Mozgóárus. Hogyan?

Figyelt kérdés

Megkértek, hogy nézzek utána mi is kell ahhoz, hogy mozgóárus lehessen.

Az illető saját személyautója csomagtartójából árulna kisebb árucikkeket (öngyújtó, rágó, piperecucc, stb.).

Tudom, google a barátom, de nem sok olyan érdemi infót találtam ami segítene.

Azt tudom, hogy a jegyzőtől kell formanyomtatványt kérni, aki majd beszerzi a szakhatósági engedélyeket.

Az érdekelne, hogy az árut hol szerzi be az ember? Ahol akarja, vagy van valami központ? Milyen feltételekkel járhatja az utcákat? Kell hozzá vállalkozói engedély vagy nem? Szóval ilyenekre lennék kíváncsi.

Ha van valakinek tapasztalata, és leírná az nagyon jó lenne.

2013. febr. 2. 10:50
 1/1 anonim ***** válasza:
Te jó isten! Árut ott veszel, ahol akarsz, csak számlád legyen róla, az önkormányzat helyetted egy szakhatósági engedélyt se fog beszerezni, max megmondja hogy mi kell neki, és csak bizonyos útvonalon árulhatsz az adott önkormi területén. Pl. budapesten a váci utcába is évekre előre kell mozgóárusításra helyet kérni.
2013. febr. 2. 17:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!