Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját sörmárkát létrehozni...

Saját sörmárkát létrehozni menyi pénz lenne? Hogyan lehetne elérni, hogy árusítsák nagy multik stb. Milyen marketinget javasoltok hozzá?

Figyelt kérdés
Piába mindig van pénz, xD főleg valami jó sörbe de valami újdonságot kéne belevinni... Szerintetek? Elég sokan tűnnek fel forbes billionaires listáján akik sörrel szerzik a vagyonukat.

2013. aug. 16. 17:16
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

"tanultam, hogy a nem megfelelő logisztika felnyomhatja a termék árait jobban, mint az előállítási költségei, gyakorlatban sose használtam de hiszek a tanárnak.... "---értelmetlen és logikátlan kiszállítás nem költséghatékony, ez tény! De egy 800 000 literes éves kapacitás kiszállítása még személyautóval sem nagy feladat. Nagyobb gyár esetén amelyik logisztikus nem tudja megszervezni a szállítást, nos ez esetben lapátra kerül!

Vagyonőr minek? Pénzkidobás csak! Jobb 3-4 idomított kutya, a német juhászokat preferálom. Támadjanak bárkit és bármit, aki nem oda való.

Igaz idegesítő mikor a szabadnapomon kell bemennem, mert a kutyák csak a főnököt + engem engednek be és áll a termelés. Bár ő nem tudja bezárni a kutyusokat, igaz nem támadják meg, de tesznek rá magasról. Idén is kényszerleállás volt 4 napra, mikor elromlott a telefonom (kikapcsoltam) és nem tudtak elérni.

2013. szept. 14. 21:28
 22/41 anonim ***** válasza:

"Hát ezeket a saccra leírt sity suty beszorzott dolgaidat tartom hülyeségnek, beszállítókkal kel tárgyalni nem hasra ütés szerűen mondani valamit, max nagyjából... "---Melyik beszorzott dologra gondolsz?

"akkor önkormányzatnak a kenőpénz felajánlását se tartom okos dolognak,"--- nem kell ajánlani, kérik maguktól is a mai vilégban

"minimálbérrel se értek egyet( csökken az emberek teljesítmény hatásfoka, kilopják a fél gyárat, kisebb és rosszabb állagú emberi erőforrásból válogathatsz"---sok minimálbéres van, a teljesítmény emberfüggő nem fizetés függő. Sok diplomás minimálbérnek is örül, bármely fizikai munkára találni mérnököt is akár. A főzőmesterek szerencsére nem minimálbéresek, csak a segédek 3az1ben (palackozók, takarítók, kiszállítok).

2013. szept. 14. 21:36
 23/41 A kérdező kommentje:

"bármely fizikai munkára találni mérnököt is akár

3-4 idomított kutya, a német juhászokat preferálom."

Te most trollkodsz, igaz?:D

egyébként a logisztika nem a kiszállítás... bennevan az informatika, erp rendszerek de most komolyan, legalább a wiki szócikket olvasd el:DD

2013. szept. 14. 21:51
 24/41 anonim ***** válasza:

A családban is volt diplomás, aki közmunkában utcát sepert, jelenleg laborvezető. Unokatestvérem benzinkutasként dolgozik, szintén diplomával. Rengeteg cikket találhatsz a témában az interneten is.

A kutyusok tökéletesen helyettesítik a vagyonőröket, sőt! Fejenként átlag 1 kg kutyakaját kapnak, tehát havi szinten 30 000Ft-ból kijön a megfelelő vagyonvédelem.

A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra. Az alapanyag tároló 2 részre osztott mindegyik részben 1 hónapra elegendő készlet van, amint kiürül az 1ik rendelünk, vagy elmegyünk érte mi. Tehát kisüzem esetén nem egy eget rengető feladat, mint ahogy te beállítod.

Benzinkúton is dolgoztam a fogyóeszközök, árukészlet, üzemanyag megrendelése nyilvántartása a kutasokra hárul, ott sincs logisztikus. Igen majdnem elfelejtettem a benzinkúton volt diplomás munkatársam nem is egy, de kapásból kettő a részmunkaidős egyetemisták nem is említve!

Mi az erp rendszer? A wikipédián nem találom.

2013. szept. 15. 07:59
 25/41 anonim ***** válasza:

Amire viszont még mindig nem válaszoltál:

Mire is kellene irigykednem?

2013. szept. 15. 08:02
 26/41 anonim ***** válasza:

"Nem voltam sose logisztikai tervező, áruelosztási ismereteken tanultam, hogy a nem megfelelő logisztika felnyomhatja a termék árait jobban, mint az előállítási költségei, gyakorlatban sose használtam de hiszek a tanárnak.... "---a tanárod arra gondolt, ha rossz a szervezés, pl. minden tételt 1esével visz ki a kamion, nem pedig egy költséghatékonyan megtervezett útvonalon lehetőleg teli pakolva, akkor az megdobja a szállítási költségeket, amik igen jelentősek áremelkedést okozhatnak.

Az hogy te a gyakorlatban sosem alkalmaztad, de hiszel a tanárodnak elég faramucira sikerült! Ha alkalmaztad volna akkor:

1. rossz logisztikus lennél

2. szándékosan megkárósítottad volna a munkaadódat

2001-ben mellesleg a BME-n én is tanultam pici közgazdaságtant (I. és II.), igaz csak 2 félévet, ezért nem is lehetek szakértő a témában.

2013. szept. 15. 08:14
 27/41 A kérdező kommentje:

Egy mondatoddal se értek egyet, finoman szólva, ha gondolod privát üzenetben folytathatjuk, egyszer küldtem is neked egyet amikor ideges lettem a csicskás dumád miatt. XD

De csak hogy párat kiemeljek:

diplomások tróger munkát végeznek: Nem kellett volna bölcsész, andragógia, kommunikáció és hasonló szakokra menni azt is valami szar fősuliból.

A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra: ez megint csak óriási hülyeség, nagy a kereslet logisztikusokra, inkább keresgélj álláskereső portálokon, nem véletlenül indult BME-n logisztikai mérnök!!!!! szak

a tanárod arra gondolt.... nem nem arra gondolt... megint nagyon az alapokban vagy leragadva, hogy józsi beül a kamionba és elmegy innentől ide, de nem fejtem ki, hogy mi a helyes logisztika, erre van külön kurzus ha gondolod nézd meg az interneten az előadásokat.

[link]

A diplomával trógerolásra visszatérve, már a suli alatt volt a legtöbbünknek munkája, erről ennyit. Ha te mérnököt találsz ilyen munkára amikor ők a legkeresettebbek az egyik legjobb fizetésért itt is meg nyugaton is akkor gratulálok.

2013. szept. 15. 14:40
 28/41 A kérdező kommentje:
Azt az irigy dumát meg hagyjuk már, úgy érzem te még mindig a nullákra vagy kíváncsi.
2013. szept. 15. 14:42
 29/41 A kérdező kommentje:
ERP rendszerek: SAP, Oracle. Meghatározó szoftverei a logisztikának, minden álláshirdetésnél feltüntetik a felhasználói szintű ismeretét és szintén nagy a kereslet az erp szakemberekre...
2013. szept. 15. 14:50
 30/41 anonim ***** válasza:

"A logisztikusokról annyi, nincsen külön ember erre a feladatra: ez megint csak óriási hülyeség, nagy a kereslet logisztikusokra, inkább keresgélj álláskereső portálokon, nem véletlenül indult BME-n logisztikai mérnök!!!!! "

Nálunk nincsen külön logisztikus, ez tény és nem pedig óriási hülyeség!

Az pedig egy teljesen más kérdés, hogy van-e kereslet a logisztikusokra. Hol írtam arról, hogy máshol nincs kereslet? Megsúgom sehol!

Ha a többi hozzászólásomban is ilyen értelmezési gondok miatt kötöttél bele, akkor nincs sok értelme beszélgetnünk.

2013. szept. 15. 15:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!