Mibe fektetnétek 8 milliót?
Nyertem külföldön, adók után ennyi maradt. Igazából nem az a "verd el azonnal mindet" fajta vagyok, és elégedett is vagyok a Golf 4-esemmel. Nincs mire költenem, házat pedig venni kevés, de viszont fiókban tartogatni hülyeség volna. Gondoltam veszek 2 szobás lakást és kiadom bérbe, így az értéke a pénznek nem esne és havonta pluszba is fizetnének.
Ti mibe fektetnétek ennyi keveset?
Arra gondoltam én is, ha pedig kellene gyorsan valamire pénz akkor csak eladom már a nagyobb áron...
De hátha lesz valakinek jobb ötlete is :) Valaki?
Az ingatlan biznisz most jol porog.
Esetleg ha ismersz olyan ceget amiben van potencial, akkor abba. Ehez viszont rengeteg felmeresre van szukseg hogy a leheto legkisebb legyen a kockazat. Bar nyilvan itt nagyobb, viszont nagyobbat is lehet vele szakitani. A kerdes az hogy mekkora kockazatot vallasz erre az osszegre. Kockazat nelkuli befektetes viszont nincs, es ezzel nagyon sokan nincsenek tisztaban. A bukassal is szamolj. Ha szeretnel egy kisebb havi jovedelmet, akkor mindenkepp ingatlan. Ha szeretsz a penzel jatszani, es mindent vagy semmit alapon belevagni, akkor viszont cegbe tedd a penzed.
8 millióért arveresen tudsz venni jobb helyen lévő ingatlant is. Tiszta tul. lappal meg vehetsz rá fel induló vállalkozásként hitelt fejlesztésre, beruházásra.
3,5 millióból felujitasz egy 60 nm-est 27% áfát visszaigényled igy a 3,5-ből marad a kezedben 945.000.Ez kb 2-2,5 évig fedezi a törlesztőd.
A lakást én szálláshelykent adnám ki albérlet helyett, mivel több bevétel és stabilabb fizetési morál jöhet ki belőle. (air bnb, szép kártya, akár albérlőnek is elfogadható és nem a netto fizetéséből kell kinyögnie a havi díjat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!