Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akik vízparton kukoricát...

Akik vízparton kukoricát árulnak, van ötletetek, hogy milyen forgalmat generálnak? mennyi költsége, adóvonzata van egy ilyen biznisznek? milyen engedélyek kellenek?

Figyelt kérdés
2021. júl. 1. 15:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

#20: igen, ez is az üzleti terv része (a felvás.árak ismerete) - amiért lehülyézett a kérdező..... De idáig még el kéne jutnia, hogy kukoricát egyáltalán felvásárolhasson a "terítéshez". Mert kb. egy hirtelen ötlet erejéig van meg nála a "vállalkozás" - hogy majd megveszi és teríti.

Ennél azért jóval bonyolultabb a dolog.

2021. júl. 6. 08:30
 22/44 A kérdező kommentje:

akkor jó hülye vagy ha darabját 60ért adod nagyban, miközben elkészítve adhatod 800-1000-ért jó helyeken, darabonként

és még rá is fizettél, gratulálok

2021. júl. 6. 09:15
 23/44 A kérdező kommentje:

még alá is írtad a szar pénzre hogy be is kapod a rudi végét, és be is kaptad

2021. júl. 6. 09:16
 24/44 A kérdező kommentje:

na, #20-as

nem mindenkinek való az üzlet

de

ez jó veszteséges lehetett neked

de amiket felsoroltál problémákat, mindre van megoldás, és mindenki szembe találkozik ezekkel a problémákkal

lehet választani, hogy megoldod a problémát, felül kerekedsz rajta, és normálisan csinálod, kitanulod a csínját bínját a saját károdon

majd profitosra fordítod

persze van másik út is...

elmehetsz a gyárba terméket pakolni egyik szalagról a másikra, meg is lesz a fix 150 000 és nem kell semmilyen logikai problémát megoldanod ha az jobban tetszik

mindig van választás

és én megértem, hogy nem mindenkinek való az üzlet, meg ezeket a problémákat megoldani meg eladni a kukót normális áron nagyobb kihívás, mint pakolgatni a gyárban

valamit valamiért ugyebár

2021. júl. 6. 09:20
 25/44 anonim ***** válasza:

Na, valaki megmondta a tutit. :-DDDD

De még egy google keresést sem tud elindítani, hogy mi szükséges egy vállalkozás indításához, ill. milyen engedélyeket kell beszereznie...

ROTFLMAO

2021. júl. 6. 09:49
 26/44 anonim ***** válasza:

"akkor jó hülye vagy ha darabját 60ért adod nagyban, miközben elkészítve adhatod 800-1000-ért jó helyeken, darabonként" --- Értem, tehát 1-ben eladva 20 000db-ot 60Ft/db áron = 1 200 000Ft-ért az rossz ár, ha eladhatok akár 100-200db-ot is 1000Ft/db áron = 100-200eFt-ért mielőtt tönkremegy.

Árusítás költségei, helypénz, engedélyek, ezekre mennyit vonjak le kedves mindentudó kérdező???

Értem, tök "logikus" a gondolkodásod jobb a 200e-XYZe költség, mint az 1,2mFt-os bevétel :)

"és még rá is fizettél, gratulálok" --- Köszi!

2*60e-es magszámmal lett vetve, kelési arány durván 90%-os, a kármentésnél silónak lett eladva, 32eFt nyereségem volt a támogatásokat is figyelembe véve.

75eFt-ot szoktam a bérletre kapni, ezzel is súlyozva már 43eFt veszteségem van, nekem ennyit megért ez a próbálkozás!

"még alá is írtad a szar pénzre hogy be is kapod a rudi végét, és be is kaptad" --- Elárulod, hány éves vagy? Gondolom most éled a tinikori meleg szezonodat, vagy tévedek?

"Kedves" kérdező köszönöm a kioktatást és a kárörvendésedet, örülök, hogy ilyen kis erőfeszítéssel boldoggá tettelek.

Van a mondás olcsó játék ... kérdezőknek/gyerekeknek :)

"és én megértem, hogy nem mindenkinek való az üzlet, meg ezeket a problémákat megoldani meg eladni a kukót normális áron nagyobb kihívás, mint pakolgatni a gyárban" --- hát igen ez tényleg igaz, ez már a kérdésedből is látszott, tényleg nem neked való, de fel a fejjel!

2021. júl. 6. 10:13
 27/44 anonim ***** válasza:
26: szerintem valami kisebbségi tizenéves, aki élete bizniszét próbálja megvalósítani - persze a reális körülmények felmérését 100%-ban mellőzve... :)))))
2021. júl. 6. 10:17
 28/44 A kérdező kommentje:

ez a kommented nem volt objektív biznisz szempontból, ahogy te is eléggé gyakorlod a kárörvendést, na mindegy, te sem vagy különb attól, mint aminek te nevezel engem, sőt.

de válaszolok objektíven az üzleti részre

"Értem, tehát 1-ben eladva 20 000db-ot 60Ft/db áron = 1 200 000Ft-ért az rossz ár, ha eladhatok akár 100-200db-ot is 1000Ft/db áron = 100-200eFt-ért mielőtt tönkremegy."

Meddig bírja a kukó leszedés után, ameddig nem megy tönkre?

a családoddal árulva nagyon nagy forgalmú helyeken ugyanúgy árulhatod a kukót, nem?

családdal számolva napi több 100 darabot eladhatsz

"Értem, tök "logikus" a gondolkodásod jobb a 200e-XYZe költség, mint az 1,2mFt-os bevétel :)"

Az 1.2 millió ft is bevétel, nem tudjuk mennyi a profit, lehet veszteséges is az egész, azért az igaz, hogy te is csak amatőr vagy az üzleti életben. Bevétellel dicsekedni teljesen értelmetlen.

Nem tudjuk meg ebből mennyi a leszedés költsége, az ültetés, a földbérlés, permetelés, őrzés stb.

2021. júl. 6. 16:11
 29/44 anonim ***** válasza:

-szedés 5Ft/db *20 000db=100eFt (elvileg 6 alkalommal lehetne szedni ennyit, de kelési arány csak 90%)

-ültetés 1,5Ft/mag*2*60 000db =180eFt

-volt egy ingyenes gépi kapálás is az ültetéshez + 20eFt-ért még 1, tudom ez picit drága volt, de nem találtam olcsóbbat

-földbérlés, ahogy írtam saját, szintén írtam 75eFt-ért bérlik tőlem

-permetezés BIO, így 0eFt

-őrzés erre szintén írtam, nem őriztük 0eFt

Amit nem kérdeztél:

-szántás 0eFt és boronálás 0eFt a korábbi bérlő szerződés szerint így adja át a bérleti idő leteltekor a területet, amúgy ezért is fizetnél, ezen áraknak nézz utána a lakhelyeden!

-trágyázás nem volt ez szintén 0eFt, az előző évben volt 12t almos + zöldtrágyázás + a borsót beszántották

-öntözés szintén 0eFt

2021. júl. 6. 22:26
 30/44 A kérdező kommentje:
értem, hát arra kíváncsi lennék ki szedi le neked 5 ft / db áron
2021. júl. 6. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!