Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 5 millió forint elég lenne?...

5 millió forint elég lenne? Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Gyári munkásként dolgozom egyedülálló anyaként.

Öröklésből lett 5 millió ft-om, és arra gondoltam, hogy beindítanék egy vállalkozást a kisvárosunkban. Pontos elképzelésem még nincs, de akár tanulni is elmennék. Aztán katás vállalkozókent bérelnék egy helyiséget, ahol a tevékenységet csinálom (pl. Gondoltam szolira is, de az mar rengeteg van itt es rengeteg pénz belefektetni, sajnos műkörmös is sok van már)

A sminktetoválós dolgok is érdekelnek, nemtudom mennyire érné meg ebbe fektetnem, de egy ruhaboltot is szívesen nyitnék. Szívesen fogadok még ötleteket.

Nem is igazán a több pénz, fizetés motivál, inkább az, hogy bizonytalan a munkalehetőség anyaként (8-4ig dolgozom)

De ez már a sokadik munkahelyem az ovis gyerekem mellett, és ha beteg a gyerek, akkor mindenhonnan kirugnak. Tehát a kényelmesebb, könnyebben megoldhatóság miatt szeretnék elsősorban a saját magam ura lenni, az sem érdekel ha csak havi 200ezret keresnék vele. De nemtudom mi érné meg hosszútávon, illetve ennyi pénzből azért lehetne már valamit kezdeni?

2022. aug. 5. 21:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Akiben van vállalkozói rátermettség az nem gyárban dekkolna.

Nem bántásból, ez tény.

Gyerkőcöd is van, több munkahelyed is volt, azaz nem vagy suhanc 20 éves pályakezdő.

5 milla legtöbb esetben komolyabb vállalkozásnál édes kevés.

Ám vannak olyan ágak, ahol elég.

A következő a helyzet:

Vállalkozó ember 5.000-ből is felépíti célját. Nem kell ahhoz 5kk.

Sőt élő példát is ismerek, aki lenullázódott 75milláról és újra kezdte más területen.

Nulláról.

Kreativitás, kíváncsiság, felfedező-kutakodó személyiség, lehetőségek meglátása, abból való inspiráció és építkezés, üzleti érzék... stb az, ami startoltat pénz nélkül is.

Gondolj bele: 5 milla nem sok.

Számold össze csak a havi kiadásaidat per évre.

Igen, nőként, főleg egyedülálló anyaként sok helyen offolják az embert.

Durva valakit utóddal a karjaiban kirakni, ám a másik felet is megértem valahol.

Kell a munkaerő, hiszen azért vettek fel téged is.

Nem tudod mit akarsz.

Az gond.

Akkor inkább ne is nyúlj a pénzhez és tegyél úgy, mintha nem létezne - azaz ne csipegess belőle.

Ez a szokás miatt is nem haladnak az emberek.

Gondolkodj, elmélkedj mit szeretnél. Mindegy, hogy pár hét, hónap vagy fél évek, ne kapkodd el.

Hazugság mondani, hogy "nem a pénz miatt", de mégis a pénzről szól több formában is:

-örökség

-vállalkozás start

-a vállalkozás is folyamatos kiadás és bevételről szól

-havi megélhetés neked és gyermekednek

Az más, hogy nem egetrengető havi milliókat, üzletláncot akarsz, hanem elég lenne pl csak havi megélhetésedre, persze több se lenne rossz, ugye?

A célok s annak tetőfokai őled függenek.

Egy alap mozgatórugó:

Szeresd, amit csinálsz.

Ez nélkül veszett ügy/ kényszer lesz és csődbe viheted magad, mint az az évente sok száz kezdő, akik elhasalnak.

Ha pedig nem érzed magad rátermettnek, se nem találod meg, amit szívesen vinnél, akkor tanulj valamit, amivel pl otthonról is dolgozhatsz, mint alkalmazott.

Azt se feledd:

Attól, hogy pl van 10 fodrász vagy autó, lehet másik is.

Csak maga módján fel kell keltenie a vevőket.

Sok olyan szakma/tárgy/szolgáltatás van, amiből létezik 100 másik csak kisebb-nagyobb különbségekkel állnak rendelkezésre.

Telefonosok, netszolgáltatók, bankok, írószer boltok, élelmiszer boltok... Stb és termékeik stb.

+jó marketing.

2022. aug. 8. 09:41
 12/14 anonim válasza:
0%

Szerintem erre ne itt keress választ. Az itt lévő emberek nem fognak segíteni, de ezt gondolom te is észre vetted. Itt senkinek nem célja másnak segíteni, itt az okoskodásnak és kötekedésnek van csak helye . Sok a feszkó, valahol ki kell engedjék szegények.

Kb senki nem kap itt értelmes válaszokat, de érthető is, hogy egy ilyen oldalon nem fogsz csak úgy (mármint ingyen) életmegváltó tippeket kapni.

Szerintem ebből az összegből szánj rá valamennyit egy könyvelőre vagy valami tanácsadóra, ő lehet fog segíteni

2022. aug. 8. 15:52
 13/14 anonim válasza:
0%

12 vagyok.

Egyébként egy kisbolthoz, vagy egy kis pékséghez nem kell sok kezdő tőke.

Nekem kevesebb mint 700ezer ft volt a bankszámlámon, amikor végleg meguntam az alkalmazotti világot, és nyitottam egy kis gófrizót, de szerencsém volt, mert áron alul kaptam meg a bérleti díjat, és a hely tulajdonosa sok mindenben segített nekem, mert enis mindenféle támogatás nélkül vágtam bele.

2022. aug. 8. 15:58
 14/14 anonim ***** válasza:

nem értesz semmihez, nulla ötlet vagy kreativitás, és fogalmad sincs róla, mit jelent vállalkozónak lenni, csak láttad az instagramon, hogy az nagyon menő dolog, és akkor most te is olyat akarsz.

persze gyereknevelési szempontból tényleg nagyon előnyös, mert nem 8-4ig fog dolgozni heti öt napon, hanem napi 24 órában heti 7 napon, így a gyerek korán önálló válik és megtanul háztartást vezetni meg ilyesmi.

csak viccelek, éppen a gyerek miatt ne költsd már el hülyeségekre a pénzt, jó lesz az még vésztartaléknak, ha valami baj történik.

2022. aug. 8. 19:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!