Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van olyan adózás, hogy nincs...

Van olyan adózás, hogy nincs ez a havi fix járulék (50-70ezer ft, ami kezdő vállalkozásnál nagy teher), csak a nyereség után kell adózni, és a kivétet sem adóztatják meg?

Figyelt kérdés
Tehát a nyereségből vonnák százalékosan a tb-t stb. + áfa ha elér egy bizonyos összeget! Például x évben x nyereség és ebből levonnak 20%-ot és ebben minden benne van, aztán kiveheted a bankból adómentesen persze vagy visszaforgathatod!
2013. márc. 14. 10:45
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Amit írtam, annyira nem kevés. Nem ez a probléma. 4 MFT marad neked tisztán, de úgy, hogy 7 MFT volt a költséged a munkaadói járulékkal, a te általad mondott havi fix-szel, és egyéb költségeiddel együtt!

Tehát neked 5 MFT nyereségből marad ennyi, azaz 4 MFT!

A probléma ott kezdődik, amikor alkalmazottat vennél fel! Ahhoz, hogy egy alkalmazottnak fizess a kezébe 100 eft-ot, ami nulla, ahhoz neked évi plusz 2,2 MFT költséggel kell számolnod.

Ahhoz, hogy normális bért fizess neki, azaz kezébe 150 eft nettót, ahhoz már 3 MFT plusz költséggel kell számolnod!

Magyarországon az irdatlan járulékokkal van a baj, amit a munkavállalók után kell fizetni.

Előző számításommal, ha 7MFT volt egymagadra a költséged, egy munkavállalóval már 9 MFT lesz, de vele a nyereséged még nem fog nőni! (mert pl. ő van a boltban stb...)

Ez itt a nagyobb probléma, hiszen ekkor már tényleg semmi nem maradna a vállalkozásnak! Azaz 1 alkalmazottal már nem elég a nettó 12 MFT. Minimum nettó 14 MFT kell! Ami bruttó 18 MFT! Azaz, havi 1,5 MFT. Ennyit kell kitermelni, ami már elég sok... hisz az embereknek nincsen pénze!

2013. márc. 31. 01:14
 32/39 A kérdező kommentje:

Értem!

De viszont az is baj, hogy eleinte nem nagyon volt ugye bevétel 7-8 hónapig, hisz ennyi kellett és most sem mondhatom, hogy meg vagyok elégedve, bár lehet, hogy magasra rakom a lécet..

De nekem 7-8 hónapig 1 milliót minimum ki kellet volna, hogy fizessek otthon, itt ez nagy segítség volt, hogy nem kellett, hisz 2millió ft-ot raktam az üzletbe, ami nem túl sok és csődbe is mentem volna, hisz bevételem alig volt.. Mert az árukészletet a járulékokba raktam volna bele! De így most elmondhatom, hogy meg 3 szoroztam és meg is éltem! Ugye minél több árukészlet van, annál jobb, minél kevesebb van annál rosszabb! Meg függ sok mástól is, azért kellett a 7hónap kb. Rengeteg akadály volt és szerintem még lesz is, értem én például a google és társaira, mire felfejlődtem a napi 2 látogatótól a mostanira (bár ez is kevés még)!

2013. márc. 31. 10:30
 33/39 A kérdező kommentje:

Amúgy relatív, hogy kevés vagy sok a 4M Ft, nekem sok, mert itt 5,5 millió marad meg, továbbá nincsenek azok a büntetések mint otthon! Meg hát az elején nagy segítség, hogy nincs annyi kiadás!!

Az egyik ismerősöm webáruházat üzemeltet, volt egy féléves időszaka amíg havonta 30ezerre megbüntették, addig míg oda nem csapott az asztalra, mert hibát mindig találtak, de elmondani pontosan szóról szóra, hogy mit kell kiírni egy webárházba az már nem ment nekik, a hivatalban nem tudtak semmit, de büntetnek..

A végén valami tanácsadó céget is fel kellett kérjen, hogy ők írják ki amit ki kell, és akkor is megbüntették, ezért csapott oda az asztalra, hogy most már elég!

Eléggé szívatják az embereket.. És megjegyzem, nem volt hiányos az oldal elállási része stb.

Ez már plusz 180ezer mínsz csak a büntetés...

2013. márc. 31. 10:42
 34/39 A kérdező kommentje:

Bezéltem otthon egy nagykereskedővel pesten!

És mondta, hogy elege van már az egészből, mert havonta kijön hozzá az apeh és már retteg, hogy mennyi lesz a végösszeg.. Havi átlag 50ezer Ft büntetést kapott! Vevője meg alig volt.. És nem hiszem, hogy vaj lett volna a füle mögött, főleg, hogy havonta jártak ki hozzá! Azt is mondta, hogy végig mennek az ottani boltokon.. Nem tudom, hogy azóta bezárt e, ez tavaly nyáron volt!

2013. márc. 31. 10:48
 35/39 anonim ***** válasza:

Amit írsz, az tiszta sor!

Itthon nem igazán lehet vállalkozást tisztességesen csinálni, mert minden agyonbonyolított jogszabály ellened van! Nem tudnak semmit soha megmondani, az engedélyek után magánnyomozót kell fogadnod, hogy kiderítse, honnan szerezd be, miután megtudtad, hónapokat vársz adott esetben, azonnal fizetni kell a járulékot, ami nevetséges...

Nem tudsz a vállalkozással foglalkozni, mert egy évben kb. 100-szor módosítják az adójogszabályokat! Abszolút követhetetlen..

Nem tudsz alkalmazottat felvenni, mert azonnal minimum évi 2-3 millióval növekszik a költséged, de a bevételed ettől még nem fog...

Amit írtam, tényleg annyi marad meg, de mire oda eljutsz, háromszor csődbe mész... Nem véletlenül nincsenek magyarországon már kisvállalkozások... azért itthon kitermelni a havi 1-1,5 milliót nem könnyű...

Amúgy mi a honlapod, megírod privibe? Csak kíváncsi lennék...

Ő, még egy kérdés, ha jól tudom, abban az országban, ahol te vagy :) létezik az, hogy ha tartozik neked egy vállalkozás, akkor az állam kiegyenlíti neked az ő tartozását, majd rászáll arra a vállalkozásra, aki nem fizetett... Ez így van még? (Ez ügye arra jó, hogy megakadályozzák a körbetartozásokat...)

2013. ápr. 1. 04:25
 36/39 anonim ***** válasza:

Ja, és a számítás, amit írtam, azért minimum 200%-os haszonkulccsal elérhető! Nem tudom, te mennyivel dolgozol... De itthon ezt pl. egy sima zöldséges nem tudja bevállalni, mert senki nem venné meg... Kb. 140-150%-os haszonkulcsot lehet alkalmazni egy zöldséges esetében, hogy el is tudd adni...

Azért írtam a számítást, mert nem is az a lényeg, hogy az eredményedből itthon mennyi marad, mert abból azért marad, hanem az, hogy mire eljutsz odáig, addig fizetsz be egy csomó járulékot és adót... amit szinte nem lehet kitermelni. (Mert ha tisztességes vagy, akkor a feketézőtől veszik, ez egyértelmű...)

2013. ápr. 1. 04:31
 37/39 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy van-e ilyen, hogy az állam rendezi! Azt tudom, ha csődöt jelentesz, akkor 5-10 évig nem vállalkozhatsz újra, mint Magyarországon ahol ebből gazdagodnak meg!

A másik amin mosolyogtam otthon, hogy egyrészt nem tudtam a nagykereskedőktőll vásárolni, mert "26 féle" számot kértek, hiába mondtam, hogy nekem csak ez az egy van! Idézem: "Olyan nincs, csak vállalkozóknak adunk el!" Hiába mutattam, hogy az vagyok! Továbbá nem vállaltak garanciát, idézem: "mi nem gagyi terméket árulunk, nem veszünk vissza hibás terméket"! Ilyen sehol nincs.. na mindegy.. Egy valami érdekelt volna, mert talán az tényleg olcsó lett volna, de egyébként nem érdemes a nagykerből venni otthon.. Nem versenyképes az ár, mivel otthon ilyen, hogy nagykereskedés nem létezik az én véleményem szerint! Annyiért adom én kiskereskedői áron, mint otthon a nagyker! :) (Pesten személyesen tudtam egy két helyen árat nézni!)

Te mivel foglalkozol?

Megírom majd az oldal címét, csak most el kell mennem itthonról!

2013. ápr. 1. 10:54
 38/39 anonim ***** válasza:
Jelenleg weboldalakkal, politikával, és edzősködéssel. Elég sok mindennel. De én is külföldre költözök, ha nem tudom összehozni, amiket akarok, pont ezért, mert itt vállalkozásellenes minden. Bár nekem a KATA pont jól jött, mert szolgáltatáshoz kell csak, alig lesz költségem... más kérdés, lesz-e rá fizetőképes kereslet.
2013. ápr. 2. 09:03
 39/39 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Privátban írnál egy email címet, mert érdekelne a weboldal készítés egy másik témában! Köszönöm!

2013. ápr. 2. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!