Mennyibe kerülhet egy panel lakás fenntartása?
Egyedül élnék, és most nézegetek panelokat, de gondolni kellene arra is, hogy mennyibe lenne a fenntartása (ha már az ára olyan olcsó).
Hallottam hogy pont ezért a legdrágábban fenntartható, de vizet sokat nem használok, áramot inkább (TV/GÉP) télen se hiszem hogy az egész lakást fűteném (amennyiben ez lehetséges) + nekem a 20 fok, már bőven jó.
Az lenne még jó, ha lenne digi (mert az olcsó és jó).
Az a baj hogy gőzöm sincs a költségekről, valaki esetleg betudja ezt saccolni? + (szerintem a panel mérete nem befolyásolja a költségvetést)
Felejtsd el, a panel egy pénznyelő, főleg, ha távfűtéses, és nem lehet leválni!
Társasba gondolkozz, de még az is necces a közösköltségek miatt..
A legjobb egy kiskertes kisház.
6-7 millért vhol a fővárosban.
Szerintem is pénznyelő.
Minden ismerős menekült a panelból ahogy csak tudott.
Magas a közösköltség.
Már elég lepukkant a 95%-uk.
Ha nem fűtesz télen be fog fagyni a popsid, hidd el nem 20 fok lesz bent...
És hát a falak is papírvékonyak és idegesítő hogy minden áthallatszik...
Első: hol lehet 6-7milláért kertesházat lenni Budapesten? az se baj ha fel kell újítani.
Hát nézd, mi is azért vettünk két éve panelt első lakásként, mert az volt a legolcsóbb, egy 59 nm-es lakást vettünk Kispesten, nem mondom, hogy megbántam, de még egyszer nem vennék ilyet.
Az első probléma, hogy a fűtés nem egyedik mérős, azaz nekem ha kell, ha nem fűtenek, méghozzá úgy, hogy lévén a mi középső lakásban vagyunk, ráadásul nem rég lettek a nyílászárók cserélve (azaz jól zárnak), így sokszor 24-25 fok, sőt akár több is simán van a lakásban, akkor amikor kint mínuszok vannak, úgyhogy fura érzés januárban nyári takaróval rövidnadrágban izzadva ébredni, és szar dolog utána megkapni a fűtésszámlát. Még meg kell jegyeznem, hogy idén pl.: még május elején is fűtöttek amikor aztán már végképp semmi szükség nem lett volna rá. Ráadásul igen magas a fűtési alapdíj is, így csak fűtésre+meleg vízre nyáron 10-15 megy el, télen a 30 szinte mindig megvan, de 35 körül is előfordul.
Ezenkívül a közös költség is 11 rugó.
A gázhoz sincs külön mérő, így hiába főzünk relatív keveset mindenképpen fizetni kell, bár az havi 1500-ból megvan.
Ezentúl vannak az egyéb dolgok, amik máshol is valsz ennyibe kerülnének (DIGI, víz, szennyvíz, áram, szemétszállítás). Mindennel együtt a rezsi 50 és 80 között szokott lenni.
Új építésű olcsóbb de lakhatatlan.
Panel lakás
35 nm 35 ezer Ft
60 nm 50 ezer FT
70 nm 80 ezer FT
ezt most nem igen értem... Ha 60 m2 is a házad, attól mért lenne drágább? Ha a fűtést te szabályzod?
Én nem vagyok olyan örült, hogy télen 8 helységet fűtsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!