Mennyinél érdemes elindítani?
Aki vonathoz jön az már otthon bereggelizett. Aki most érkezett meg, az megy haza vacsorázni. (Ha nincs alkohol és kocsmai haverok.)
Szerintem olyan helyen lehetne forgalom, ahol az emberek átszállásra várnak. És a környékről is kellenek (nem utazó) vendégek.
Egy vasutállomáshoz inkább egy stand illik. Ha az utazókra számítasz. Szerintem inkább odamennek egy bódé ablakához egy kávé, péksütemény, hotdog vagy pizzaszelet kedvéért, minthogy beüljenek egy kávézó-helyiségbe.
Ha meg beülnének, akkor sokáig ott fognak ülni.
Nálunk is bezárt a resti az állomáson, ilyen jó kis múlt század 80-as évekbeli kocsma volt...
Évekkel ezelőtt kérdeztem az Utasellátót mennyiért kiadó a helyiség, de olyan csillagászati összeget mondtak havi bérleti díjra, hogy elképzelni nem tudtam hogyan lehetne önmagában azt kitermelni havonta egy 15 ezres kisváros, amúgy vasúti fővonalon lévő vasútállomásán található lepukkant helyiségében. Sehogy.
Az önkormányzat számára tuti üzlet, mert kiadja, szedi be a bérleti díjat és számolja a pénzt.
A felelősség, a kockázat, az idegesség meg a tied.
Kik dolgoznának ebben a kávézóban és mennyien? A bérköltség és közterhei nagyon nem mindegy. A legtöbb induló vállalkozás a túlvállalt, iszonyatosan magas fix költségeken hasal el. Én is azon buktam el az első vállalkozásomat.
Kávét elvitelre? Mi ez? Meki? Vagy Starbucks?
Mekkora hozamelvárásod van ezzel a kávézóval kapcsolatban?
Más vállalkozás is érdekel?
Egyelőre egyedül vinném katásként. Azért gondoltam elvitelesre, mert akkor gyorsan tudnak menni tovább a dolgukra. Nekem elég ha annyit keresek, hogy fenntartsam a vállalkozást és egy kicsit ki tudjam pótolni a családi kasszát. De a jól megy, rengeteg fejlesztési, bővítési ötletem van, csak nem merek rögtön a nagyba belevágni.
Más vendéglátós vállalkozás is érdekelt, korábban szállodát akartam, de úgy érzem az túl nagy falat lenne nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!