Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A szüleim miért ennyire...

A szüleim miért ennyire spórolósak?

Figyelt kérdés
Közel 30 éve biztos vállalkozása van apámnak havi 1-3 millió ft bevétele van(ebbe már nincs benne a kiadások).Van 100+millió tartalék,8 ingatlan a környéken,de ő 23 éves szakadt autóval jár,olcsó ruhákat hord,.Igazából nem költ semmire,1 évbe 1szer elmennek anyámmal valahova nyaralni belföldre 2-3 napra.Őszerinte nagyon meg kell fogni a pénzt,mivel vállalkozók vagyunk.Én is a vállalkozásban dolgozom,nincs fizetésem,de ha kell valamire adnak.Most autó kellet,max 1 milliót szántak rá.(lett belőle egy 18 éves Ford Focus).Más minimábéres emberek látsztra jobban élnek.Normális ez,ahogy apámék élnek?
2022. febr. 9. 20:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egy kis ricon a kavejukba es megoldodott a problemad..

Amugy mi a szart picsogsz itt. Ha nem tetszik, lepj ki es elj onalloan.

2022. febr. 10. 06:54
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

A "jobban élnek" relatív fogalom. Te nyilván vágynál egy új, menő autóra, szóval a szemedben a 18 éves Focus egyenlő a "rossz élettel". Én is ilyen korú kocsival járok, és elvisz a-ból b-be, max. a vagizás miatt ülnék be más kocsiba, amúgy nem látom értelmét, számomra csak egy eszköz.

A nyaralás vagy a márkás ruhák, kütyük valakit nem hoznak lázba.

2022. febr. 10. 07:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább más árnyoldalát látom ennek. Dolgozol a vállalkozásba ingyen. Nincs saját egzisztenciád, ki vagy szolgáltatva a szüleidnek, nincs saját pénzed. Szerintem ez a legnagyobb gondod, hogy kocsira is a szüleidtől kell kérni, mert nincs kereseted. Neked azért adtak egy lakást vagy bármit vagy együtt élsz még velük? Vagy tényleg miből élsz, ha nincs kereseted?

Egyrészt azért is jó lenne, ha fizetést kapnál, legalább minimálbért, hogy a tb-d legyen meg normálisan, meg nyugdíjadhoz is teljen a szolgálati időd (tudom nekünk már nem lesz nyugdíj de akkor is), a amásik, hogy legyen saját kis pénzed, amiből tudod fedezni a szüleidnek extrának tűnő kiadásokat.

Másrészt te mit szánsz magadnak útnak? Ebben a vállalkozásban akarsz tovább dolgozni? Ez lesz neked is az életed mint a szüleidnek? Vagy más vágyaid vannak mással foglalkoznál?

2022. febr. 10. 08:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Mert nem másnak vásárolnak, hanem maguknak. Tudtad, hogy az emberek legnagyobb százaléka erején felül vesz pl. autót a szomszéd számára? Kifelé többet mutat, mint ami van. Aki meg igazán gazdag az sokszor nagyjából úgy néz ki, mint egy csöves. És? Mindene megvan.
2022. febr. 10. 12:09
 15/16 anonim ***** válasza:
És mivel mindene megvan, nem számít neki, hogy mások mit gondolnak róla.
2022. febr. 10. 12:40
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen. Azt még odaírhattam volna a végére, hogy mindene megvan és az önértékelése rendben van. Nincs szüksége mások elismerő pillantásaira ahhoz, hogy valakinek érezze magát.
2022. febr. 10. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!