Van itt olyan jólelkű vendéglátós vállalkozó akivel tudnék beszélgetni és szívesen segít/válaszol a kérdéseimre?
Na akkor egy pár.
1 Még mostanában is szoktak a vendéglátós helyek védelmi pénzt fizetni?
2 Ha igen akkor mindegyik? A legutolsó kis falusi kocsma is?
3 Ha nem a tulaj van a pult mögött hanem egy alkalmazott és van valami nézeteltérés az egyik dolgozó és egy vendég között (tegyük fel mind a kettőnek igaza van részben) akkor a tulaj ki mellé áll? A munkását pártolja vagy a vendéget aki mondjuk törzs vendég és sok pénzt ott hagy.
Tehát egyszübben: a tulajnak ki fontosabb? A melós vagy a vendég? Vagy ezt nem lehet általánosan ki jelenteni?
4 Hamburgeres üzemeltetése mennyibe kerül? Max 1 alkalmazott meg a tulaj. Bérleti díj ,rezsi minden nélkül.
5 Te vendéglátózol? Tulaj? Alkalmazott? Mióta?
1) Eleg nagy az ismeretségi köröm. Huszonéves éves vagyok, Erdélyben lakom. Mikor megtudta az "alvilág", próbálkoztak, de aztán abba maradt, nem lett semmi belőle. Kopogjam le gyorsan, 1 év alatt semmilyen problémám nem volt.
2) 1.
3) volt rá példa, hogy beszoltak a pinceremnek, olyan dolog miatt amin nem tud valtoztatni. Ő meghallotta, és rosszul érintette. Étterem tulajdonos vagyok, de ugyan úgy dolgozok és kiszolgálom a vendégeim, mint a többi pincerem. Odamenten a vendeghez és elmondtam, hogy ez nem volt szép, egy elnézést elvarna a kolléganő. Rajott, hogy tapló volt, bocsánatot kért, ment tovabb a dolog. Ha munkáról van szó, nem tud mindkét félnek igaza lenni. A magánéletét meg mindenki hagyja otthon. Megprobalnék semleges maradni, és puhitani a dolgot. Ha a vendeg tapló, paraszt, akkor én leszek az első, aki hazakuldi. Tiszteletet mindkét félnek meg kell adni! Azert mert ő a vendeg, nem ő az Atyauristen.
Az JO alkalmazott fontosabb. Ő termeli a penzt. Nem hiszem, hogy van olyan vendég, aki egymaga fentart egy helyet.
4) Ez sokmindentol függ. Tàg fogalom. Kb mintha azt kérdezném, mennyit fogyaszt egy autó?
Van csomó olyan költséged, ami kötelező. Szemét díjak, könyvelő, szerzői jogok (Romániában ha zene szól a lokálban fizetni kell, ha TV van, ismét fizetni kell), biztositasok, áru költség, stb. Nekünk pl rengeteg kiadasunk van.
5) 10 éve kezdtem pincerkent. Folyami hajon dolgozom jelenleg is elég jó pozícióban. Az Étterembe fektettem minden penzem. Csaladi vallalkozas, tesom, sogorom, anyukam es 2 masik alkalmazottunk van. A kovid miatt vagyok még mindig hajón, bizonytalan a helyzet es jelenleg nincs akkora keresünk ami megbirna sok hónapos lezarast, a hajó egy biztos pont.
Remélem segítettem, egy kicsit is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!