A magyar emberek miért ilyenek?
11: egyedi termékeknél ki lehet kötni, hogy nincs elállás. Gondolod, ha rendelsz egy méretre készített terméket, akkor elállhatsz tőle?
Az egy másik kérdés, hogy előre fizetésnél senki nem fog rendelni. De ez ugyanúgy üzleti kockázat/üzleti modell kérdés.
Millió terméket rendeltem már előreutalással, abszolút természetes gyakorlat a világ nagy részén. Pl. Bármelyik amazonos vásárlás ilyen.
Az megint más kérdés, hogy internetes vásárlás révén elállási joga így is van a vevőnek.
Többen írták, hogy az elállási jog előrefizetés esetén is él.
Online vásárlásnál 14 napos elállási időszak van! Nem 8 napos!
Az előre utalás kikötésével semmit nem garantálsz, csak esetleg normális vásárlókat is veszítesz. Illetve a visszautalás bankköltsége is a tiéd lesz.
Ha a kártyás vásárlást utólag sztornózod akkor a bank számít fel jutalékot.
Tehát az előreutalás semmit nem segít rajtad.
Amúgy pedig a kérdésed részben jogos, de az vagy nagy tudatlanságra vall vagy taszító sértegetés, hogy a magyarok ilyenek.
Itt sem ilyen mindenki és máshol is vannak ilyenek.
Nagyon ocsmány szokás, hogy a magyarokat mindig ócsárolják egyesek és ezzel akarják bizonyítani, hogy ők különbek mint az átlag proli, bunkó, stb... magyar ember.
Nem!
16: nem teheti meg, de ha nem veszi át, akkor mégis megtette. Természetesen lehetőséged van eljárni vele szemben (fizetési meghagyás), de többen lenne az utánajárás, mint a haszon.
Marad az előre fizetés
Na visszanéztem az azóta érkezett válaszokat (1-es voltam).
Igen, az előre utalással nem lehet kiküszöbölni a 14napos elállási jogot. Ahogy leírtátok. Az egyedi termék szerintem csak mint kivételes példa volt - nem jellemző.
Ahogy írtam, az üzleti terv, a kockázatfelmérés hiányát látom itt fő problémának.
Számtalan kérdés volt itt csak az elmúlt hetekben, hogy 18-19 évesen "ő nem akar rabszolga lenni" jelszóval kiírják, hogy hogyan kell vállalkozásba fogni. Legtöbbször még szakma, hozzáértés nélkül ... Mondjunk mi - a GYK közönség - ötletet, hogy mit vállalkozzon...
Hát ilyen "alappal" sajnos előre borítékolt a bukás.
Az semmit nem jelent, hogy X, Y, Z ismerősének marha jól megy a biznisz - pl ilyen netes kótyavetyélésben.... Lehet szerencséje, vagy lehet, hogy csak ezt hirdeti magáról....
Szóval nagyon rá kell készülni, és arra is felkészülni, hogy egy vállalkozás bizony veszteséggel is járhat.
mondom egyedi termékre NEM vonatkozik az elállási jog.
"Nem lehetséges az elállás akkor sem, ha olyan zárt csomagolású terméket vásárolt a fogyasztó, amely az átadást követő felbontás után már egészségvédelmi vagy higiéniai okból nem küldhető vissza (például: borotva, elektromos fogkefe, fehérnemű stb.). Természeténél fogva a romlandó, vagy minőségüket rövid ideig megőrző élelmiszerek is esetében sem lehetséges az indokolás nélküli elállás, mint ahogyan a nem előre gyártott, ________hanem egyedi paraméterek alapján létrehozott termékek esetében sem, is, melyet kifejezetten a vásárló személyére szabtak, vagy az ő kérésére állítottak elő. (Például nyomtatott pólók, egyedi feliratos bögrék.)________"
(forrás: [link]
Tehát igenis marad az előre fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!