Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyinél érdemes elindítani?

Mennyinél érdemes elindítani?

Figyelt kérdés
Kávézó nyitásán gondolkozom a vasútállomás közelében. Már kiszámoltam mennyi beruházás kellene, mennyi vásárlóval tudnám fenntartani magam. Szeretnék piackutatást végezni hogy egyáltalán lenne e rá igény. A tervezett nyitvatartási időben egy nap, minden arra járótól megkérdezném, hogy ha nyílna egy ilyen hely, mennyire lenne rendszeres vendég. Ebből heti átlagot számolok és megnézem megfelelő e. Az egyetlen amiben bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban, hogy nem biztos hogy aki szóban azt mondja jönne, az majd a gyakorlatban is biztos jönni fog, főleg olyan gyakorisággal. Kb hány százalékra alapozhatok? Pl ha heti 500 vevőre van szükségem a fennmaradáshoz, akkor ha 1000en jönnének heti rendszerességgel, az elég? Vagy legyen inkább 1500 a cél?
2022. okt. 3. 07:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez csak papíron működik így. Sokan lesznek akik egyszer mennek és soha többet. Ezért múlik nagyon sok minden a hely szellemén. Mi hogy van kialakítva, az árak persze számítanak, de a feeling sokkal jobban. Hol van ez a pályaudvar?
2022. okt. 3. 07:54
 2/12 krwkco ***** válasza:
87%

Aki vonathoz jön az már otthon bereggelizett. Aki most érkezett meg, az megy haza vacsorázni. (Ha nincs alkohol és kocsmai haverok.)

Szerintem olyan helyen lehetne forgalom, ahol az emberek átszállásra várnak. És a környékről is kellenek (nem utazó) vendégek.

2022. okt. 3. 09:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem pályaudvar, csak vasútállomás. A keletibe megy a vonat. Pest megyei kisváros, kb 10 000 lakossal. Van buszos átszállás is a környező települések felé több irányban.
2022. okt. 3. 09:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Mennyi tőkével vágnál ebbe a vállalkozásba bele? Bérelnéd a helyiséget, vagy saját tulajdon? Ha utóbbi, akkor kisebb a kockázat. Ha bérled, hatalmas...
2022. okt. 5. 20:31
 5/12 krwkco ***** válasza:

Egy vasutállomáshoz inkább egy stand illik. Ha az utazókra számítasz. Szerintem inkább odamennek egy bódé ablakához egy kávé, péksütemény, hotdog vagy pizzaszelet kedvéért, minthogy beüljenek egy kávézó-helyiségbe.

Ha meg beülnének, akkor sokáig ott fognak ülni.

2022. okt. 5. 20:43
 6/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is bezárt a resti az állomáson, ilyen jó kis múlt század 80-as évekbeli kocsma volt...

Évekkel ezelőtt kérdeztem az Utasellátót mennyiért kiadó a helyiség, de olyan csillagászati összeget mondtak havi bérleti díjra, hogy elképzelni nem tudtam hogyan lehetne önmagában azt kitermelni havonta egy 15 ezres kisváros, amúgy vasúti fővonalon lévő vasútállomásán található lepukkant helyiségében. Sehogy.

2022. okt. 5. 20:56
 7/12 A kérdező kommentje:
Bérelném, de az önkormányzaté az ingatlan. Eleinte főleg elvitelre tudnék kiszolgálni, a helyben fogyasztáshoz több tőkére lenne szükségem. Jelenleg kb 3 millióm van rá.
2022. okt. 6. 15:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Az önkormányzat számára tuti üzlet, mert kiadja, szedi be a bérleti díjat és számolja a pénzt.

A felelősség, a kockázat, az idegesség meg a tied.

Kik dolgoznának ebben a kávézóban és mennyien? A bérköltség és közterhei nagyon nem mindegy. A legtöbb induló vállalkozás a túlvállalt, iszonyatosan magas fix költségeken hasal el. Én is azon buktam el az első vállalkozásomat.

Kávét elvitelre? Mi ez? Meki? Vagy Starbucks?

2022. okt. 6. 18:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Mekkora hozamelvárásod van ezzel a kávézóval kapcsolatban?

Más vállalkozás is érdekel?

2022. okt. 12. 20:54
 10/12 A kérdező kommentje:

Egyelőre egyedül vinném katásként. Azért gondoltam elvitelesre, mert akkor gyorsan tudnak menni tovább a dolgukra. Nekem elég ha annyit keresek, hogy fenntartsam a vállalkozást és egy kicsit ki tudjam pótolni a családi kasszát. De a jól megy, rengeteg fejlesztési, bővítési ötletem van, csak nem merek rögtön a nagyba belevágni.

Más vendéglátós vállalkozás is érdekelt, korábban szállodát akartam, de úgy érzem az túl nagy falat lenne nekem.

2022. okt. 13. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!