Mibe fektetnétek bele 20 milliót?
De értem, olvastam.
A kérdezőnek viszont nincs vállalkozása és hozzá tartozó infrastruktúrája.
Amortizáld bele az egész vállalkozásodat a két autóba és a szumma 20 millióba, eszközökkel, telephellyel, munkabérrel, járulékkal, adókkal stb.
Aztán ezt vesd össze azzal, hogy te egy idegennek milyen áron újítanád fel azt a két autót számlával (nem önköltségen a profitért, hanem valakinek megbízásból, profitszerzés céljából, az ő autóját, amit majd ő értékesít felújítva)
Én a saját példámat írtam le. Pont emiatt merem javasolni. Főleg most lesz ennek nagy piaca mivel 2 év múlva az új uniós szabályozásoknak köszönhetően a gyárak csak kis köbcentis motorokkal szerelt autókat fognak gyártani.
Tehát vegyük át újra az én saját példámat:
Nekem csak 17 millióm volt, vállalkozás nem.
17 millióból én 1 autót vettem 7 millióért. Kerestem hozzáértőket és velük restauráltattam.
Cirka 2,5 millióból el is készült. Ebben benne van minden. Munka, anyag... Tehát ott tartunk hogy 9,5 millióm van az autóban. Meghirdettem egy külföldi aukciós oldalon, 9 millió minimum árral. (Szerintem nem kell részleteznem hogy miért külföldi oldalon.) 1 hét volt a licitálási idő. 12,4 milliót fizetett érte az új tulaj. Szóval egy autón kerestem 3,4 millió forintot 6 hónap alatt.
Ezután kezdtem csak vállalkozásba mivel jövedelmező üzlet. Bárhogy nézzük 6 hónap alatt 3,4 millió (1 autón) egyáltalán nem rossz.
10 éves távlatban ez nagyjából 81-82 millió (1 autóval számolva)
Persze mivel nem fix az ár, így ez könnyen változhat.
Most nézzünk egy ingatlant. Tegyük fel hogy rengeteg kutató munkával sikerül egy olyat megvenned aminek hosszú távon felmegy az értéke. (Itt számokat nem tudok írni, mivel ez egyén függő hogy ki mennyit szánna rá.) Mondjuk 20 millióért megveszed, 10 év múlva ér kb 24-et. Kiadod bérletnek, nagyon jó esetben havi 150000Ft-ért. Az 1,8 millió évente adózatlanul. 10 éves távlatban ez 18+24 millió.
Ha matekolunk kicsit, és hajlandóak vagyunk dolgozni nem csak ülni a pénzen, akkor az én példám sokkal jövedelmezőbb. Persze mint korábban írtam, egyénfüggő. Viszont olyanoknak semmiképp nem ajánlom az ingatlanbefektetéseket, akiknek nincs tapasztalatuk. Jónéhány ismerősöm bukott hatalmas összegeket, szimplán azért mert nem ismerték a piaci törvényeket.
#13: Szép ez a matek, de ha ennyire benne vagy, akkor pontosan tudod, hogy ez azért nagyon rizikós. Baromi nagy kockázat, hogy milyen állapotú lesz a vásárolt autó, mennyi lesz a végösszeg a javítások, restaurálás után és mennyiért megy el a végén. A nagyobb profittal arányosan nagyobb a kockázat is. Ha nem még nagyobb. Na meg kell a hozzáértés. Hogy ez jól működjön és hosszú távon is nyereséges legyen, ne legyenek túl nagy bukták egy-egy autón, akkor kifejezetten hozzáértőnek kell lenni, és folyamatosan komoly energiát belefektetni.
Ezzel szemben, pár óra utánajárással meg lehet találni azokat a városrészeket és azokat a sarokpontokat, amiket nézni kell, hogy egy lakással ne fusson lyukra valaki (önálló ház teljesen más tészta, oda megint csak sokkal több tudás, szakértelem kell) és ha megvan, onnantól minimális a ráfordítás pénzben és energiában is.
Egyébként, mint írtam, ha lenne rá helyem én is inkább ezt csinálnám, mármint az autós témát (talán 1-2 év múlva össze is jön, de ez most nem tartozik ide).
Szóval a vállalkozás magasabb hozama arányban áll a nagyobb kockázattal és nagyobb befektetett energiával is.
Senki nem mondta hogy egy befektetés kockázat mentes. Se az autóknál, se ingatlanoknál, se sehol. Ha esetleg van ilyen, osszátok már meg velem légyszi 😃
Ingatlanoknál is simán lyukra lehet futni. Egy jó környéken újan épült lakoparki lakás 40-50 millió simán. Azért láthattunk már nem egy példát hogy amennyire nagy volt a hype a befektetők körében, akkora zakó volt a projekt is.
Én úgy gondolom hogy minden befektetés rizikós. Ember függő hogy kinek mi működik jobban.
Azt tudnám tanácsolni a kérdezőnek hogy olyan befektetést válasszon amiben van tapasztalata, különben szinte biztos a veszteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!