Van olyan adózás, hogy nincs ez a havi fix járulék (50-70ezer ft, ami kezdő vállalkozásnál nagy teher), csak a nyereség után kell adózni, és a kivétet sem adóztatják meg?
"Nem csak a havi fix jelent gondot, hanem az, hogy nincs vásárló erő, illetve a havi járulékon kívül még elviszi az állam bácsi a felét amit megkerestél! 6millió árbevétel az nagyon kevés, hogy ha a kereskedelemben mozogsz, főleg ha egy termék 13-20ezer ft, persze vannak olcsóbbak is!"
Olyant árulj, amire van kereslet. Mit visz el az állam? Nekem nem viszi el a tiszta keresetem felét az állam. Befizetem a járulékot, az 50 ezret, és mivel alanyi adó mentes vagyok, ezzel le is tudtam az adózást. Ki mondta neked, hogy mindent be kell ütni? A többség jó, ha felét üti a forgalmának...
Gondolom ismered a mondást: "akinek nem volt jó Pesten, nem lesz jó Budán se." ;) De azért sok sikert!
Én mindent leszámlázok egy excelben magamnak!
Mint mondtam, nekem a normál adózás lenne csak jó, mert 6millió bevétel nem elég!
Remélem olvastad az előzőeket!
Nekem jó itt, csak még is ott jobb ahol felnőtt az ember, bár így minden ok, hogy sűrűn hazajárok..
Hát most nemigen lehet olyat találni amire lenne kereslet! Amire meg van, azzal visszatérő vásárlóim nem igen lennének! Mert az olcsó, de kiváló minőség nem fér össze, a közepesen olcsó és jó minőség viszont igen! De ez a mennyit engedek a feléből már kiborított..
Meg hát bank számla is kell, kb az kerülne nekem otthon 50ezerbe az átlag forgalomra (néztem a banki kalkulátorral), nekem ez a bank számla forgalom elengedhetetlen, látod itt az is ingyenes!
A havi fix amit az államnak + a banknak amit kellene fizetnem otthon 90ezer+50ezer, ez már 140ezer ft + iparűzési adó, tehát a havi fix 1500000 lenne minimum, itt ezt letudom havi 3000Ft-ból, nem mindegy!
Az áfa mentesség határa sem lenne elég nekem otthon, itt 28 millió bevételig nem kell áfát fizetnem (megjegyzem az áfa 20% és nem 27%)!
Nem vagyok teljesen tisztában, hogy otthon mit kell fizetni, de 20% a nyereségből, természetesen nem 3,2 millió felett, hanem 0-tól, + ha kiveszed, akkor 16% + (innen már nem tudtam követni, vagy 10 dolgot felsorolt) ilyen olyan hozzájárulás stb.!
Tegyük fel a havi forgalom 1 millió az én esetemben:
1.000.000
-500.000 árú beszerzése, költségek
A nyereségem 500.000ezret:
-100.000 nyereség adó
-64.000 kivét
-50.000 ilyen olyan hozzájárulás tb.
-150.000 bank és a havi fix
Végeredmény:
136.000 Ft, ennyi maradt nekem (és az áfát nem is számoltam bele, de tegyük fel, hogy megengedi a piac, hogy rárakjam az 1millióra!)
Kint (ugye 3,2millióig adó-mentesség van így átlagolni fogom ezt havira):
1.000.000
-500.000 árú beszerzése, költségek
Nyereség:
500.000
-3.000 Ft havi fix
-0 bank
Nyereség adó tb és miegymás, hozzá járulás 29% (266.000Ft-ig 0%), tehát:
447.000Ft, ennyi maradt nekem!
Élelmiszer és minden egyéb olcsóbb, kivéve a lakás árak!
(Két fő esetén egy saját lakás fejenként 100.000 rezsivel, otthon ez fejenként legyen 25.000 Ft ha bérled + rezsi 15.000 = 35.000)
447.000-65.000= 382.000 Ft
Ennyi maradt élni!
Míg otthon:
136.000-35.000 (rezsi, lakás bérlés) = 101.000Ft
Kft esetében pedig:
20% a nyereségre mindenre (többet nem vonnak ha kiveszed akkor sem), de nincs adómentesség!
105 millió NYERESÉGIG 20%, ebben benne van minden, ezt az egy számot kell megjegyezni és a 80%-al azt csinálhatsz amit akarsz, mehetsz nyaralni!
Éves szinten még van kb. 25.000 Ft kiadás cégbíróság!
Ennyi, mást nem kell fizetni adóban
Köszönöm, hogy sok sikert kívántál, sikerült hálistennek! ;)
És működik a gyakorlatban is! ;)
Neked is sok sikert!
Amúgy ez így nem igaz, amiket írtál. Alapból, a TA (nyereségadó ) 10% 2013-tól.
Havi 1 millió nettó bevétellel számolva itthon:
Bérjellegű és egyéb költségek, valamint munkaadói járulékoknak 7 MFt-ot kalkuláltam. (Ez azt jelenti, hogy azért minimum 50%-os eredményszinttel kell kalkulálni, Haszonkulcsban ez nagyjából 200% lehet, de ezt nem lehet így megmondani.)
Így az eredményed: 5 MFT. Ebből a TA 10%, vagyis az adózott eredményed: 4,5 MFT.
Osztalékadó már összetettebb, mert fizeted a 16% SZJA-t, valamint 15% EHO-t, de azt csak 450 eft-ig.
Nagyjából ez 1 MFT-nak felel meg.
A vállalkozásodból így tisztán 3,5 Mft-ot, plusz a bejelentett nettó béredet kapod meg, ami legyen minimális: 700 eft.
Összességében 4 MFT-ot tudsz kivenni tisztán a nettó 12 MFT bevételed után.
Tény, hogy ehhez kb. 200%-os átlagos haszonkulccsal kell kalkulálnod! és meg kell lenni a havi nettó 1 MFT bevételnek mindig. És sajnos igaz, hogy Mo-n már nincsen vásárlóerő, mert a fizetések a nullán vannak.
És a számítási mód így is katasztrofális, mert szinte nem lehet követni.
De azért köszönőviszonyban sincs azzal, amit írtál. És nem tudom,mit értesz havi fix alatt? Bármilyen vállalkozással összefüggő költség is legyen, az eredményadó alapját csökkenti. Így nem vonhatod ki utána, ezt a részét nem is értettem, mit számolsz ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!