Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját sörmárkát létrehozni...

Saját sörmárkát létrehozni menyi pénz lenne? Hogyan lehetne elérni, hogy árusítsák nagy multik stb. Milyen marketinget javasoltok hozzá?

Figyelt kérdés
Piába mindig van pénz, xD főleg valami jó sörbe de valami újdonságot kéne belevinni... Szerintetek? Elég sokan tűnnek fel forbes billionaires listáján akik sörrel szerzik a vagyonukat.

2013. aug. 16. 17:16
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
A kis csicskát meg nem tudom mire vélni, nem lottóból van pénzem de szerintem ez nem tartozik senkire ;)
2013. szept. 13. 22:41
 12/41 anonim ***** válasza:
60%

Manapság senki nem kérdezi honnan van, lehet az bármiből a lényeg hogy van! (a bűncselekmények pedig elévülnek, nem kell ezen rágódni GYF)

"Céget megalapítani"---olcsó max. 50e

"alkalmazottak"---minimálbér, nem nagy tétel

"sörösüvegek"---visszaváltható üveg, tehát ez sem nagy tétel! Persze lehet alumínium is ez esetben 20Ft, de ha visszagyűjtőd akkor a MÉH telepen átveszik 5Ft/db.

Kupak az üvegre 100 as csomagban 150Ft, de ha te kézművesben gondolkozol ami 1 600 000db üveg, akkor max. 0,5Ft/db (1 éve volt 0,3Ft/db félmilliós tételben)

"engedélyek"---800 000 liter alatt bejelentési kötelezettség 50 000-es tétel önkormányzatonként váltózik, 800 000liter/év felett környezeti hatástanulmány kell már! Tehát itt már nem csak az önkormányzatnak fizetsz (kenőpénzek megdobják a költségeket)

"marketing"---kézműves sörfesztiválokra kiviszed a terméket, ingyen szerepelhetsz a TV hírekben= ingyen reklám! A megcélzott környékbeli kisboltok, falvak kisváros, egyéb helyen falunapokon, rendezvényeken, búcsúkon megjelensz a mobilstandoddal és meg is van a marketing!

Attól függően milyen profitot szeretnél lehetsz sokkal olcsóbb a konkurenciánál! Csapolt sört kilehet hozni literenként bőven 40Ft alatt, üveges 80-100Ft körül/liter.

Attól függ milyen célközönségre utazol, olcsó és nem híg fos eladja magát. Pl. szlovák kukorica sör 46Ft+üvegdíj a penny-ben, de ez csak 3,1 %-os, ha te kiteszed itt 50-ért a 3,5-öst a tied fogyna mint a cukor. Kartonszám viszi a nép ezt a sört, a kisboltos sőt a kocsmáros is, később ebből lesz a csapolt sör 200-ért!

"logisztika"---260 munkanappal számolva napi 3000 litert kéne teríteni a piacon, ez még személyautóval is kivitelezhető. 3000 liter kiszállítását megszervezni, nem munka!

"multikkal, kiskereskedőkel lezsírozni.." a multikat felejtsed már el kis tétel nem játszik, gondolom nincsen több száz milliód esetleg milliárdod egy gyártókapacitás kiépítésére! Max. pár millióra tippelem a vagyonod!

Kiskereskedők, kocsmák pedig mindig örülnek az olcsó árúnak. Kocsmának csapolt sörként eladható, megúsznád az üvegtöltögetést is!

"Nem lenne egy kis feladat ha belevágnék"---nem lenne egy nagy feladat, viszont pénz kell hozzá, akinek van pénze pedig nem maga fogja végezni a fenti műveleteket, ebből is látszik neked nincs pénzed!

Akinek nincs pénze saját maga akar mindent végezni, akinek van az dolgoztat másokkal. A 3adik kategória szegény legény nyer a lottón, lesz sok pénze, de a mentalitása még a szegény emberé...

A mi van csicska nyertél a lottón, is erre vonatkozott!

2013. szept. 14. 08:07
 13/41 anonim ***** válasza:

Egy ki kiegészítés. Saját márkás söröd lehet, akkor is ha megegyezel egy már létező gyártóval az ő sörét árulod saját termékként.

Magyar gyártó esetén az eljárás egyszerű, megveszed a sört ami a te címkédet tartalmazza, kész is az árusítható új márka!

Külföldi sör esetén, hogy magyarnak minősüljön a sör kell minimum 1Ft-nyi hozzáadott érték is. Ez esetben megveszed a már említett 46Ft-os sört, 1Ft/üveg értékben felcímkézteted magyar munkaerővel és kész is! A terméked magyar gyártmányú, felkerülhet rá a kiváló magyar termék logó!

Így készül a magyar datolya, mandarin, a spanyolból behozott kiváló magyar termék a dobozos kukorica is (sok esetben azzal sem fáradoznak, hogy az eredeti címkét eltüntessék! Szóval óvatosan kedves hazafiak, vásárláskor a hazaszeretet könnyen visszanyal!

2013. szept. 14. 08:58
 14/41 A kérdező kommentje:
Szegény legény mentalitása maximum neked van itt, mert logisztika szakirányos közgazdász voltam és az árképzésben akár 3x jelentősebben is meglátszik a megfelelő logisztikai menedzsment mint a termék előállítási költsége, a többi leírtad sem kevésbé hülyeség még ha attól eltekintek, hogy folyamatosan személyeskedsz és paraszt vagy. Most komolyan, aki nem ért hozzá az inkább ne verje itt magát, na szia.
2013. szept. 14. 16:14
 15/41 A kérdező kommentje:
Meg gondolom ha már te így értesz hozzá Európa vezető sörmárkájának a CEO-ja vagy. Agrár, élelmiszer ipari ismeretekre voltam kíváncsi amiben nem vagyok a toppon, nem kiguglizott üvegárakra.. Nincs se agrár se élelmiszer ipari diplomám, ha nagyon belevetném magam a témába akkor keresnék szakembereket, de addig nem ölném a pénzt bele amíg nem vagyok biztos a nyereségbe(100%- os üzlet nincs, tudom...), kivagyiságból tettem fel a kérdést, nem tudom mit vered magad, hogy bűnözésből meg lottóból gazdagodtam meg... NEM KÉNE ENNYIRE IRIGYKEDNI:p
2013. szept. 14. 16:29
 16/41 A kérdező kommentje:
* kíváncsiságból XD hogy lett ez kivagyis... na mind1
2013. szept. 14. 20:10
 17/41 anonim ***** válasza:

"Meg gondolom ha már te így értesz hozzá Európa vezető sörmárkájának a CEO-ja vagy. "---sajnos csak egy kisebb üzemben dolgozom.

Lövésem sincs hozzá, jó tudni. Mellesleg ez a szakmám, de legyen igazad.

Irigykedni mire? Talán arra, hogy logisztikusként hatalmas munkának élnéd meg 3000liter kiszállításának a megszervezését? Ezt korábban annak tudtam be nem értesz hozzá, lehet hogy továbbra is ez a valóság, de inkább legyél csak simán profi hozzáértő logisztikus, aki kicsit munkakerülő :)

De tényleg mire is kellene irigykednem? Mennyi nulla virít a bankszámládon? Mekkora összegből építenéd fel az üzemedet? Mekkorára gondoltál? A kérdésed alapján milliárdos szeretnél belőle lenni, ez pedig milliárdos befektetést igényel!

Kétlem lenne annyi pénzed, hogy bármit is létrehozzál belőle...

2013. szept. 14. 20:22
 18/41 A kérdező kommentje:
beszerző meg nemzetközi fuvarszervező voltam, pár éve már mással foglalkozom nem logisztikával, és továbbra se mondom meg menyi nulla van a számlámon, ha azt hiszed, hogy semennyi, leszarom ;)
2013. szept. 14. 20:26
 19/41 anonim ***** válasza:

Látom pont itt vagy. Néhány dolgot részletesebben is leírhatnál, ha lehetséges.

"az árképzésben akár 3x jelentősebben is meglátszik a megfelelő logisztikai menedzsment mint a termék előállítási költsége,"---kifejtenéd bővebben?

A minden tényezőt magába foglaló termelői költség szerintem egy fontos kiindulási alap, ha szerinted lényegtelen oké, hisz ez a szakmád biztos jobban tudod.

"a többi leírtad sem kevésbé hülyeség"---melyikre gondolsz?

2013. szept. 14. 20:42
 20/41 A kérdező kommentje:

Nem voltam sose logisztikai tervező, áruelosztási ismereteken tanultam, hogy a nem megfelelő logisztika felnyomhatja a termék árait jobban, mint az előállítási költségei, gyakorlatban sose használtam de hiszek a tanárnak.... Németek a legjobbak logisztikában(mára már elismert tudomány, összetettebb sokkal annál, hogy beültetjük Józsit a kamionba) nem véletlen az alacsony ár náluk(penny, lidl)

Hát ezeket a saccra leírt sity suty beszorzott dolgaidat tartom hülyeségnek, beszállítókkal kel tárgyalni nem hasra ütés szerűen mondani valamit, max nagyjából... akkor önkormányzatnak a kenőpénz felajánlását se tartom okos dolognak, minimálbérrel se értek egyet( csökken az emberek teljesítmény hatásfoka, kilopják a fél gyárat, kisebb és rosszabb állagú emberi erőforrásból válogathatsz és ne gyere a vagyonőrökkel mert 10-ből 7 összejátszik az alkalmazottakkal). Egyenlőre ennyi jutott eszembe,(mobilról írok)

2013. szept. 14. 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!