Hogy kell spórolosan főzni?
Kollégium, konyha.
-Szia, mit főzöl?
-Sültkrumplit.
-Megkóstolhatom?
-Persze, vegyél nyugodtan.
Az eljárást ismételgesd! Akár más emeletek konyháiban is felbukkanhatsz "véletlenül".
Aranyos a krumpli, bár nem elég kalóriadús s pl. engem nem laktat eléggé, node nem a legeslegeslegolcsóbb ételeket keressük... Mert akkor rizs, zsiradék, káposzta -> káposztás rizs. Fehérjének sárgaborsófőzelék, gabona mellé még komplettálva is van. A földimogyoró is remek, még főzéshez is használható, bár nekem is általában csak nass.
Én speckó étrenden vagyok s nem spórolok olyan nagyon, csak épp pénzem nincs, na mindegy, szóval én 1000 ft alatt vagyok egy nap, de 500 se nehéz. 300-ból még bizonyára jól tudnék lakni, ha nagyon ügyes vagyok (a fehérje is meglenne, arra vigyázok. az 500-ban is főleg az van) de már nem örülnék.
Rizs, zab, olcsó zöldségek, zsír, némi fűszer... Jókat lehet főzni így is.
Amikor emlegetik a vajaskenyeret, sosem értem, a kenyér sem igazán olcsó, de a vaj, az igazán húzós (bár tök jó), a kókuszzsír jóval olcsóbb s nem az a legolcsóbb zsiradék, bár én az alá nem mennék.
150 ft/kg alatt is akadnak nyers zöldségnek használható zöldségek. Ipari karalábé, káposzta. Káposzta legyalulva, pici répa, uborka, hagyma, ami jön (elég sormintának, káposzta legyen a legtöbb), ecetezve teljesen jó azonnali savanyúság.
A mai ételem se volt drága. Céklaleves (sok cékla, némi krumpli, répa, hagyma és lencse), pár tojás. Szuper.
Speciel én tuti beiktatnám a kölest is, drágább a rizsnél, de hát a rizs iszonyúan olcsó tud lenni (230 ft/kg). A kölesnek sajátos, jó íze van, persze ízlések és pofonok. Az is jó zöldséggel, de akár édesen is ehető. Bár azt végképp nem mindenki szereti, én igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!