Mit lehet az "utca népének" eladni jó haszonnal?
Nyugi haver a rendőrnek is az vagy!
(tőlük tanultam).
Szerinted próbálnék itt kupeckodni?
Vagy mennék miniszternek?
"Mit lehet az "utca népének" eladni jó haszonnal?"
Dílerkedjél. Gyors pénz, ha fejbe nem lőnek, vagy le nem sittelnek.
😂
Nem kell itt kábítani, épp elég a bamba ígyis!
"Mit lehet az "utca népének" eladni jó haszonnal?"
Két millióért megmondom...
Százalékra érteném leginkább, és a minimum bérköltséget is levonva a minimum létszámra (2fő) vonatkoztatva.
Egyik nap mutogatta "friss"főnököm, a table jén hogy uhh már ebbe az évbe 31 milla a nyeresége a cégnek a három bolttal és ez hú meg há ő nem is érti mit vannak oda, hogy nem megy a bolt mikor már most jobban megy mint tavaly a másik tulajokkal akiktől átvették.
Aztán megkérdeztem tőle, hogy ezt a nyereséget csak az árukészlet mozgásra számítja ugye?
- igen.
Gyorsan kiszámoltam neki a 6-7 napibéres alkalmazottottal az éves bért ami kb 24 milla, aztán még minusz a helybérlet a három boltra ami szintén sacc/kb 10 milla összesen évente.
Mondtam neki nemtudom tavaly hogy ment a bolt, mert mégcsak most érkeztem, de most júniusra jó ha nullán leszünk. És talán innen kezd majd el valódi nyereséget termelni. Azon meg ne csodálkozzon, hogy a számok évről évre nőni (látszanak) hiszen mindennek emelkedik az ára de most 2024 ben 15 millió ft nem ér még annyit sem mint 2016 ban 10 millió forint.
Hát nézett magába egy kicsit a főni...
A százalékos haszonnal az a gond, hogy minél kisebb a termék, vagyis inkább kisebb az értéke, annál nagyobb hasznot kell rátenni. Ezért van az, hogy a fél literes kóla közel annyiba kerül, mint a 2 literes. De ez mindenre igaz. Múltkor zeolitot vettem, kábé 20 kilót. Nem volt drága, de ha egy köbméter kellene, akkor se kerülne sokkal többe, illetve 1 kiló se lenne sokkal olcsóbb. Ez azért van, mert attól, hogy a terméknek kisebb az értéke, még nem lesz arányosan kisebb a költsége.
De számít az is, hogy mennyit lehet eladni a termékből. Mert ugye azonos haszon mellett ha az egyik termékből eladsz 10-et, a másikból ezret, akkor a másodikból jóval nagyobb a haszon.
De ha az egyik terméket már kimaxoltad, akkor érdemes egy másikat mellé venni, mert akkor már az elsőből nem várhatsz többet. Szóval optimalizálni kell.
A haszon az haszon, csak ha kevesebbet ér a pénz, akkor a haszon is kevesebb. Ma legalább négyszer annyit keresek, mint tíz éve, de valahogy mégsem érzem, hogy jobban élek. A hó végén ugyanúgy semmi nem marad, pedig ugyanazt vásárolom, mint tíz éve.
Általában amiből keveset adnak el, az jobban drágul. Jó példa erre az autó. Durván elszálltak az árak, de azért ez veszélyes is lehet. Ugyanis így több a bevétel, kevésbé kell törődni a hatékonysággal, idővel az így szerzett haszon el fog veszni. És akkor jönnek a Kínaiak, akik 40-50 milliós autóknak megfelelő minőséget adnak 10 millió alatt. Ennek érdekes hatása lesz, ha rászabadul Európára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!