Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti mennyire vagytok spórolósak?

Ti mennyire vagytok spórolósak?

Figyelt kérdés
Jó néhány hónapja nem vettem magamnak rucit, és most szeretnék néhány dolgot megvenni magamnak úgy kb 15 ezer forint értékben, de ott motoszkál a fejemben, hogy azt félre is tehetném. 110 ezret keresek, ebből durván 35 megy el az albérletre....olyan 40 körül tudok félretenni ( persze, vannak kivételek, pl amikor kontaktlencsét kell vennem, vagy hirtelen kifogyok mindenből otthon stb )

2015. nov. 29. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon! Csak amit nagyon muszáj! 117 a keresete-saját lakás, és no tartozás.
2015. nov. 29. 11:39
 2/6 anonim válasza:
Tudom mit érzel. Nagyon szeretnék spórolni, mert sosem lehet tudni, mire kell hirtelen: mi romlik el, mit veszítek el, stb. ...de olyan nehéz! Rengeteg a rezsi, és nagyon szeretek sütiket sütni. Így nem egyszerű. Próbálkozom az energiatakarékosság jegyében élni, pl. nem megy 3 TV egyszerre meg nem folyatom a vizet feleslegesen, nem ég a villany ott is, ahol nincs senki. Mégis alig marad valami. Szerencsére párom is kereső ember, s van saját lakásunk, de 2 kutya és 2 macska máris kiesz a vagyonunkból - minden oltással, féreghajtóval együtt. Gyakran át kell gondolni: kell-e ez a cipő is, vagy tudok-e venni egy pulcsit. Pedig nem járunk el sehová sem, se mozi, se semmi. Nem is értem, hová lesz a pénz. Szoktam kiadásos listát vezetni, az jó, mert látni, h. melyik hónapban volt valami nagyobb tétel. Csak azt vesszük meg, amire szükség van. Sajna a kari is ilyen: ha ruci kell, akkor az; ha kozmetikum, akkor az. No, azért könyveket sokszor veszünk.
2015. nov. 29. 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

En nagyon sporolos vagyok, de amit megsporolok, azt nem vagy csak reszben rakom élére, a többit elköltöm.

- mi ketten fürdünk egyszerre. A vizet nem engedem le, hanem azzal öblitjük a wc-et.

- ha fejes salatat, gyümölcsöt mosok, a vizet a viragokra öntöm, vagy azzal is wc van öblitve

- a hütöm mindig tele van. Egy üres hütö több energiat fogyaszt ha ki/be van nyitogatva

- mosogep csak akkor van elinditva, ha megtelik

- mosogatogep szinten sok vizet, energiat megsporol.

- villantüzhely lapjat elöre kikapcsolom, a maradek energiaval meg megfö a krumpli

- mindig fözök, olcsobb, mint a kesz- mikrosütös kajak, vagy a gyorsettermi kajak es egeszsegesebb is

- telen veszek nyári cuccot, nyaro teli cuccot - nagyobb akciok vannak, 50-70%-al olcsobb.

Az igy megtakaritott penzen, aztan megyünk üdülni, vagy mas elektonikai cuccot veszünk.

2015. nov. 29. 15:52
 4/6 A kérdező kommentje:
de nekem lelkiismeret furdalásom van amiért veszek magamnak ruhákat, pedig szerintem 40ből ha elköltök még valamennyit, akkor az nem baj, pláne hogy még fiatal vagyok, és persze hogy szeretnék csinos lenni stb....
2015. dec. 1. 16:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak kicsit vagyok spórolós, de azért megnézzük mit veszünk. Annyi, hogy én jólétben nőttem fel, a szüleim nagyon gazdagok voltak, sajnos én anyagilag nem állok valami rózsásan. Nehéz azért, hogy nekem bármit megvettek, én meg nem tudok mindent megvenni a gyerekemnek, feleségemnek. Persze ami szükséges arra kikerítem, csak olyan rossz érzés, hogy nem adhatok meg annyi mindent anyagilag, mint nekem tették. Próbálom pótolni szeretetben.
2015. dec. 3. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Max annyira, hogy nincsenek káros függőségeim, és nem járok fizetős helyekre. Ha haverokkal összefutok, megoldjuk olcsón. Igaz pasi vagyok, de nem adok ki drága ruhákra csak azért, hogy a logó virítson rajta. Amíg nincs elszakadva, nem veszek újat, persze más dolgokra azért szoktam kjdobni
2015. dec. 17. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!