Élelmiszerboltot vagy egy kisebb éttermet érdemes inkább nyitni?
Garázsba ne nyiss boltot, hacsak nincs kiépítve erős villamos hálózat, különben nem fogja elbírni a hűtőt, meg nyáron a klímát. Egy garázsban fűteni is csak elektromosan tudsz, most kezdődik a fűtési idény és nem lakossági áron fogod kapni a villanyt, úgyhogy havi 200 ezres villanyszámlával nyugodtan számolhatsz.
És egy garázsbolt esetén első teendő lecserélni a garázsajtót egy hőszigetelt és vandálbiztos robusztus bejáratra, az alsó hangon is lesz 1 millió magában, ha nem másfél...
"Nyilván nem 5*-os szakács kellene, ő pedig nem kér 800 ezres
fizetést. De amúgy igaz, kezdetben nem is kellene pincér sem, hanem én
is ki tudnám vinni az ételeket."
Látszik, hogy semmit nem konyítasz a vállalkozás vezetéséhez és soha nem volt még alkalmazottad. :D
"És?"
Hát, gondolj bele! Ha soha nem volt még alkalmazottad, fogalmad sincs, hogyan kell bánni velük. Hogyan kell kezelni a problémáikat, a munkamoráljukat. Hogyan kell megcsinálni egy munkaidő beosztást például.
Mi történik akkor, ha a szakácsod nem megy be dolgozni? Ha lebetegszik? Ha a gyereke betegszik le? Akkor előhúzol a varázskalapból egy másik szakácsot? Vagy aznap magad főzöl? Vagy kiírod, hogy bocsi, bizonytalan ideig zárva? Mit csinálsz olyankor a megrendelésekkel, ha például 20-30 ember előfizetett napi menüre, de nincs szakácsod, aki megcsinálja?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!