Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kb. mennyibe kerülhet egy...

Kb. mennyibe kerülhet egy étterem nyitás és fenntartás?

Figyelt kérdés
Persze sok mindentől függ, de kb. hány millióval kellene számolni az indításkor?

aug. 10. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
hol, mekkora alapterület, hány fős személyzet?
aug. 10. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
47%

Mit jelent ez esetben az "étterem"?


Pici hambizó, vagy rendes étterem?


Mindegy, 50M alatt bele se kezd! (bérlés, cuccok, engedélyek, borítékok, alapanyagok, bérek, ...)

aug. 10. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Sokmillióval.
aug. 10. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Pesten, rendes étterem
aug. 10. 13:47
 5/10 anonim ***** válasza:
akkor 80millió
aug. 10. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
80-100 millió és ki kell várni mikor lesz pluszos
aug. 10. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Példaként Rákóczi Ferenc étterme, Budapesten a Korhely Faloda, nagyon jó helyen, exluzív étterem, kb 2-300 nm alapterületű lehet saccra, de lehet több. A bérleti díj kb 2-3 millió lehet havonta. Jelenleg 31 fő dolgozóval. Személyi jellegű ráfordítás 2023-ban 168 millió ft, az havi 14 millió ft. A teljes évi anyag jellegű ráfordítás 275 millió ft, az kb havi 23 millió ft. A 2023-as teljes bevétele a cégnek 568 millió ft volt, és az adózás utáni teljes nyeresége 89 millió ft.

Ha ilyen nagy beruházást igénylő étterembe nem igazán érdemes kezdeni, inkább kisebb méretben, kevesebb dolgozóval. Mert gyanítom, hogy organikusan növekedett ekkorára, az igényektől és forgalomtól függően egy ismert ember hátszellvel. Berendezés, felszerések, gépek, eszközök, belső átalakítás, bérleti jog és dij, alapanyag beszerzési díj, engedélyek, munkadíjak, marketing/reklám. +Rezsi. Egy kicsit kisebb étteremnél, kevesebb dolgozóval is minimum 50-100 millió ft. Ha jóval kisebb, 15-25 ből is megoldható, kevésbé frekventált helyen, kevésbé drága berendezéssel és gépekkel, 4-8 dolgozóval.

aug. 13. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
aug. 13. 00:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja és Rákóczi Feri 10 éve nyitotta meg ezt az éttermet 2 vendéglátásban nagyon tapasztalt társával. Egyedül szerintem nem ment volna, pláne Rádiózás mellett. ( Anyagilag, és pénzügyi kockázatvállalás mellett sem) Ma már 100%-ban tulajdonos. Évi 40-50 milliós Tv-s, rádiós, reklám, bevételeit bele tudta forgatni az étterembe. Más azért nincs ilyen szerencsés helyzetben. Ezért 100 milliós kezdőtőkével, vendéglátós múlttal is elég nagy a pénzügyi kockázat. Ezért kicsiben érdemesebb megpróbálni, akár büfét, kis vendéglőt, presszót, Giroszost, pizzériát nyitva. Mint egy igényes Pesti éttermet.
aug. 13. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Példaértékű, és óriási siker lett Tóth Simon és testvére vállakozása a Simon's burger büfé, hamburgerező. Amit 10 millió kezdőtőkével indítottak el . Ott nagy előny volt, hogy Tóth Simon szerepelt a konyhafőnök cimű Rtl-es műsorban, és a cápák köztben is. Ma már közel 1 milliárdos a forgalmuk, és sorra nyitják a hamburgerezőket. [link]
aug. 13. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!