Mennyibe kerülhet egy panel lakás fenntartása?
Egyedül élnék, és most nézegetek panelokat, de gondolni kellene arra is, hogy mennyibe lenne a fenntartása (ha már az ára olyan olcsó).
Hallottam hogy pont ezért a legdrágábban fenntartható, de vizet sokat nem használok, áramot inkább (TV/GÉP) télen se hiszem hogy az egész lakást fűteném (amennyiben ez lehetséges) + nekem a 20 fok, már bőven jó.
Az lenne még jó, ha lenne digi (mert az olcsó és jó).
Az a baj hogy gőzöm sincs a költségekről, valaki esetleg betudja ezt saccolni? + (szerintem a panel mérete nem befolyásolja a költségvetést)
Én sem értem, mert most olvastam, és rengetegen vannak, akik panelra esküsznek, mert tán olcsóbb is fenntartani.
De így tudja meg az ember mi az igaz egyik ez/ másik az.
Én spórolós típus vagyok, elektromos készülékekből is nézem a fogyasztást meg minden, nem hagyom égve a villanyt, gépet is kilövöm ha nem használom (teljesen áramtalanítom). Én is reménykedek hogy 30.000-ből (max +közös rezsi) kijövök.
Hiába spórolsz a fűtéssel! A hőmennyiségmérő se ér semmit!
Nekem pl. sokkal több lett a fűtésem, mikor hőmennyiségmérőt szereltek.
Azóta már rég családi házban lakom! 15 ezer ft átalányt fizetek 90m2-re télen-nyáron (ebben meleg víz is van) !!!
A panelban pedig nyáron 15 ezerft, télen meg 30-35 ezer ft volt csak a fűtés 59m2.-re!!!
ja előző vagyok még:
Nekünk panelgarzon 28nm...(Bp XIV)
Villany:7000(azzal is főzünk nincs gáz)
Fűtés:Télen 10-12e(szabályozható,mindig nullára van véve akkor is ennyi),nyáron 5000
Közös költség:6000
víz:vízórás ketten vagyunk: 2havonta 5e körül
Ez panelprogramos
Anyámnak:
75 nm panel(Bp 3.ker)
Villany:5000
Gáz:1500(általány)
Fűtés télen:35-40ezer(nem szabályozható),nyáron 15e
Közös költéség:20e(nincs vízóra...)
Nem panelprogramos..
Ja mindkettő 4 emeletes,lift egyikbe sincs....
Itt nézelődtem eddig:
Havanna (XVIII)
Angyalföld
Rákosfalva
Zugló
Ezek mind elég olcsók, úgy hogy eléggé felújítottak + panelprogramos (hideg/melegvíz mérő, fűtés mérő) + szigetelt, és biztonsági záras ajtó. Pár cuccal már berendezve, vagy akár teljesen.
Vidéki vagyok jelenleg, de még szűlővel élek, és nekem teljesen idegen pest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!