Szeretnék egy magánvállalkozásba kezdeni, de nem tudom, hogyan lehetne felbecsülni a várható igényt?
Megbízol ehy piackutató céget
Vagy megkérdezed itt
Nagyban függ az adott terméktől és az ár/érték arány változásától a két szegmens között.
Ennyiből, látatlanban, a jelenlegi gazdasági/pénzügyi, különösen inflációs helyzetben jóval nagyobb eséllyel nem éri meg, mint megéri
Szerntem a piackutatás nagyon relativ, az eredmény elbirálása függ
érdekektől, nagyon befolyásolja a környezet, események, azonos helyzet más értelmezése. A tények elbirálására egy jó példa: két cipőgyár egymástól függetlenül küldött Afrkába egy-egy piackutatót. Az egyik egy hétig gyüjtötte az adatokat, végül azt közölte az igazgatóval, hogy Afrikában nincs igény semilyen lábbelire, nincs piac, lehetetlen eladni cipőt. A másik piakutató már az első napon táviratban közölte az igazgatóval : itt senkinek nins cipője, korlátlan mennyiségben lehet eladni.
"volna-e igény a sokkal jobb minőségü, de drágább termékre?"
Mivel igazolod, hogy ez a termék prémium? Összehasonlító tesztek hol vannak?
# 5, A teljes "technologia"-bárki által megtekinthető, majd döntse el mindenki melyik a jobb minőség.
# 6, Nem akartam itt részletesen elmondani, ha érdekel, priviben megirom mi a "termék".
"Elektromos forgogépek, transzformátorok ujra tekercselése, bármilyen tipus, 5-10 watt teljesítménytől 100-500 kilowattig, a mono, bi,és háromfázisu transzformátorok minden mérete, és tipusa."
És ki végezné ezt a munkát, kérdező, te végeznéd a saját kezeddel, családi vállalkozásban, alkalmazottakkal? Csináltál már ilyet? Milyen szakirányú végzettséged, tapasztalatod, referenciáid vannak?
Vannak késztermékeid amiket az ipari szabvány szerint bevizsgáltattál? Ha nincs, akkor mire alapozod, hogy a te majdani terméked nemcsak drágább, de jobb is, mint a kínából érkező bevizsgált, engedélyekkel rendelkező tömeggyártott termékek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!