Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy kell spórolosan főzni?

Hogy kell spórolosan főzni?

Figyelt kérdés
Kollégista vagyok, eléggé megszorultam. Ti mennyiből hoztok ki egy napi étkezést? És mit esztek egy nap?
2016. dec. 3. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%

Kollégium, konyha.

-Szia, mit főzöl?

-Sültkrumplit.

-Megkóstolhatom?

-Persze, vegyél nyugodtan.

Az eljárást ismételgesd! Akár más emeletek konyháiban is felbukkanhatsz "véletlenül".

2016. dec. 3. 21:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Azért Ennyire nem rossz a helyzet😂
2016. dec. 3. 21:14
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Oké. Akkor vásárolj be a szokott módon, csak kevesebbet főzz mindenből!
2016. dec. 3. 21:17
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Én direkt elsózom, túlfűszerezem, odaégetem, telenyomom erős Pistával és a többiek felhagytak a kéregetéssel, így egy csomót megspórolok a főzésen.
2016. dec. 3. 21:53
 5/11 anonim ***** válasza:
43%
Olcsó alapanyagokat kell vásárolni: krumpli, hagyma, liszt stb.. Ezekből süss vagy főzz! Például a tepsis krumpli nagyon finom és olcsó. Meghámozod a krumplit, feldarabolod, ugyanezt teszed a hagymával, kevés olajat öntesz a tepsibe, összekevered, megsütöd. Ha maradt köménymagod, azt rá lehet sütés előtt szórni, és sózd meg! Ha kicsit jobban állsz, paradicsomszószt is önthetsz rá. Ha nem, valami nyers zöldséget egyél hozzá pl. fekete retket, az talán olcsó.
2016. dec. 3. 21:54
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Ha van mikró, tegyél be héjastul krumplit, és süsd meg. Vajjal, hagymával isteni! 4-5 közepes méretű krumplit 14 percre szoktam betenni. Előtte egy villával szurkáld meg a krumplik tetejét, hogy a gőz távozni tudjon belőle.
2016. dec. 3. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Aranyos a krumpli, bár nem elég kalóriadús s pl. engem nem laktat eléggé, node nem a legeslegeslegolcsóbb ételeket keressük... Mert akkor rizs, zsiradék, káposzta -> káposztás rizs. Fehérjének sárgaborsófőzelék, gabona mellé még komplettálva is van. A földimogyoró is remek, még főzéshez is használható, bár nekem is általában csak nass.

Én speckó étrenden vagyok s nem spórolok olyan nagyon, csak épp pénzem nincs, na mindegy, szóval én 1000 ft alatt vagyok egy nap, de 500 se nehéz. 300-ból még bizonyára jól tudnék lakni, ha nagyon ügyes vagyok (a fehérje is meglenne, arra vigyázok. az 500-ban is főleg az van) de már nem örülnék.

Rizs, zab, olcsó zöldségek, zsír, némi fűszer... Jókat lehet főzni így is.

Amikor emlegetik a vajaskenyeret, sosem értem, a kenyér sem igazán olcsó, de a vaj, az igazán húzós (bár tök jó), a kókuszzsír jóval olcsóbb s nem az a legolcsóbb zsiradék, bár én az alá nem mennék.

2016. dec. 3. 23:42
 8/11 anonim ***** válasza:

150 ft/kg alatt is akadnak nyers zöldségnek használható zöldségek. Ipari karalábé, káposzta. Káposzta legyalulva, pici répa, uborka, hagyma, ami jön (elég sormintának, káposzta legyen a legtöbb), ecetezve teljesen jó azonnali savanyúság.

A mai ételem se volt drága. Céklaleves (sok cékla, némi krumpli, répa, hagyma és lencse), pár tojás. Szuper.

Speciel én tuti beiktatnám a kölest is, drágább a rizsnél, de hát a rizs iszonyúan olcsó tud lenni (230 ft/kg). A kölesnek sajátos, jó íze van, persze ízlések és pofonok. Az is jó zöldséggel, de akár édesen is ehető. Bár azt végképp nem mindenki szereti, én igen.

2016. dec. 3. 23:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Olcsó és gyors ételek: sajtos tészta (ha van pénz rá, akkor tejföllel), paprikás krumpli (kis szalonna, kolbász alá vagy virsli), rizseshús, pásztortarhonya, székelykáposzta, tojásos nokedli, főzelékek sült virslivel vagy sült tojással, stb.
2016. dec. 4. 07:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt hagyta csak ki midnenki eddig, hogy tervezd meg, miket veszel és a környékbeli boltok áraait hasonlíts össze, hol mi a legolcsóbb. Biztos van 1-2 zöldséges is, akik talán olcsóbban adják az árujukat.
2016. dec. 4. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!