Mennyinél érdemes elindítani?
Szállodát? 3 millióból?
Kávézó: Ha végzel egy előzetes piackutatást, magyarán kimész az állomásra forgalmat számolni és kérdőívezni több napon keresztül és megkérded az embereket, hogy egyáltalán mennyi idejük van a vonat indulása előtt erre, mármint sorba állni egy kávéért, még ha elvitelre is. Mert ugye van egy kávégép, vagy mondjuk kettő, az már plusz egy alkalmazott, egy kávé elkészítési ideje mondjuk 2 perc, plusz beütni a kasszába, plusz visszaadni a pénzből, vagy kártyával vesződni, akkor ez egy ügyfélre, aki 1-2 kávét vesz maximum, plusz két búrkiflit, az 4 perc alsó hangon. Hiába van ott egyszerre 50 vagy 100 utas és hiába áll sorba nálad belőle 15, ha neked a vonat indulásáig csak 10 perced van kiszolgálni őket, akkor te és az alkalmazottad a vonat indulásáig ki tudsz korrekten szolgálni 4-6 főt, a többi nem vár, indul a vonathoz.
Kivétel, amikor 40 percet késik a vonat és hideg van és szakad az ónos eső, és a 100 utasból betódul hozzád egyszerre 30.
Nem ágálok, csak azt akarom érzékeltetni, hogy egy dolog amit papíron elképzelsz és teljesen más LEHET a valóság.
Az első vonat már gondolom előváros lévén már fél 5-kor indul. Akkor vagy ott vagy fél 5-re kinyitva kisimultan csokornyakkendőben, előtte egy órával a pékségből elhozod vagy elhozatod a friss túrósbatyut és kakaóscsigát, vagy ellazsálod a koránkelést és csak 7-kor nyitsz, így viszont elblicceled a reggel fáradtan munkába induló melósokat.
Ha viszont fél 5-kor nyitsz, akkor délre már gatya vagy. Vagy bezársz délben, hogy tudjál pihenni, vagy kell váltó alkalmazott 1 vagy 2, akivel megoldjátok a műszak kérdését.
15 éves koromban nyáron dolgoztam bátyám füstös kocsmájában, én nyitottam fél 5-kor, jöttek a melósok a reggeli felesre meg sörre már akkor. Délig voltam én, akkor jött a váltás, aki nyomta este 11-ig, akkor zártunk, nála voltak a kiskatonák esténként, csurig volt a kocsma velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!