Nektek hogy alakulnak a bevételek és kiadások? Úgy érzitek hogy spórolósan éltek vagy hedonistán? Inkább a kettő között, ésszerű határok között?
Mi vidéki nagyvárosban élünk a barátnőmmel, havonta átlagosan nettó 400.000 Ft-ból gazdálkodunk.
Kiadásaink:
Albérlet: 80.000 Ft
Rezsi, internet: 30.000 Ft
Étkezés: 80.000 Ft
Ruházkodás: 20.000 Ft (havi átlag kettőnknek)
Helyi bérlet: 14.000 Ft
Hobbik: 13.000 Ft (kettőnknek)
Tisztálkodó, takarító szerek: 5.000 Ft
Szórakozás, étterem, baráti összejövetelek: 20.000 Ft
Marad havi 138 ezer forint, de! minden hónapban felmerül valamilyen váratlan kiadás, amire elmegy még 5-10 ezer + barátnőm épp tanfolyamot végez, ami havonta átlagosan 37 ezer forintba kerül.
Ezért havonta olyan 90 ezret szoktunk félretenni, elsősorban lakásra, de kevésnek érzem a jelenlegi árakat figyelembe véve. Egy év alatt kb. 1 millió forint gyűl össze, de 6-7 millió kp-t le kell tennem a banknak ha lakáshitelt akarok + illeték, ügyvédi díjak, valamiből be is kell rendezni, felújítani, kicsinosítani. Tehát 8-8,5 millió forintnál kevesebből nem érdemes beleugrani a hitelbe, tehát még 7-8 évig kell gyűjtenem.
Ti mire költötök egy hónapban? Mennyi az átlagos bevételetek?
Budapesten élek egyedül (van barátnőm, de egyelőre külön lakunk) és kb. 320.000-et keresek. Ezekre költök:
albérlet 50.000 (csak egy szoba)
rezsi 12-15.000
bérlet 9500
internet+telefon+spotify 12.000
kaja 50.000
autó 30.000
szórakozás (kocsma, mozi, koncert, belépők stb.) 30.000
ruha 10.000
+ kb. 15.000-t rá lehet számolni a fenitekre összesen, mert hol több a rezsi, hol többet kell tankolni stb.
Lakástakarékot fizetem havi 40.000-el, igy marad(na) kb. 60 rongy, de valahogy sose marad. Másfél éve dolgozom, ez idő alatt kb. másfél milliót spóroltam. Ezt a pénz főleg saját magamba fogom fektetni: megcsináltatom a fogam, veszek egy normális futócipőt, fejlesztem az angolomat és oroszul is szívesen tanulnék, illetve egy informatikai tanfolyamra jelentkezek nyáron, + mester később. A lakásvásárlás nekem is tervben van, de egyelőre főleg magamra és a barátnőmre költök. Nem tartom magam nagyon spórolósnak, de muszály (lenne) folyamatosan tanulni és haladni és ezekbe több és több időt/energiát/pénzt fektetni, mert pár év és a mostani tudással értéktelen leszek a munkaerő piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!