Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Igaz, hogy ha vállalkozáson...

Igaz, hogy ha vállalkozáson törjuk a fejunket, akkor érdemes kérni nevunkre szolo számlát arrol ami vélhetően elszámolhato, mert ha elinditjuk, akkor 3 évesnél nem régebbi számla elszámolhato?

Figyelt kérdés
Ha igen, ez igaz telenoros havidijas huséges előfizetésre és mobilra s ugy is ha mobilelőleges kamatmentes hitel? (vagyis az elején fizetunk egy nagyobb összeget mobilelőleg néven, utána csak havidijat majd ha elfogyotta mobilelőleg akkér havidijjat és készulékőrlesztést havonta?
2020. febr. 20. 13:22
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
ja igen, meg amikor kitaláltad, hogy MLM-el foglalkzom. ez a tipikus szalmabáb, nem pedig az amikor leirom hogy tévedsz egy olyan témában aminél te magad panaszkodtál, hogy nem rágtam a szádba.
2020. febr. 21. 01:11
 32/48 anonim ***** válasza:

Ha nem foglalkoznál mlmel nyilvan nemis lennel ennyire magabiztos a módszerben a kijelentésedben az Amway tapasztapatokra irányuló kérdésnél. Egy olyan aki efy eliadasra sem mebt eknyilvan nem fog itt kardoskodni és végképp nem fog tudni ilyen "számokat" és módszereket előadni.

Egyébként az itteni kérdésed kapcsán. Szerintem a legtisztább még mindig az, hogy ha elkezdted a vállalkozást utána költségelj csak bármit is. Ez a lehetőség akkor jó, ha évközben úgy látod hogy túl magas lesz az adóalapod, mert a bevételed messze meghaladja a költségedet. Ha már az elején beviszed és nrm látod azt sem hogy mennyi a reálisan várható bevétel és költség szinted, akkor abbol kisülhet az is hify egy full veszteséges vállalkozást hizol létre. Ami mögött ahogy írod, ha nincs tőke tartalék, akkor gyorsan roló is lehet a vége.

Ha meg nem probléma az egy összegű vásárlás akkor a könyvelése, amortizáció esetleges áfa visszaigénylése a készülék árából, 27%-ot -amit magabszemélyként nem tudsz elszámolni -már következő bevallási időszakban csökkenti az "ado alapodat" vagyis a fizetendő adódat. Ha részletre veszed akkor másabb a dolog ha ezt lakosságival teszed meg jobban bonyolítod kisebb hatékonysággal.

A "menőzéssel" kapcsolatban pedig arra értettem, hogy ha nincs tőke egy összegű vásárlásra, akkor ne részletfizetéssel akarja valaki azt mutatni, hogy van.Ezt elég sokan csinàljàk telefonnal , autóval, stb. miközben tőke nélkül a telefon vagy pl autó részletet is nehezen "köhögik ki".

Emellett igen a funkcionalitás. En is ezért nem cserélem le a mostanit, nem irigységből 😁. Minek? Van 10 féle tevékenységi köröm a vállalkozásban, de egyik sem igényel ettől funkcionálisabb telefont a működéshez.

2020. febr. 21. 08:13
 33/48 A kérdező kommentje:
nagyon ostobán gondolkodsz. ha valakinek nincs tőkéje, akkor ne csináljon semmit, mert hátha elbukik?
2020. febr. 21. 13:14
 34/48 A kérdező kommentje:
"egy full veszteséges vállalkozást hizol létre." a ful vesztességes vállalkozás azt jelenti, hogy csökkenti a vállalkozás nyereségét akár vesztességbe is az amit amugy is megvennénk. (amit amugy meg nem vennénk meg azt miért vennénk meg???) a másik lehetőség, hogy megvesszuk de nem csökkentjuk a nyereséget s adozunk az miért jo??? attol talán kevésbé lesz vesztességes ha papiron nem az de az adohivatalnak megy a pénz?
2020. febr. 21. 13:17
 35/48 A kérdező kommentje:
"bevétel és költség szinted, akkor abbol kisülhet az is hify egy full veszteséges vállalkozást hizol létre." a bevétel egyre növekszik ahogy a nyereséget visszaforgatjuk a válalkozásba, eléggé nehéz ezt pontosan megjosolni mert nagyon sokminden fuggvénye.
2020. febr. 21. 13:18
 36/48 A kérdező kommentje:
"Szerintem a legtisztább még mindig az, hogy ha elkezdted a vállalkozást utána költségelj csak bármit is. " és amit meg vegveszel addik azzal ne csökkentsem az adoalapt, hanem fizessek. zseniális ötlet. még mennyi pénzt kelle szerinted egy feneketlen kutba dobni a semmiért illetve ezért hogy a könyvelőnek akit én fizetek kevesebb munkája legyen? méghogy nem vagy troll...
2020. febr. 21. 13:20
 37/48 anonim ***** válasza:
Reménytelen eset vagy úgy látom.
2020. febr. 21. 13:23
 38/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, tényleg elég furcsa vagy... 14-es válaszomban szerintem mindent elég pontosan leírtam - nem értem, akkor mi a problémád még?

A könyvelő nem azért kell, hogy "etesd", hanem azért, hogy rendet rakjon a fejedben: ugyanis a KATA adózásban tényleg nem számolható el SEMMILYEN KÖLTSÉG.

2020. febr. 21. 14:20
 39/48 A kérdező kommentje:
én meg azt irtam le hogy nem beszélek katárol. hányszor kell leirni hogy egyszer megérsd? s ezekután miért kéne vakon hinnem a véleményedben ha még ilyen egyszeru mondatot se értesz meg? és főleg emiatt miért ne kéne irnom más válaszlok irására. ha te leirsz valamit akkor ez tilossá válik? vagy hogy?
2020. febr. 21. 14:24
 40/48 anonim ***** válasza:
Egyébként a tőkeképzéshez kezdetben költségelszámolás mellett mlmhez eleg az adószámos magánszemély is.Nem kell hozzá még egyéni vállalkozás sem.
2020. febr. 21. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!