Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akik vízparton kukoricát...

Akik vízparton kukoricát árulnak, van ötletetek, hogy milyen forgalmat generálnak? mennyi költsége, adóvonzata van egy ilyen biznisznek? milyen engedélyek kellenek?

Figyelt kérdés
2021. júl. 1. 15:52
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Haver, itt senki nem fog neked segíteni, ezek kényszeres kommentelők. Nekem is volt pár kérdésem régebben(akkor még naiv voltam), azt hittem gyorsabb választ kapok, ha van valaki, aki már tudja, van tapasztalat és megosztja velem is. Kb hasonló válaszokat kaptam, mint te.

A leggyorsabban akkor fogsz haladni az életben, ha megtanulod és tudaosítod magadban, hogy csak magadra számíthatsz. Sajnos a kukoricában nem tudok segíteni.

Ui: tudod mikor tolonganak? Ha kielégítetlen nőnek adod ki magad😂

2021. júl. 3. 08:36
 12/44 anonim ***** válasza:

11: már ne is haragudj, de ilyen ostoba kérdésre mégis mit lehetne válaszolni...??

Aki azt hiszi, hogy a vállalkozás abból áll, hogy vesz valamit x forintért és "teríti" 3x-ért.....

Aki még arra is lusta, hogy bemenjen az illető önkormányzat ker. osztályára megérdeklődni, az mégis milyen válaszokra számítson...?????

ÍPffffff!

2021. júl. 3. 10:50
 13/44 A kérdező kommentje:

"Aki még arra is lusta, hogy bemenjen az illető önkormányzat ker. osztályára megérdeklődni, az mégis milyen válaszokra számítson...?????"

1.

miből gondolod, hogy lusta vagyok? mi a probléma azzal, ha a gyakorin érdeklődöm meg?

"Aki azt hiszi, hogy a vállalkozás abból áll, hogy vesz valamit x forintért és "teríti" 3x-ért....."

2.

miért, miből áll még a kukorica biznisz?

"Mennyibe kerül a főzés" "Mennyi a reális fogyasztói ár, és még vagy 20-30 fontos tényező..."

Ez a te kommented.

3.

Rendben, halljuk mi az a 20-30 fontos tényező?

4.

Honnan szedted ezeket a kérdéseket, milyen tapasztalatod van az üzleti életben, és alkalmazott vagy-e, vagy üzletember?

Pontokba szedtem, így jóval kisebb az esélye, hogy bármelyik választ kihagyd.

2021. júl. 3. 12:04
 14/44 anonim ***** válasza:

Van egyáltalán vállalkozói engedélyed?

0

2021. júl. 3. 12:26
 15/44 A kérdező kommentje:
még nincsen
2021. júl. 3. 23:42
 16/44 A kérdező kommentje:

ez a baj ezzel az oldallal, hogy a válaszadók nagyrésze egyszerű nyomorult.

kérdésem:

"Akik vízparton kukoricát árulnak, van ötletetek, hogy milyen forgalmat generálnak? mennyi költsége, adóvonzata van egy ilyen biznisznek? milyen engedélyek kellenek?"

válasz rá:

"már ne is haragudj, de ilyen ostoba kérdésre mégis mit lehetne válaszolni...??"

egyszerű szánalmas balfék

"Van egyáltalán vállalkozói engedélyed?

0"

Értem, tehát a 0. lépés, hogy fizess csomó adót, mielőtt papírra bármilyen ötletet vetnél, ahogy azt a későbbi pontokban taglaltad.

Gratulálok, jár a keksz.

Az a gáz ezzel az oldallal, hogy kiírsz egy kérdést, és még hátrébb leszel a kérdés kiírása után, mint előtte voltál, mert ilyen színvonalú szánalmas hülyékre pazarlod az idődet.

Unatkozó hülyegyerekek játszótere 90%-ban.

2021. júl. 4. 09:13
 17/44 anonim ***** válasza:

Hát akkor miért jössz ide, ha ilyen tapasztalatod van? :-DDDD

Fájdalmasan NULLA, sőt mínusz tudásod van a vállalkozói létről - de a szemedben már villognak a dollártízezrek... :-D

Funkcionális analfabétizmus is befigyel nálad! Pont hogy azt írtam, hogy előbb üzleti terv, utána vállalkozás indítás... ERre te előjössz azzal a bullshittel, hogy " fizess csomó adót, mielőtt papírra bármilyen ötletet vetnél"

Szalmabábot püfölsz!!!

Mégis, mit gondolsz, hogyan megy ez??? Először elkezdesz feketén dolgozni, aztán ha lesz bevétel, akkor váltod ki a vállalkozói engedélyt...??? Vagy hogyan képzelted ezt???

Miért gondolod, hogy előbb kell adót fizetned, mint ahogy a bevételek érkeznek????? A vállalkozói engedély kiváltása is komoly nehézséget jelent...??

Még azt sem tudod, hogy milyen típusú tevékenység az, amit csinálni akarsz??? Segítek: mozgóárusítás.

Erre a "varázsszóra" már tucatnyi találatot dob ki neked a google. Persze nem árt hozzá az értelmező olvasás...

[link]

[link]

És ahogy korábban már írtam, kéne tudni, hogy pontosan mely településen akarod ezt csinálni... Találomra itt egy szikszói szabályozás:

[link]

És persze ne csodálkozz, ha mondjuk a balatonon, vagy más kiemelt üdülőterületen a strand területére nem fognak beengedni..... Mert ott kemény bérleti díjakat fizető nem-mozgóárusok üzletei vannak - és rontanád az ő bevételeiket.

Remélem, ezzel az infóval már tovább tudsz lépni...

De neked kell bemenni az önkormányzathoz, és tisztázni mindent! És a vállalkozói engedélyt sem tudod megúszni.

2021. júl. 4. 10:40
 18/44 anonim ***** válasza:

Ja, és észkombájn, még itt a GYK-n se tudtál rákeresni, hogy volt már ilyen kérdés... :_D :-D

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..

2021. júl. 4. 10:42
 19/44 anonim ***** válasza:

Itt a debreceni űrlap:

[link]

Vállalkozó engedély nélkül be se lehet jelenteni!

Ott van taxatíve felsorolva a főtt kukorica!

Amúgy 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet, 5. mellékletben felsorolva a "Közterületi értékesítés keretében forgalmazható termékek".

További kellemes hülyegyerekezést.....

2021. júl. 4. 10:48
 20/44 anonim ***** válasza:

Csemegekukorica ára, ha venni akarod a kereskedőktől:

--- nagyker 200-210Ft/db, ha veszel min. 10 000db-ot

--- nagyker 250-300Ft/db, ha veszel minimum 500db-ot

--- kisker 300-500Ft/db, már 1db-tól

--- Tesco előfőzött 2db 599Ft, 1 db-os 300Ft

Amennyiben termelő vagy, akkor a felvásárló ad egy nyomott árat, rendszerint a piaci ár 25-40%-a és ha nem teljesítesz te fizetsz:

2018-ban 2 hektáron próbáltunk amatőrként csemegekukoricát termeszteni. Az amatőrség egyrészt abban nyilvánult meg, hogy nem őriztük éjjel nappal, így mielőtt beérett volna már ellopták, az erdő melletti 10-15 méteres sávban meg felzabálták az állatok.

A felkészületlenségünk másik hátulütője pedig az volt, hogy leszerződtünk 60Ft/db áron 20 000csőre, de mivel csak 1206 lett a maradékra 10Ft/db szerződésszegési költségünk keletkezett.

Eladási ár nagyon változó, "gondolom" te itt nagyon képben lehetsz és pontosan tudod már, melyik strandon és melyik melyik részlegen milyen árban mennek, én csak 2 végletet írok amikkel már találkoztam:

500-2100Ft/db

2021. júl. 6. 06:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!