Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Élelmiszerboltot vagy egy...

Élelmiszerboltot vagy egy kisebb éttermet érdemes inkább nyitni?

Figyelt kérdés
2023. szept. 20. 13:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Szakirányú végzettség nélkül egyiket sem lehet nyitni. Szakértelem nélkül meg nem is érdemes, mert nagy bukás lesz a vége.
2023. okt. 4. 01:44
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nyitottam meg a kisboltomat, de nem bántam meg, használt polcokkal stb. rendeztem be, így is több millióba került, de most már havi 700-800 ezret hoz. Előtte alkalmazottként 300 alatt kerestem.
2023. okt. 4. 08:40
 53/61 A kérdező kommentje:

51: Nem kell szakirányú végzettség a tulajnak, elég, ha az alkalmazottak valamelyikének van.

52: Na, ez szépen hangzik, gratulálok! Gondolom, a 700 ezer már a tiszta profit, ugye? Így kb. 1 év alatt behozza az árát, még ha rosszabb hónapok is vannak. Jól hangzik, csak így tovább!

2023. okt. 4. 09:18
 54/61 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az első 2-3 hónapban ráfizetéses volt, nagyon nehezen indult be, szóval azt mondanám, hogy inkább az első 6 hónap kritikus. Az alatt az idő alatt én is sokat gondolkodtam, hogy inkább be kéne zárni és visszamenni alkalmazottnak, mert addig a saját korábbi fizetésemet se termeltem ki.
2023. okt. 4. 09:48
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

"51: Nem kell szakirányú végzettség a tulajnak, elég, ha az alkalmazottak valamelyikének van."

Ha erre fel kell venned egy alkalmazottat, annak komoly bérköltsége és közterhei vannak. Ami azt jelenti, hogy 4 milliós mínusszal kezdesz minden évet.

2023. okt. 4. 09:55
 56/61 A kérdező kommentje:

54: Értem, akkor jó, ha van tartalékod az első időszakra, amíg beindul az üzlet. Örülök, hogy kitartó voltál, most már sínen vagy. :o)

55: Igazad van, főleg az elején ez nagy kiadást jelent sajnos, ha nincs a tulajnak ilyen végzettsége.

2023. okt. 4. 10:21
 57/61 anonim ***** válasza:
100%

"55: Igazad van, főleg az elején ez nagy kiadást jelent sajnos, ha nincs a tulajnak ilyen végzettsége."

Pont ez az, hogy nemcsak az elején. Egy alkalmazott folyamatos kiadást jelent. Ezért kell családilag indulni, pl. férj + feleség, így nemcsak az egyik fél érzi a gondokat, hanem mindketten. És így nincs az egymásra mutogatás, hogy az én fizetésemből tarjuk fenn a vállalkozásodat és csukjuk be és menj vissza te is inkább dolgozni.

2023. okt. 4. 11:04
 58/61 anonim ***** válasza:

Elelmiszer bolt szerintem jobb, foleg ha egyikben sincs tapasztalatod.

Az elelmiszerboltban a dolgozok minimalbert kapnak, viszont az etteremben a szakacsnak tobbet kell fizetni.

Rengeteg engedely, friss alapanyagot be kell szerezni, tarolni, huteni, kell wc-t uzemeltetni a vendegeknek, raadasul lehet napkozben egy vendeg sem ter be hozzad, a szakacs meg csak malmozik a konyhaban. A szakacson is sok mulik hogy hogyan foz. Hiaba szep az etterem , jo az etlap ha a szakacs nem tud fozni, akkor az emberek nem jarnak oda.

Nalunk a faluban regebben 1-2 kisbolt de nem nagyon mentek, nem volt valasztek es mikor megnyitottak a kozeli varosban a szupermarketek akkor meg meg annyira sem volt forgalom. Igy volt amelyik be is zart.

Volt a fouton egy haz amit egy gazdag ember megvett hogy o boltot nyit de elotte nem volt boltja, szoval 0 tapasztalattal kezdte, de volt penze befektetni. Mivel fouton volt, igy rengetegen megalltak akik a kozeli varosba mentek be. A tobbi bolt mind bent van a faluban, ezert oda csak a helyiek jarnak, van olyan bolt amirol nem is tudom elkepzelni hogyan termel profitot a tulajdonosnak.

Ha talasz egy olyan helyet ahol nincs a kozelben bolt, viszont forgalmas ut mellett van, tudsz parkolot kialakitani(foleg ha kamionok is megtudnak allni) akkor az elelmiszerbolt jo otlet. Toke nelkul ne kezdj bele.

2023. dec. 17. 22:29
 59/61 anonim válasza:
Ne add fel,itt 90 %ban csak a hurrogas megy,meg hogy latszik h meg nem volt alkamazottad.. :😀 nevetsegesek hogyan is lett volna? Egyszer csak el kell kezdeni. Mi a felesegemmel most gondokozunk pont ezen,szabolcs megyeben 5 ezer fő lakosú telepulesen. Vagy kis abc vagy egy kifozde,nekem szakacs vegzettsegem van ugy tudom azzal lehet nyitni kifozdet. Külföldön elunk mennen haza vegleg de csak igy h vallalkozzunk sajnos a kornyeken otthon nem igazan lenne nekunk munka. 2 etterem van a telepulesen egy csak kiszallit,a masik meg egy pizzeria. En melegpultosba gondolkodom napi kinalattal. Lehetelvegzunk egy üzletvezetőit es akkor marad az abc. Meg most megyek haza es korbejarom ennek a törvényes reszet pontosan mer mindenfele masat olvasok. Sok sikert. Ha nem probalod meg nem tudod meg soha hogy sikerultvolnae :)
2024. jan. 30. 15:55
 60/61 anonim ***** válasza:

De ti saját munkátokkal összeraktatok előtte 10 milliót kezdőtőkének külföldön. És bármikor visszamehettek, ha itthon nem jönne be a vállalkozásotok.

2024. jan. 30. 16:02
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!