Reális ez a könyvelői díj?
A KATA rendszer átalakítása miatt más adózásra kell áttérnem, korábban nem volt könyvelőm, mert nem éreztem szükségét, egy utalás meg a HIPA befizetését el tudtam intézni egymagam. Most úgy néz ki, hogy át kell állnom átalányadózásra, és könyvelőt keresek. Találtam párat, áfamentes egyéni vállalkozónak havi 7-8-10 ezer forintokat írnak (Bp. agglomerációja).
Ezek reális árak? Nem akarok belefutni valami barbárba, hogy olcsó, de cserébe elront valamit és én szívom meg.
Lehet találni ennyiért is nagyon jót, meg drágán is ócskát. Ma pl a PWC vezetője nyilatkozott ótvar nagy marhaságot az átalányadóról, pedig ugye nem olcsók...
Én 15 alatt (vidéki mszékhely) nem vállalok átalányt.
Nem a pénzen múlik, de alapvetően a könyvelő adatrögzít, nem tanácsot ad. Beírja a programba elküldi a bevallást kész.
A szoftver havi pár ezer Ft / ügyfél, akkor marad annyi pénze amennyit egy vizszerelo 3 percenkent számlaz, okj-s magán sportedzo 20 percenkent, tehát ha okj-s sportedzovel egy szinten van akkor 20 percet.
Ennyit éri meg rád szannia, mérlegeld sok vagy kevés, én szerintem a 6-8 ezer forint kevés de a drágább se biztosíték arra hogy jobb lesz
alapvetően a könyvelő adatrögzít, nem tanácsot ad. Beírja a programba elküldi a bevallást kész.
Hát hallod, várlak ma, kávét is kapsz.
Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy az autószerelő is csak összeolajozza a kezét, a többit a csavarhúzó megcsinálja helyette.
Szerinted a programot kinek kell beparamétereznie? Ha a könyvelő nem az adójogszabályoknak megfelelően kezeli a programot, akkor bukta az egész. A munkám elég elenyésző része, hogy a programba pötyögöm a számlákat (<5%). A könyvelő igen is ad tanácsot, konzultációt, kalkulál az ügyfélnek, egyeztetik, hogy mi lenne a legmegfelelőbb, stb stb.
Ne keverd a könyvelőt az adatrögzítővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!