával. Rengeteg cikket találhatsz a témában az interneten is.
A kutyusok tökéletesen helyettesítik a vagyonőröket, sőt! Fejenként átlag 1 kg kutyakaját kapnak, tehát havi szinten 30 000Ft-ból kijön a megfelelő vagyonvédelem.
A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra. Az alapanyag tároló 2 részre osztott mindegyik részben 1 hónapra elegendő készlet van, amint kiürül az 1ik rendelünk, vagy elmegyünk érte mi. Tehát kisüzem esetén nem egy eget rengető feladat, mint ahogy te beállítod.
Benzinkúton is dolgoztam a fogyóeszközök, árukészlet, üzemanyag megrendelése nyilvántartása a kutasokra hárul, ott sincs logisztikus. Igen majdnem elfelejtettem a benzinkúton volt diplomás munkatársam nem is egy, de kapásból kettő a részmunkaidős egyetemisták nem is említve!
Mi az erp rendszer? A wikipédián nem találom.
Amire viszont még mindig nem válaszoltál:
Mire is kellene irigykednem?
"Nem voltam sose logisztikai tervező, áruelosztási ismereteken tanultam, hogy a nem megfelelő logisztika felnyomhatja a termék árait jobban, mint az előállítási költségei, gyakorlatban sose használtam de hiszek a tanárnak.... "---a tanárod arra gondolt, ha rossz a szervezés, pl. minden tételt 1esével visz ki a kamion, nem pedig egy költséghatékonyan megtervezett útvonalon lehetőleg teli pakolva, akkor az megdobja a szállítási költségeket, amik igen jelentősek áremelkedést okozhatnak.
Az hogy te a gyakorlatban sosem alkalmaztad, de hiszel a tanárodnak elég faramucira sikerült! Ha alkalmaztad volna akkor:
1. rossz logisztikus lennél
2. szándékosan megkárósítottad volna a munkaadódat
2001-ben mellesleg a BME-n én is tanultam pici közgazdaságtant (I. és II.), igaz csak 2 félévet, ezért nem is lehetek szakértő a témában.
Egy mondatoddal se értek egyet, finoman szólva, ha gondolod privát üzenetben folytathatjuk, egyszer küldtem is neked egyet amikor ideges lettem a csicskás dumád miatt. XD
De csak hogy párat kiemeljek:
diplomások tróger munkát végeznek: Nem kellett volna bölcsész, andragógia, kommunikáció és hasonló szakokra menni azt is valami szar fősuliból.
A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra: ez megint csak óriási hülyeség, nagy a kereslet logisztikusokra, inkább keresgélj álláskereső portálokon, nem véletlenül indult BME-n logisztikai mérnök!!!!! szak
a tanárod arra gondolt.... nem nem arra gondolt... megint nagyon az alapokban vagy leragadva, hogy józsi beül a kamionba és elmegy innentől ide, de nem fejtem ki, hogy mi a helyes logisztika, erre van külön kurzus ha gondolod nézd meg az interneten az előadásokat.
A diplomával trógerolásra visszatérve, már a suli alatt volt a legtöbbünknek munkája, erről ennyit. Ha te mérnököt találsz ilyen munkára amikor ők a legkeresettebbek az egyik legjobb fizetésért itt is meg nyugaton is akkor gratulálok.
"A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra: ez megint csak óriási hülyeség, nagy a kereslet logisztikusokra, inkább keresgélj álláskereső portálokon, nem véletlenül indult BME-n logisztikai mérnök!!!!! "
Nálunk nincsen külön logisztikus, ez tény és nem pedig óriási hülyeség!
Az pedig egy teljesen más kérdés, hogy van-e kereslet a logisztikusokra. Hol írtam arról, hogy máshol nincs kereslet? Megsúgom sehol!
Ha a többi hozzászólásomban is ilyen értelmezési gondok miatt kötöttél bele, akkor nincs sok értelme beszélgetnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!