561006 övtj kódba vendéglátós szakma nélkül belefér a bor (kimért+palackos) +pogácsa termékkör árusítása, ha van ülőhely az üzletben?
A kérdés, hogy büfétermék forgalmazása esetén 561006 övtj kóddal lehet-e mindenféle szeszesitalt is felszolgálni úgy, hogy a vendégek le is tudnak ülni... nagyon kacifántos a rendelet, nehéz értelmezni. Egy pince+présház lenne az üzlet, ami alkalmi nyitvatartású lenne, bor (kimérve és palackkal is) és pogácsa szintjén lenne a kínálat, ülőhely lesz.
Az 561006 övtj kóddal elvileg vendéglátós szakma nélkül lehet üzemeltetni a helyet, és a rendelet szerint az ital is beletartozik a büfés termékkörbe:
b) büfétermékek: a forgalmazás helyén előállított
ba) grillezett húsok, frissen sültek, sült és főtt kolbász, hurka, virsli, füstölt vagy sült hal,
bb) lángos-, palacsintafélék,
bc) meleg és hideg szendvicsfélék, valamint az ezek fogyasztásához közvetlenül kapcsolódó termékek, és gyárilag előre csomagolt élelmiszerek, valamint az italok;
Ezt mondja a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet.
21/2010. (V. 14.) Korm. rendelet 18. pontja viszont eléggé világosan mondja, hogy meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása (kivétel: külön jogszabályban meghatározott büfétermékek forgalmazása) esetén az üzemelés teljes időtartama alatt jelen kell lennie egy szakképesítéssel rendelkező, azonnali intézkedésre feljogosított, felelős személynek.
Na most akkor mi az igazság? Kell vendéglátós szakképesítés, vagy belefér a büfé termékkörbe az egész bor+pogácsa történet, úgy hogy le is lehet ülni az üzletben?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!