Kb. mennyibe kerülhet egy étterem nyitás és fenntartás?
Mit jelent ez esetben az "étterem"?
Pici hambizó, vagy rendes étterem?
Mindegy, 50M alatt bele se kezd! (bérlés, cuccok, engedélyek, borítékok, alapanyagok, bérek, ...)
Példaként Rákóczi Ferenc étterme, Budapesten a Korhely Faloda, nagyon jó helyen, exluzív étterem, kb 2-300 nm alapterületű lehet saccra, de lehet több. A bérleti díj kb 2-3 millió lehet havonta. Jelenleg 31 fő dolgozóval. Személyi jellegű ráfordítás 2023-ban 168 millió ft, az havi 14 millió ft. A teljes évi anyag jellegű ráfordítás 275 millió ft, az kb havi 23 millió ft. A 2023-as teljes bevétele a cégnek 568 millió ft volt, és az adózás utáni teljes nyeresége 89 millió ft.
Ha ilyen nagy beruházást igénylő étterembe nem igazán érdemes kezdeni, inkább kisebb méretben, kevesebb dolgozóval. Mert gyanítom, hogy organikusan növekedett ekkorára, az igényektől és forgalomtól függően egy ismert ember hátszellvel. Berendezés, felszerések, gépek, eszközök, belső átalakítás, bérleti jog és dij, alapanyag beszerzési díj, engedélyek, munkadíjak, marketing/reklám. +Rezsi. Egy kicsit kisebb étteremnél, kevesebb dolgozóval is minimum 50-100 millió ft. Ha jóval kisebb, 15-25 ből is megoldható, kevésbé frekventált helyen, kevésbé drága berendezéssel és gépekkel, 4-8 dolgozóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!