Elbocsájtottam ma egy dolgozót (először - eddig ilyen nem történt). Normális, ha rosszul érzem magam emiatt? Jogosnak jogos volt, csak nem egy felemelő érzés. Ti könnyen megbirkóztok az ilyen esetekkel?
Ha a dolog lezongorázása közben sikerült emberségesnek maradnod, akkor ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Nehéz ügy, gondolom, hogy előtte már jelezted a dolgozónak, hogy amit csinál, (vagy nem csinál meg) annak lehetnek ilyen következményei. Ha ezt előzőleg jelezted felé és mégsem változott semmi, akkor magára vessen.
Sajnos nem könnyű, de a vállalkozás (a befektetett vagyonod, amitől egyébként a te családod megélhetése is függ) védelme érdekében ezeket a dolgokat is meg kell csinálni esetenként. Ilyenkor max. csak az lehet szempont, hogy maradj közben emberséges, ne beszélj vele "magas lóról". Bár ha ennyire bánt, nem hiszem, hogy ezt tetted volna. Majd elmúlik, ne emészd magad, nem tehettél mást.
Emberségből sem tarthattad volna meg, mert a nem megfelelő munkaerő foglalkoztatása (bér + járulék) csak viszi a pénzt, és te elsősorban vállalkozó vagy és nem egyéb, könyörületből fizető szamaritánus.
Ahogy mondani szokták: üzletben nincs barátság.
18,49 vagyok
Amikor én voltam ilyen helyzetben, behívtam a dolgozót, leültettem és azt mondtam neki: Nekem nagyon rossz, hogy állandóan figyelmeztetnem kell téged, de gondolom te sem szívesen hallgatod a mindennapi letolásokat.
Kapsz tőlem x napot, hogy eldöntsd: vagy benyújtod a felmondásodat, amiben kéred a munkaviszony azonnali, közös megegyezéssel történő megszüntetésedet, és ez esetben símán elmehetsz munkanélkülire. Vagy elkezdjük minden egyes hülyeséged alkalmával jegyzőkönyveket gyártani, és 3 jegyzőkönyv után én mondok fel neked azonnali hatállyal, de akkor a munkaügyi központtól semmit sem fogsz kapni.
Két nap múlva hozta az írásos felmondását.
Bsszátok meg ez valami borzalmas ami itt megy már..
Mellesleg én jövő héten kezdek ha igaz kemény netto 80 ezerért valami raktárcsarnokban, 20 évesen többet kerestem, de azóta se jutottam egy centivel se előbbre.
Pedig már ott tartok, hogy illegális dolgokba is belemegyek, ha nem örültség, és meg lehet valahogy gazdagodni belőle.
50 millióért akár 4-5 év börtönt is bevállalnék lassan már, komolyan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!