Van olyan adózás, hogy nincs ez a havi fix járulék (50-70ezer ft, ami kezdő vállalkozásnál nagy teher), csak a nyereség után kell adózni, és a kivétet sem adóztatják meg?
Nagyon el vagy tévedve... 50 ezer neked sok? Attól halsz éhen? Szerintem a vállalkozás nem neked való. Ha meg már a magyar jogszabályokban sem igazodsz el, hogy fogsz egy másik országén? Amúgy azt még értem, hogy megalapítod a külföldi céget, de aztán hogyan fogod menedzselni, az ügyeket intézni? Na erre leszek kíváncsi. Ha 50 ezer megfekszi a gyomrod, gondolom nem egy nemzetközi céget akarsz létrehozni...
50 ezer forint az kb a minimálbér járuléka. Ha nem éred el a 6 milliós árbevételt (törekedj rá, hogy ne érd el), akkor ennyi járulékért annyi netto fizetésed lehet, mint másnak brutto 600, vagy akár 800 ezer forintból. Nem értem ez a minimális összeg miért olyan megterhelő? Én azt mondom, ha neked 50 ezer forint vérlázítóan magas összeg, neked nem való a vállalkozás. Menj csak el dolgozni havi 100 nettoért, aztán pislogj, mikor meglátod a bérpapíron a 70 ezernyi járulékot...
Kedves utolsó!
Ez a baj, hogy pislogni kell...
Akkor leírom, hogy tiszta legyen!
Szeretnék hazamenni, de nem fogok addig míg ez nem változik meg! Hidd el egyszerűbb eligazodni, mivel csak 3 számot kell megjegyezni és könyvelőre sincs szükségem annyira egyszerű az adó bevallás! Nem csak a havi fix jelent gondot, hanem az, hogy nincs vásárló erő, illetve a havi járulékon kívül még elviszi az állam bácsi a felét amit megkerestél! 6millió árbevétel az nagyon kevés, hogy ha a kereskedelemben mozogsz, főleg ha egy termék 13-20ezer ft, persze vannak olcsóbbak is! Ha tudnád itt mennyit kell fizetni és mennyit kapsz kézhez az adó befizetése után, nem hinnéd el! Gondolom azt se hinnéd el, hogy 3,5 milliói nyereségig (NEM bevételig) egy fillért sem kell adózni éves szinten.. Otthon még a nyereségedet is kétszer adóztatják meg, egyszer a nyereséget, utána a kivétet + a havi fix és egyéb finomságok, + egy két büntetésekre lehet számítani, mert nem tájékoztatnak (ez tapasztalat), otthon nem volt munkám, ami volt az fizetett volna havi 70-90et.. Ennyiért nem megyek el dolgozni.. mert nincs értelme.. Én így látom.. Helyette más országban gyűjtögettem, dolgoztam sokat és 1 éve 2hónapja belekezdtem egy vállalkozásba is! Hozzá teszem rendesen fizetem amit kell! Nem csalok, mert minek.. Ha ez otthon így lenne, akkor haza adóznék, azaz otthon vállalkoznék!
Úgyhogy nem kell ez a gúnyos megjegyzés és mosoly, hogy "kíváncsi lennék, hogy hogyan működne ez a gyakorlatban :)"
A KATA-val azért vigyázzunk! Valóban inkább szolgáltatások értékesítőinek, és egyszemélyes hipermini vállalkozóknak találták ki! Gondold el, hogy ha pl. robogókat szeretnél értékesíteni, ha csak kettőt eladsz, már meghaladtat a havi 500 ezer bevételt! És már adózhatsz a KATA szerint! És ekkor még éhen halsz, mert minimum azért rezsit kell fizetni az üzlet után, bérleti díjat, szállítási költség stb... De ha tévéket árulnál, akkor is kb. 5 tévénél már túlléped a havi 500-at! És utána ugyanolyan szar az adózásod, mint eddig!
Tény, Magyarországon csak a KATA mondható vállalkozóbarát megoldásnak, sem az EVA, sem a többi kitalált l@fasz semmit nem ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!